Thaiföld méltán híres gyönyörű, fehér homokos tengerpartjairól, melyeket lenyűgözően tiszta és kék tenger ölel körbe. Több mint háromezer kilométer hosszú tengerparttal és nyolcezer trópusi szigettel...

Thaiföld méltán híres gyönyörű, fehér homokos tengerpartjairól, melyeket lenyűgözően tiszta és kék tenger ölel körbe. Több mint háromezer kilométer hosszú tengerparttal és nyolcezer trópusi szigettel rendelkezik, így az ideérkezők sokféle strandolási lehetőség közül választhatnak, beleértve a csendes, nyugodt, eldugott és homokos partszakaszokat, és azokat is, melyek közkedveltek bulizási lehetőségeik miatt. 

Sairee Beach

Másfél kilométer hosszú, Sairee Beach, mely Ko Tao (a Teknősbéka Sziget-ként is ismert) homokos tengerpartja. A sziget nyugati oldalán található strand népszerű a könnyűbúvárok körében is. Éjszakai klubokat és bárokat egyaránt könnyű szerrel találhatunk, ha egy kis feltöltődésre és bulizásra vágynánk. Ko Tao szigetét repülővel, vagy komppal érhetjük el a legkönnyebben.

Haad Rin

Ko Phangan szigetének strandjai világszerte híresek a Telihold ünnepségéről, mely fiatal utazók ezreit vonzza a világ minden tájáról. A rendezvény alatt rengeteg bulizó fiatallal és különböző stílusú zenékkel találkozhatunk. Habár a Telihold ünnepség a térség legnépszerűbb közösségi eseményének számít, a parton és az utcákon minden este sok embert láthatunk. Ez pedig annak köszönhető, hogy Haad Rin az úgynevezett hátizsákos utazók közkedvelt célpontjává vált. A félszigeti adottságainak köszönhetően a napfelkeltét és a naplementét is a tenger csodálatos látványával együtt csodálhatjuk meg.

Lamai Beach

Thaiföld, Phuket utáni második legnagyobb szigetén, Samui-n terül el Lamai Beach, méghozzá egy fesztelen üdülőövezetben. A szomszédos Chawengnél lényegesen csendesebb üdülőövezetben fekvő tengerparton a zsúfoltság nem jellemző, a gyönyörű, fehér homokkal borított partszakaszok azonban annál inkább.

Hua Hin Beach

Eredetileg az 1920-as években épült, VII. Ráma király menekülési útvonalának biztosítása érdekében, azonban az idők során mostanra, a Hua Hin Beach környéke Thais legkedveltebb és egyik legkeresettebb utazási célpontjává vált. A nyolc kilométer hosszú strand igen népszerű a turisták körében. Hua Hin ugyanis a Klai Kangwon palota otthona, melyet Thaiföld királyi családjának tagjai még ma is használnak. Mivel a Maláj-félsziget északi részén található, a golf szerelmeseinek is közkedvelt kikapcsolódási helye. Jelenleg ez a terület tudhatja magáénak Thaiföld legtöbb golfpályáját.

Ko Nang Yuan

Ko Tao-tól indulva egy kellemes egynapos kirándulásban lehet részünk, ha ellátogatunk a parányi Ko Nang Yuan-ra. Gyönyörű strandjai időnként kissé zsúfolttá válnak, de ez a sziget bájának és tiszta kék vizének, valamint a búvárkodáshoz tökéletes adottságainak köszönhető. Aki nem a szomszédos szigetről érkezik, attól 100 baht díjat számolnak fel. A parányi kis szárazföldön egy búvárüdülőhelyet találhatunk, melyet azok számára hoztak létre, akik szeretnének a szigeten maradni pár napra.