Japán fővárosa, Tokió egy nagy, energikus és hihetetlen jó úti célnak számít.  Az egyik legmodernebb város a világon, ahol lehetőség van arra, hogy az idelátogatók megtekintsék...

Japán fővárosa, Tokió egy nagy, energikus és hihetetlen jó úti célnak számít.  Az egyik legmodernebb város a világon, ahol lehetőség van arra, hogy az idelátogatók megtekintsék a templomokat, kipróbálják a japán szakácsművészet termékeit, vásároljanak a világ néhány legnagyobb és legszokatlanabb bevásárlóközpontjában. Olyan sok tennivaló, látnivaló és felfedeznivaló van Tokióban, hogy érdemes megtervezni az útvonalat ahhoz, hogy az utazás igazán feledhetetlen legyen! Az alábbi látványosságokról készült lista segítséget ad ahhoz, hogy egyszerűbb legyen megtervezni az úti célokat Tokióban.

 

 

Tokiói Közigazgatási Torony  

A Tokyo Metropolitan Government Building vagyis a Tokiói Közigazgatási Torony épületét a helyiek egyszerűen úgy nevezik: Tochō. Akárhogy is, az épület három különböző struktúra komplexe. A tornyon belül Tokió közigazgatási adminisztrációjának nagy része működik, minden nap. Ez a Kenzo Tange építész által tervezett Tochō egy megdöbbentő, 48 emeletből álló épület, amely a 33. emeletnél két részre szakad.  Emiatt a törés miatt az épület megjelenése egy gótikus katedrálisra hasonlít,  de kétség sem férhet ahhoz, hogy ez egy modern épület. Az épület része egy kilátó is, ahonnan megcsodálható az alatta fekvő Shinjuku kerület.  Szép időben, a nyugat felé lévő Fudzsi- hegy is látható a kilátóból. A kilátó látogatása ingyenes.  

Akihabara  

Tokió, Chiyoda Ward kerületében található az Akihabara, amely egy nagy bevásárló és elektronikai negyed. Sok helyi lakos is jár ide mindenféle okokból, ez határozottan kedvelt az utazók körében is, különösen azért, hogy megtapasztalják a japán kultúra másik oldalát is.  Akihabara elsősorban két dologról ismert: Technológiai üzletekről és otaku kultúráról. Azoknak, akiket a japán technológiai hozzáértés lenyűgöz,  Akihabarába mindenképp érdemes ellátogatnuk az új és csodálatos technikai miatt. Ez a központja a japán otaku és anime kultúrának is, ahol több tucat üzlet szakosodott animékre, mangákra és egyéb gyűjtésre érdemes dolgokra. Több cselédlány kávézó is található itt, ahol a dolgozók cselédruhába öltöznek, és úgy viselkednek, mint a különböző anime karakterek.  

Tokió Császári Palota

A japán császár elsődleges tartózkodási helye ez a különleges császári palota Tokióban. Sokkal több, mint egy palota, a palota körül lévő burjánzó park megdöbbentő nagy területen fekszik a metropolisz szívében. A külső kertek meg vannak nyitva a nyilvánosság számára, ingyenesek, végig lehet sétálni a zöld parkokon keresztül, megcsodálni a vízzel teli árkokat és a cseresznyefákat mindenfelé. Áprilisban, amikor a cseresznye virágok teljes virágzásban vannak, ez az egyik legkiválóbb hely a városban fotók készítéséhez. Egykor a császári palota még Edo-kastélyként volt ismert, amely a szamuráj harcosoknak adott otthont.    

Tokiói-torony  

Igazi meglepetés lehet megtalálni az Eiffel-torony inspirálta építményt Tokió közepén, de mégis, ott van! A rácsos torony élénk narancssárga és fehér színekben pompázik és a második legmagasabb épület egész Japánban valamint ez az egyik legkönnyebben felismerhető tájékozódási pont a városban. Az 1958-ban épített Tokió-torony kommunikációs, rádió és távközlési torony, és emellett két kilátóhellyel is rendelkezik, amelyet meglátogatva gyönyörű panoráma nyílik a városra.    

Shibuya -gyalogátkelő  

Tokió Shibuya városi negyede főként az üzleti életéről és a rengeteg üzletéről, étterméről és éjszakai életéről ismert, amely gyakorlatilag az év 365 napján mindig, éjjel-nappal nyitva van.  A Shibuya negyed kihagyhatatlan része az óriási gyalogátkelőhelye, közvetlenül a Shibuya Állomás, Hachiko bejárata előtt. Felül, óriás neon képernyők sugároznak színes, merész színű, villogó fényekkel teli reklámokat és a gyalogos átkelőt a jelzőlámpa változásnál, minden irányba tartó gyalogostömeg árasztja el.  A Shibuya negyed filmek vagy televíziós műsorokból is ismert lehet, mert ez kiválóan alkalmas arra, hogy bemutassa ennek a hatalmas városnak a népsűrűségét.