Tanzánia, Afrika egyik legnépszerűbb szafari úti célja, és egyben itt található Afrika legmagasabb helye, a Kilimandzsáró is. Az ország több tucat gyönyörű, fehér homokos stranddal büszkélkedhet, ilyen strandok találhatóak Zanzibár szigetén is...

1964-ben, két külön nemzetállamokból alapították Tanzániát, amely Afrika egyik legnépszerűbb szafari úti célja, és egyben itt található Afrika legmagasabb helye, a Kilimandzsáró is. Az ország több tucat gyönyörű, fehér homokos stranddal büszkélkedhet, ilyen strandok találhatóak Zanzibár szigetén is. Íme néhány felejthetetlen látnivalói Tanzániában:

 

 

Ruaha Nemzeti Park

Tanzánia középső részén helyezkedik el a Ruaha Nemzeti Park, amely a legnagyobb nemzeti park az országban. A park neve Hehe (Közép Tanzánia felvidékén élő, Bantu nyelvjárást beszélő emberek) nyelven a „ruvaha" szóból származik, amely magyarul „folyót" jelent. A park tele van vad kutyákkal, oroszlánokkal, leopárdokkal, elefántokkal, gepárdokkal, zsiráfokkal, zebrákkal, impalákkal, denevér fülű rókákkal és nem utolsó sorban sakálokkal, így a park a látogatóinak igazán „természetközeli” élményeket kínál. Köszönhetően annak, hogy a parkok kissé távol találhatóak, a látogatót élvezhetik a vadvilág megtekintését anélkül, hogy turisták tömegével kellene együtt kirándulni.

Selous Vadrezervátum

A Selous Vadrezervátumban nagyobb számban találhatóak meg a szavanna állatfajai, mint bármely más afrikai vadrezervátumban, köszönhetően a Tanzániai Természeti Erőforrások és Idegenforgalmi Minisztérium vadvilággal foglalkozó részlegének szigorú szabályozása miatt. A legtöbb látogató repülővel érkezik ide, gyalogtúrákon vagy folyami kirándulásokon is részt vehetnek, azonban az emberi lakhelyek vagy állandó szerkezetek építése a rezervátum területén nem megengedett.

Pemba-sziget

Az Indiai óceánon található Pemba szigetét arabul „Green Island”-nek is nevezik, és az úgynevezett „Fűszer-szigetek" részét képezi. Mivel a szomszédos Zanzibar egyre népszerűbb a turisták körében, egyre több kalandvágyó utazó keresik fel a kevésbé zsúfolt Pemba szigetet is. A sziget elsődlegesen a búvárok körében népszerű, akik az érintetlen korallzátonyok nagyon gazdag tengeri élővilágát is megtekinthetik.

Tarangire Nemzeti Park

A Tarangire Nemzeti Park kisebb, mint Ruaha Nemzeti Park, azonban ez a park a madárlesők számára igazi paradicsom, hiszen több, mint 550 különböző faj gyakori a parkban. Ezen kívül Tarangire a rengeteg elefántról, a majomkenyérfákról valamint a fára mászó oroszlánokról is ismert. A nemzeti park egész területén hatalmas termeszvárak találhatóak.

Mafia–sziget

A „Mafia - sziget” szintén a „Fűszer-szigetek” részét képezi, amely kisebb, mint Pemba - sziget, lakossága mintegy 40.000 ember. Nem jellemző rá azonban a szervezett bűnözés: a név eredete szuahéliül „mahali pa afya" (jelentése: egészséges lakhely) vagy arabul „morfiyeh", azaz (jelentése: szigetcsoport) kifejezésből származik. A sziget elsődlegesen a búvárok, a sporthorgászok között közkedvelt, de vonzó lehet azok számára is, akik kikapcsolódásra vágynak a sziget egyik hófehér, homokos tengerpartján.