Isztambul fényképein a látvány többnyire lekorlátozódik a tornyos mecsetekre, díszes palotákra, régi utcákra, illetve a piacokra és a Boszporuszra a felette repdeső sirályokkal. Kétségtelen, hogy az Oszmán Birodalom...

Isztambul fényképein a látvány többnyire lekorlátozódik a tornyos mecsetekre, díszes palotákra, régi utcákra, illetve a piacokra és a Boszporuszra a felette repdeső sirályokkal. Kétségtelen, hogy az Oszmán Birodalom fenséges építészetével jelentős benyomással volt a városképre, azonban meg kell jegyeznünk, hogy Isztambulnak van egy másik, modern oldala is, amelyet az emberek ritkán látnak.

A 32 éves építész és fényképész Yener Torun ezt a híres várost egy sokak számára ismeretlen szemszögből, egy egészen más dimenzióban mutatja be az Instagram oldalán megosztott képein keresztül.  „Az elsődleges célom az volt, hogy dokumentáljam egy másik, kevésbé ismert részét Isztambulnak, változtatva ezzel az egydimenziós és orientalista felfogáson. Élénk színeket, geometriai mintákat és éles vonalakat kerestem. Úgy gondolom, hogy minél több szemszögből láthatjuk, annál jobban megérthetjük a várost. Gyakran a rég óta itt lakók sem mindig hiszik el, hogy ezek a képek abban a városban készültek, ahol ők hosszú évek óta élnek.”- nyilatkozta a Washington Postnak.  

A vibráló színek bemutatásához Torun általában ipari létesítményeket és fejlődő városrészeket fényképez, ahol megtalálja a modern vonalakat, élénk színeket és a geometriai formákat, amiket meg akar jeleníteni. „Sajnos ezeket nem mindig könnyű megtalálni, hiszen az új épületek többsége szürke és unalmas. Szóval, a szabadidőm legnagyobb részét az izgalmas helyek felkutatásával töltöm, olyan ez, mint egy kincskeresés” - mondta.