Mininyaralás Olaszországban: A Garda-tó és környékén

Galéria

A legkedvezőbb árak alakulása:

Legjobb ár:

 

- 5 nap / 4 éj

 

 

123 490 Ft / fő

Foglalható indulási időpontok
5 nap / 4 éjszaka
5 nap / 4 éjszaka
Kiválasztott időpont
Foglalás folytatása

Treviso - Verona - Garda tó (Malcesine - Monte Baldo - Riva del Garda - Varone vízesés - Sirmione - Bardolino) - Vicenza

Utazás alapadatai:

Utazás: autóbusszal
Ellátás: félpanzió
Ellátás: reggeli
Típus: Csillagtúra jellegű körutazás

Szállásleírás:


Garda-tó szállodák

Szállás: Hotel
Besorolás: 3*

Egyéb szolgáltatások:
3*, Hotel

Programleírás:

1. nap:

Találkozás 05:15-kor a Népliget, Hell Miksa sétány, Planetárium táblánál. Indulás 05:30-kor. Utunk Szlovénián keresztül vezet Olaszországba.

Útközben látogatást Trevisoban, ahol a város híres középkori óvárosával ismerkedünk. „Miniatűr Velence” vagy „A vizek városa” - ahogyan a helyiek hívják ezt a díszes, árkádos házairól híres, virágos hidakkal és csatornákkal szabdalt hangulatos kisvárost.

Tovább utazás a Garda-tó közelében fekvő szállásunkra, ahol 4 éjszakát fogunk eltölteni.

 2. nap:

Reggeli után elutazás a Garda tóhoz. Első állomásunk Malcesine gyönyörű városa lesz, ahol első programként a városból felvonóval felmegyünk a Monte Baldo hegy tetejére (1700 méter), ahonnan káprázatos panoráma tárul elénk. Maga a felvonó is egy különlegesség, mivel a kabin az út során 360 fokban megfordul a tengelye körül, így bárhol is állunk a kabinban, az egész tájat láthatjuk körülöttünk. A hegyen kellemes sétát tehetünk, elfogyaszthatunk egy finom olasz kávét, és nem utolsó sorban fantasztikus fotókat készíthetünk a Garda tóról.

Ezután visszaereszkedünk a völgybe és városnézés következik. Megismerhetjük a város leghíresebb jelképeit a Scaligero-kastélyt és a ma városházaként működő Palazzo dei Capitanit. Pihenésképpen ezután szabad program következik: sétálgathatunk az ódon falak között, elfogyaszthatunk egy finom ebédet, felfedezhetjük a városka rejtett kincseit.

A délutáni órákban ellátogatunk a tó délnyugati csücskében fekvő Desenzano del Garda városkájába, ahol sétálgathatunk az ódon kikötőben (már a 13. században is említették), vagy felkereshetjük a Palazzo Todeschinit, melynek 1580-ban épült fehér Malcesine-i díszkövei 15 íves árkádot formáznak. Felkereshetjük a Santa Maria Maddalena templomot vagy a várat, de ellátogathatunk a Római Villához, melynek tulajdonosa Flavius Magnus Decentius lehetett, akiről a város a nevét kapta. A római márványszobrokkal, falfreskókkal és mozaikokkal díszített "luxusnyaraló" saját stranddal rendelkezett, modern padlófűtése és fürdőmedencéje is volt, malmában saját lisztet őröltek.

 3. nap:

Reggeli után elutazás Veronába, a szerelmesek városába, melynek egésze az UNESCO kulturális világörökségének része. Köszönhető ez főként a híres ókori Arénájának. Megtekintjük kívülről az ókori világ leghíresebb amfiteátriumát, az Arena-t, majd séta a Piazza delle Erben, melyet csodás középkori tornyok és épületek vesznek körbe. A város könnyen felfedezhető gyalogosan, így a főbb nevezetességeket egy séta keretében meglátogatjuk. Felkeressük Júlia házát, a dómot, megtekintjük a fontosabb látnivalókat.

A városlátogatás után a tóba hosszan benyúló földnyelven fekvő Sirmione városkába látogatunk. Az óvárosba vezető hídon átsétálva találjuk a mesebeli középkori Scaligero kastélyt. Színes óvárosa kávézókban és éttermekben gazdag. Sirmionéban található az antik világ egyik történelmi emléke, egy római kori villa, a Grotte di Catulló. A romok tövében, a tóban kénes hőforrások, azaz termálvíz bugyborékol fel, amit motorcsónakos / hajós kísérővel meg is tekinthetünk. Hajózás a Garda tavon kihagyhatatlan élmény. Szabadidőben elmerülhetünk a kis utcák látványában, a parkok hűvösében, ebédelhetünk, vagy akár fürödhetünk is a tóban.

