Törökország igen közkedvelt célpontja a turistáknak, akik a világ számos pontjáról keresik fel napos tengerpartjait. De vajon melyek a legszebbek mind közül? A soron következő listán az öt talán legszebbnek mondható tengerpart szerepel...

Törökország igen közkedvelt célpontja a turistáknak, akik a világ számos pontjáról keresik fel napos tengerpartjait. De vajon melyek a legszebbek mind közül? A soron következő listán az öt talán legszebbnek mondható tengerpart szerepel. 

 

 

Icmeler Beach, Marmaris

A hosszú, homokos tengerpartja és csábító kék vize miatt igen közkedvelt Icmeler Beach okkal került fel listánkra. A tenger vizének hőmérséklete a nyári hónapokban a 27°C-ot is eléri, a csodás napsütés és a szikrázóan kék víz együtt pedig valami hihetetlen panorámával gyönyörködtet bennünket. Megéri felkeresni, és eltölteni pár órát puha, homokos partján.

Altinkum Beach , Cesme

A Cesme közelében fekvő Altinkum Beach egy nyugodt oázis, melyre megérkezve szinte a Karib-térség hangulatát érezhetjük. A nap-sárga homokkal borított parton bármerre is nézünk, egyáltalán nem fogunk zsúfoltságot látni. A nyugodt hullámok és a puha homok egyszerűen tökéletes helyszínné teszik a tengerpartot egy romantikus sétára.

Iztuzu Beach, Dalyan

Az egyik legjobb strandnak titulált Iztuzu Beach egy csodás hely, hogy pár napra magunk mögött hagyjuk a stresszt. Fenyvesekkel borított hegyek, aranyló homok és türkizkék tenger jellemzik a képeslapra illő tengerpartot. Azonban nem csak ezek teszik olyan tökéletessé, hanem az is, hogy megfelelő időben érkezve lehetőségünk nyílik fészkelő teknősöket látni, vagy megpillantani a kikelt fiókákat, amint a tenger felé másznak.

Marmaris Beach, Marmaris

Ha Marmaris-on nyaralunk, egész nap lehetőségünk nyílik felkeresni a tengerpartot. Marmaris Beach mediterrán napsütése, valamint csodás partja miatt igen közkedvelt a nyaralók és a pihenni vágyók körében. A nyüzsgő üdülőhely központjához közel fekvő tengerpart ideális az esti sétákra.

Blue Lagoon Beach, Ölüdeniz

A talán legidillibb strand egész Törökországban nem más, mint a Blue Lagoon Beach, azaz a „Kék Lagúna” Ölüdenizben. A lenyűgöző félsziget természetes szépsége miatt igen közkedvelt. Ha szeretnénk madártávlatból is megcsodálni a félsziget és a tengerpart egyedülálló szépségét, akkor vegyünk részt egy siklóernyőzésen.