Az Atlanti-óceán közepén elhelyezkedő, az európai kontinenstől 1369 km-re nyugatra található Azori-szigetek kilenc szigetből álló csoport, melyek három csoportba oszlanak...

Az Atlanti-óceán közepén elhelyezkedő, az európai kontinenstől 1369 km-re nyugatra található Azori-szigetek kilenc szigetből álló csoport, melyek három csoportba oszlanak. A szigetek vulkáni eredetűek, talán legismertebb közülük Sao Miguel szigete. Egy kis szigetecske a Vila Franca do Campo 500 méterre található Sao Miguel szigetétől, mely a szigetvilág legnagyobb és legnépesebb szigete.

A szigetet Vila Franca do Campo, Sao Miguel egykori fővárosa után nevezték el, mivel vele szemben található. Keletkezését tekintve egy régi víz alatti vulkán krátere. Természetvédelmi területté nyilvánították, egyike Sao Miguel legfőbb turisztikai látványosságainak, és még több embert vonz mióta a Red Bull Cliff Diving világbajnokságot itt tartották. A kráter falain őshonos növényzetet találhatunk, míg belsejében egy majdnem tökéletes kör alakú tavat, mely egy keskeny csatornán keresztül kapcsolódik a tengerhez.

Ez a csatorna az úgynevezett Boquete, ami Sao Miguel északi partjai felé néz. A csatorna lehetővé teszi a lagúna és az óceán közötti vízcserét, miközben megakadályozza, a hullámok kráter belsejébe történő bejutását, így biztosítva egy védett helyet, melyben a rákfélék, a halak és az algák ideális körülmények között élhetnek és szaporodhatnak.  

A szigetet számtalan különböző célra használták, volt már a bálnavadászok egyik kilátó pontja, de katonai erőd is, ugyanakkor még szőlőt is műveltek rajta egykor. 1983-ban a regionális kormányhoz került, majd ugyanebben az évben természetvédelmi területté nyilvánították, annak érdekében, hogy az itt élő fajokat megvédjék a kipusztulástól. A sziget otthont ad számos madárfajnak, különböző rákféléknek és növényeknek, melyeket meg kell védeni az emberi beavatkozások jelentette fenyegetésektől.

Látogatni csak a főszezonban, június és szeptember között lehetséges. Ezen időszak alatt egy speciális hajójárat hozza az utasokat a szigetre minden nap. A kristálytiszta vizű lagúna és meseszép tengerpartja alkalmas az úszásra, napozásra és a búvárkodásra egyaránt.