 4. nap:

Reggeli után ismét útra kelünk, elutazunk Riva del Garda-ba, a tó északi részének mediterrán hangulatú kisvárosába. Egyik legérdekesebb nevezetessége az 13. században épült Torre Apponale 34 méter magas óratorony. Szabadidő, bolyongás a macskaköves utcácskákban. A nap utolsó megállója délután a Varone vízesés lesz, mely pár kilométerre található Riva del Gardatól. Az Alsó-barlangban egy igen keskeny sziklakürtőben zúdul a mélybe, közel 100 méter magasból a víztömeg, páratlan látványosságot nyújtva az odalátogatóknak.

A Felső-barlangig 115 lépcsőfokon keresztül jutunk fel, miközben csodálhatjuk az egyedülálló mikroklímának köszönhető botanikus kertet. Sok különleges növény virágzik itt, melyek ritkán láthatók együtt (mediterrán növények magashegyi növényekkel együtt). A program után ellátogatunk egy helyi specialitásokat kínáló üzletbe, ahol már maga látvány is szemet kápráztató, hát még a választék: borok, savanyúságok, lekvárok, oliva olajok és balzsamecetek, édességek, teák, legkülönfélébb szeszes italok, felvágott félék, sajtok, és minden, ami szem-szájnak ingere megvásárolható, minden helyi, toszkán gazdaságokból.

A látogatás után 16 órakor hajóval ellátgatunk Limone sul Gardába, ahol 1 órás szabadprogram alatt bejárhatjuk a mediterrán városka zegzugos utcáit.

A tó nyugati oldalán visszatérünk szállásunkra.

 5. nap:

Reggeli után, megtekintjük a “Palladio városa“-ként is ismert varázslatos Vicenzát. A mester munkássága városszerte visszaköszön, szép épületei, villái felejthetetlen élményt nyújtanak az építészetet kedvelőknek. Városnézés után elkezdjük utazásunkat hazafelé. Napközbeni rövidebb megállóink után érkezés Budapestre a késő esti, éjszakai órákban.

A program változás jogát fenntartjuk!

Az alapár tartalmazza: az utazást busszal, a szállást szállodában***, a reggelis ellátást, a szervezést és a magyar nyelvű csoportkísérést.

 

Az alapár nem tartalmazza: a belépők árát, a további étkezéseket és italokat, és a biztosítást, valamint a regisztrációs díjat.

 

Pénzügy: Monte Baldo felvonó: 11 200 Ft/fő (retur)

 Elhelyezés: Hotel*** Verona és a Garda-tó közelében.

A hotel úszómedencével és gyermekmedencével várja vendégeit vidéki környezetben, közvetlenül Bussolengo mellett. A medencére néző étterem nemzetközi fogásokkal és vegetáriánus ételekkel, valamint élő zenés estekkel várja vendégeit. A bárban egész nap fogyaszthatók harapnivalók.

A szobák erkéllyel rendelkeznek, ahonnan a dombokra, az olajfákra vagy a kertekre nyílik kilátás. A szobákhoz piperecikkekkel ellátott, saját fürdőszoba tartozik.

A szálláshelyen svédasztalos reggelit szolgálnak fel.

 

Ellátás: reggeli

 

Utazás: autóbusszal, útközben 2-3 óránként tartunk pihenőt, általában benzinkutaknál állunk meg. A pihenő-helyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van nálunk aprópénz. 

A helyfoglalás az előleg-befizetés sorrendjében történik (fix választott ülőhelyfoglalás az autóbuszon az út teljes időtartamára: 1000, 2000, 3000 Ft/fő a választott ülőhelytől függően ld. http://www.budavartours.hu/sugo.html oldalon). A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson.

 

Csoportkísérő / idegenvezető: a csoportot az egész út folyamán magyar nyelvű idegenvezető kíséri.

 

A helyszínen fizetendő költségek: (A belépők árai tájékoztató jellegűek, változhatnak.)

Idegenforgalmi adó: 2 €/fő/éj (idegenvezető szedi össze a buszon)

Monte Baldo felvonó: 11 200 Ft kötelezően fizetendő (mindenki jelezte előzetesen, hogy részt vesz-e a programon)

Scaligero Kastély (Malcesine): 6 €

Varone vízesés: 6 €

Riva-Limone hajó: 6 €

 

Sirmione hajókázás: kb. 15 €

Torre Apponale (Riva): 2 €

 

A belépők árát az utaskísérő szedi össze a buszon. Az egyes programokra vonatkozó belépők árai szerepelnek honlapunkon a megfelelő utazás oldalán. A feltüntetett árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák. (foglalási díj, helyi idegenvezető, parkolás, foglalási/szervezési költség, stb). A belépőjegyek és a fakultatív programok árai tájékoztató jellegűek, a változtatás jogát fenntartjuk. Az utazási szerződés aláírásával a feltüntetett belépő árakat is elfogadásra kerül.

