A Fülöp–szigetek Ázsia keleti peremén található, amely több, mint 7000 szigetet foglal magába, barátságos helyi lakosságáról ismert valamint sok bennszülött törzsnek is otthont ad. Az érintetlen, természetes strandoktól...

A Fülöp–szigetek Ázsia keleti peremén található, amely több, mint 7000 szigetet foglal magába, barátságos helyi lakosságáról ismert valamint sok bennszülött törzsnek is otthont ad. Az érintetlen, természetes strandoktól és a csodálatos természeti csodáktól az izgalmas történelmi helyszínekig és az „egyszer az életben” élményekig, a Fülöp-szigetek egyszerre kínál sok izgalmas látnivalót és tevékenységet. Az alábbi főbb nevezetességek ízelítőt nyújthatnak egy Fülöp-szigeteki kikapcsolódáshoz.

 

 

Puerto Princesa - földalatti folyó

A Palawa sziget északi partján található Puerto Princesa, a természet szerelmeseinek a paradicsoma. Ez az otthona a gazdag vadvilágnak otthont adó érintetlen tájaknak, és ez a szép város „igényt tart” a világ egyik legegyedibb természeti jelenségére is, amely a Puerto Princesa Földalatti Folyó néven ismert. Ez a természeti csoda, a világ leghosszabb, hajózható földalatti folyója, amelyet a Nemzeti Park részeként védetté nyilvánítottak. A szervezett vizibicikli túrák során megtekinthetőek mind az érdekes sziklaalakzatok mind az itt élő, repkedő denevérek is.

Donsol Donsol 

Sorsogon tartományban található álmos halászfalu a Fülöp-szigeteken, amely természetes strandoknak, lenyűgöző vízeséseknek és feltáratlan barlangoknak ad otthont. Mindemellett, itt lehet megtekinteni az óceán szelíd óriásait - a cetcápákat - minden év november - június időszaka között (a cetek száma február és május között tetőzik). Az érdeklődők egy hajóútra is elmehetnek, ahol mangrove erdőkön és pálmafákon keresztül vezet az út a Donsol folyó mentén, és megtekinthetik több millió pezsgő szentjánosbogár éjszakai fényjátékát. Ha ez nem lenne elég, az idelátogatók részt vehetnek egy hagyományos garnélahalászaton (bambusszal és hálóval történik) majd ezt követően, a főtt fogásokból készített finom vacsorán is.

Chocolate Hills

Az egyik legnépszerűbb turisztikai látványosság a Fülöp-szigeteken, a Chocolate Hills avagy „Csokoládé dombok”, amelyek Bohol sziget közepén találhatóak, és amelyek szokatlan geológiai alakzatát legalább 1268 különálló, szétszóródott domb alkotja. A közel szimmetrikus és ugyanolyan méretű képződmények 30-50 méter magasak, és felszínüket zöld fű borítja. A száraz évszakban a fű teljesen kiszárad, és barnává válik, innen kapta a hely a nevét is. Nincs konszenzus azzal kapcsolatban, hogy ezek a hatalmas dombok hogyan keletkeztek. Az egyik elmélet szerint a Chocolate Hills egyfajta tengeri mészkőképződmények - felszínüket áthatolhatatlan agyagréteg fedi - viharvert sziklaalakzatai.

Boracay

Boracay, bár lehet, hogy csak egy kis sziget, de egyszerre nyújt nagyszerű lehetőségeket és kínál izgalmas kalandokat, így az idelátogatók élvezhetik a díjnyertes strandokat és a gyönyörű üdülőhelyek szolgáltatásait és egyúttal kipróbálhatják a sziklaugrást, vízi ejtőernyőzést, motorkerékpározást, lovaglást, szörfözést és nem utolsó sorban a búvárkodást. Ha ez nem lenne elég, az érdeklődők még hajókirándulásokon is részt vehetnek, ahol élvezhetik a lenyűgöző naplementét, vagy felfedezhetik a vulkáni barlangokat, és a türkiz lagúnák zárt öbleit. Mikor a nap lemegy, Boracay éjszakai élete lüktető, számos bár és étterem kínálja szolgáltatásait (étel, ital és szórakoztatás) hajnalig.

Banaue rizs teraszok

Nem lehet a kirándulás teljes a Fülöp-szigeteken a látványos Banaue rizs teraszok megtekintetése nélkül. Ezeket a faragott hegyvonulatokat körülbelül 2000 évvel ezelőtt építették az Ifugao törzsek, modern eszközök használata nélkül, és ezek a csodálatos mezőgazdasági teraszok óriási, égig érő lábnyomokra hasonlítanak. A helybéliek a mai napig művelik a földet, rizst ültetnek és zöldségeket termesztenek a teraszokon, azonban egyre kevesebben és kevesebben gazdálkodnak, helyette inkább a beköltöznek a városokba.