A sziget festői látványt nyújt a markáns Földközi-tengerbe nyúló szirtjeivel. A narancsligetek, az olajfák és más buja növényzet hozzájárul a sziget szépségéhez és varázsához...

Függetlenül attól, hogy a gyönyörű kék mediterrán vizek által simogatott tengerparti homokon szeretnénk pihenni vagy középkori falvakat felfedezni, Mallorca biztosan megkísérti az utazókat. Mallorca a legnagyobb sziget a Baleár-szigeteken, ahová a világ minden tájáról érkeznek utazók. A sziget Spanyolország része, így nyilvánvalóan a spanyol kötődés leginkább fellelhető, de az arab és római történelem nyomai is megtalálhatóak. A sziget festői látványt nyújt a markáns Földközi-tengerbe nyúló szirtjeivel. A narancsligetek, az olajfák és más buja növényzet hozzájárul a sziget szépségéhez és varázsához.

 

Valldemossa

Valldemossa, egy kis falu, a Serra de Tramuntana hegységben, Mallorca egyik legszebb tepelülésének számít. A keskeny macskaköves utcákat öreg házakkal szegélyezik, buja zöld növényzettel és virágokkal. Mallorcai védőszentjének, Szent Katalinnak a képe számos ajtót díszít. Valldemossa legnépszerűbb mérföldkőjének a XIII. századi kartuszi kolostor, a Real Cartuja de Valldemossa számít, ahol Frederic Chopin lengyel zeneszerző egykor élt. Sok más zeneszerző, író és művész szintén kapcsolatba hozható Valldemossa faluval, amely a falu szentjeit ünneplő nyári fesztiváljairól is ismert. Valldemossa kiváló hely a kerékpározáshoz vagy a hegyi túrázáshoz is.

Pollenca

A középkori falvak kedvelőinek semmiképpen sem érdemes kihagyni Pollenca kisvárost, amely Mallorca északi részén található. Az épületek több évszázadosak, köztük keskeny macskaköves utcák találhatóak. A város egyik kiemelkedő látnivalója a 365 lépcsőfokos lépcsősor, amelyen a Kálvária dombra lehet feljutni, a Nagy Pénteki program magában foglal egy menetelést, a Keresztút állomásainak és a keresztre feszítés felidézését. A Church Esglèsia de Nostra Senyora dels Àngels XII. századi templomot a templomos lovagok építették, jelenleg mérföldkőnek számít a város főterén. Szintén figyelemre méltó egy XVIII. századi román híd az északi városrészben. A Pollenca kikötője néhány kilométerrel északabbra fekszik. Egy gyönyörű strand és számos étterem továbbá kávézó várja az idelátogatókat.

Alcudia

Alcudia város egy nagyon népszerű turisztikai célpont Észak-Mallorcán. A hangulata családias, és mindenkinek ajánlható, aki kedveli a strandokat és a középkori falvakat. A faluban néhány ház eredete a XIII. századig nyúlik vissza. A városfalat a XIV. században építették hozzá. A római romok a Szent Jaume-templom előtt találhatók meg. Július elején való itt tartózkodás esetén érdemes részt venni a Szent Jakab mallorcai király tiszteletére rendezett kilenc napos fesztiválon. A fesztivál számos programot kínál, beleértve egy olyan éjszakai programot is, ahol mindenki ősi rómaiként öltözködik.

Sóller

A hagyományos Mallorca-i falu, Soller népszerű napi kirándulóhely Palma-ból, azonban mindenképpen érdemes az 1912-es keskeny nyomtávú vonaton utazni. A gépkocsi költségek elég magasak az autópályadíjak miatt, illetve az 57-es út hajtűkanyarjai miatt kevésbé ajánlottak. Odaérve megismerhető a falu hangulata, amelyet narancssárga ligetek vesznek körül. Emiatt a falu narancs-völgyeként is ismert. Mindenképpen érdemes kipróbálni a helyi narancs likőrt, az Angel d'Or. Soller a Can Primera-ban és a Baleárikus Természettudományi Múzeumban fellelhető művészeti gyűjteménnyel is büszkélkedhet. A hely számos fesztiválnak, köztük művészeti és a zenei fesztiváloknak is otthont ad. Egy bájos villamos köti össze a falut a népszerű üdülőövezetével (Port de Soller), amely körülbelül egy 4 km-es út.

Palma de Mallorca

Palma de Mallorcán - amelyet általában csak Palma-ként neveznek-, a sziget lakosságának fele él itt. Ez egy bájos város, tele színes épületekkel, kiváló hely a történelem megismeréséhez, hiszen ezt a helyet rómaiaktól a keresztényekig sokan gyarmatosították vagy meghódították a történelem során. Az egyes kultúrák maradványai megtalálhatók az óvárosban, amely híres a La Seu-ról, amely egy egykori mecsetre épült masszív, XIII. századi székesegyház. Érdemes átsétálni az óváros szűk utcáin, megtekinteni az egyedi galériákat, meglátogatni a kávézókat és üzleteket, amelyen biztosan elcsábítják az idelátogatókat.