A híd kör alakú, átmérője 61 méter és úgy helyezték el a tengerparton, hogy a lehető legnagyobb része az öböl vizében helyezkedjen el. Anyaga fa, tartószerkezete acélból...

A Végtelenség Hídja, Dánia második legnagyobb városában, Aarhusban található. A Gjøde & Povlsgaard Arkitekter által tervezett híd, a 2015-ben megrendezett Sculpture by the Sea kiállításra készült. A híd kör alakú, átmérője 61 méter és úgy helyezték el a tengerparton, hogy a lehető legnagyobb része az öböl vizében helyezkedjen el. Anyaga fa, tartószerkezete acélból készült. A híd gyakolratilag sehová sem vezet, kör alakjának köszönhetően, így az építészek szerint segít az embereknek megismerni a város és a természet közötti kapcsolatot, mindenközben pedig végtelen panorámát nyújt az öbölre.

"A hídon sétálva a változó tájat egy végtelen panoráma részeként láthatjuk, miközben szociális interakció részesei lehetünk, hiszen velünk egyidejűleg mások is ugyanazt a panorámát tapasztalják meg" - mondja Johan Gjode a Gjøde & Povlsgaard Arkitekter partner -és társalapítója." A híd érint egy dokkot is az egykori móló területén, ahova az emberek gőzhajóval érkeztek a városba pihenni.

A történelmi Varna Palota mely a domboldalon található, valaha kedvelt célpont volt a festői tájnak, valamint teraszainak és éttermének köszönhetően. Az erdő szélén található épület tengerre néző kilátással büszkélkedhet.

A Végtelenség Hídja ugyanezt a történelmi kapcsolatot valósítja meg a város és a környező tájak, illetve a természet között, közben egy egészen új perspektívát kínálva, mondja Niels Povlsgaard, a Gjøde & Povlsgaard Arkitekter partner- és társalapítója.