A programváltozás jogát fenntartjuk.

 Minimum létszám: 35 fő

 Felszállási lehetőségek:

Budapest, Népliget – Könyves Kálmán krt.-Hell Miksa sétánynál (Elnök utcával szemben).

M7/M1-es autópálya, Budaörsi Pihenőhely, MOL benzinkút, 10-es km kő (+ 20 perc)

M7-es autópálya, Velencei Pihenőhely, MOL benzinkút, 45-ös km kő (+40 perc)

M7-es autópálya, Fehérvári Pihenőhely, Shell benzinkút, 60-as km kő (55 perc)

M7-es autópálya, Lepsényi Pihenőhely, MOL Benzinkút, 83-as km kő (+70 perc)

M7-es autópálya, Sóstói Pihenőhely, MOL benzinkút, 95-ös km kő (80 perc)

M7-es autópálya, Balatonlellei Pihenőhely, MOL benzinkút, 138-as km kő (100 perc)

M7-es autópálya, Balatonkeresztúri Pihenőhely, Shell benzinkút, 167-es km kő (120 perc)

M7-es autópálya, Zalakomári Pihenőhely, INA benzinkút, 194-es km kő (140 perc)

 

Kérjük, hogy ha nem a budapesti felszállást választják, jelezzék megrendeléskor (a csatlakozás időpontját fent olvashatják. Az időpontok a budapesti induláshoz képest értendők.). A busz csak igény esetén áll meg a felszállási helyeken és csak a fent felsorolt csatlakozási pontokon van lehetőség a felszállásra!

Felhívjuk figyelmét, hogy a busz a menetiránnyal megegyező oldalon tud csak megállni az autópályák pihenőhelyein, azaz oda- és visszaúton nem ugyanazon oldalon!

 

Felszerelés:

Ajánlott az útra hátizsákot hozni, mely tartalmaz némi szendvicset és vizet. Ezt a városnézés alkalmával is magunkkal vihetjük, de természetesen a buszban is hagyható.

Az autóbuszos utazások módosíthatók, de nem lemondhatók!

Módosítási díjak:

·         dátummódosítás díja a foglalást követően 2.500 Ft/fő, maximum utazás előtt 30 nappal lehetséges

·         névmódosítás, felszállási hely-módosítás díja a foglalást követően 2.500 Ft/fő, maximum utazás előtt 3 nappal lehetséges

A foglalás elküldésével minden utas elfogadja az utazási iroda általános utazási feltételeit.

 

 

   ...

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Térkép
Indulási időpontok és árak

Érvényes ekkor: 2024.06.26 - 5 nap / 4 éj
123 490Ft/fő
1

FOGLALHATÓ IDŐPONTOK

A naptár segítségével válassza ki mikor kíván indulni! A naptár csak a foglalható időpontokat tartalmazza. Az idősávon jobbra-balra tud mozogni a nyilak segítségével, választását pedig a sárga szín jelöli.

2

FOGLALHATÓ ELLÁTÁSOK

Miután kiválasztotta az időpontot, kérjük válasszon az ellátás típusok közül!

MÓDOSÍTÁS
Kis türelmet kérünk!
3

FOGLALHATÓ SZOBATÍPUSOK

Kérjük válassza ki az Önnek legmegfelelőbb kombinációt a szobák közül! A lista az összes választható kombinációt tartalmazza majd.

MÓDOSÍTÁS
4

TELJES ÁR SZÁMÍTÁS

Az alábbi táblázatban összefoglalva láthatja az Ön által megadott összes választott opciónak megfelelő kalkulációt. A táblázat azonban még további opciók hozzáadására biztosít lehetőséget, mint például biztosítás, fakultatív programok stb. Ezeket a mellettük lévő kapcsolóval hozzáadhatja az eddigiekhez.

Ha mégis meggondolná magát, vagy egyszerűen más kombinációt is megnézne , akkor könnyen megteheti a módosítás gomb megnyomásával. Módosítás után a teljes kalkuláció frissül.

TÉTEL MEGNEVEZÉSE EGYSÉGÁR EGYSÉG DARABSZÁM TÉTEL ÖSSZESEN
Teljes részvételi díj:
Hasonló utazások
Eddig megtekintett utak