Barcelona a világ egyik legnépszerűbb turisztikai célpontja, millió és millió látogatót vonz évente. Miért is olyan népszerű? Nos, itt szinte minden megtalálható, amire egy nyaraló vágyik. Könnyű eljutni ide, kedvezők az időjárásviszonyok...

Barcelona a világ egyik legnépszerűbb turisztikai célpontja, millió és millió látogatót vonz évente. Miért is olyan népszerű? Nos, itt szinte minden megtalálható, amire egy nyaraló vágyik. Könnyű eljutni ide, kedvezők az időjárásviszonyok, vonzóak a strandok és a környező hegyek, a nyüzsgő éjszakai élet, és az ízletes helyi fogások várják a látogatókat, valamint kulturális és történelmi helyszínek sokasága jellemzi. Ez a városnézők számára egy kis „csodaországként” ismert, és otthont ad sok ismert műemléknek. Talán, a változatos kifejezéssel lehetne Barcelonát leginkább illetni, hiszen a város mindenki számára tartogat valamit: családoknak, pároknak és egyedülállóknak is egyaránt. Az alábbi turisztikai látványosságokat semmi esetre sem érdemes kihagyni, ha úgy döntenek, hogy meglátogatják ezt a katalán fővárost:

 

 

Camp Nou

A Barcelonában található Camp Nou stadion, amely nemcsak a sportrajongóknak, de az idelátogató turistáknak is az egyik legkedveltebb helye. Ez a stadion ad otthont az FC Barcelona labdarúgócsapatának. A befogadó kapacitása 99.000 fő, így ez a lélegzetelállító sportaréna Európa egyik legnagyobb stadionja. Egy kirándulás során a stadiont mindenképpen érdemes meglátogatni, és van esély arra is, hogy a látogatás alkalmával egy meccset is elcsíphet az idelátogató.

Museu Picasso

A 20. századi spanyol művész Pablo Picasso egyik legnagyobb gyűjteménye található meg a Picasso múzeumban, amely a festő, több mint 4.000 alkotását őrzi. A múzeum bemutatja Picasso kapcsolatát Barcelona városával, azt ahogyan a művész és a város kapcsolata formálódott az évek során, az ifjúságától kamaszkorán át egészen haláláig. A múzeumnak a Barcelona La Ribera negyedében lévő, öt egymással szomszédos középkori palota ad otthont.

Montjuïc

Montjuic, egy széles, alacsony hegy, a tetején viszonylag lapos, és délnyugatra fekszik a városközponttól. A hegy keleti oldala puszta sziklaszirt, így valóban impozáns kilátás nyílik innét a város kikötőjére, amely közvetlenül alatta fekszik. A hegy tetején több erődítmény volt egykor, de ezek közül jelenleg csak a legkésőbbi maradt fenn. Egy másik érdekes látnivaló a Palau Nacional (Nemzeti Palota), amelyet eredetileg azért építettek, hogy otthont adjon a Nemzetközi Kiállításnak (1929-ben). A méltóságteljes épület neobarokk stílusban épült és jelenleg a Katalán Nemzeti Művészeti Múzeumnak ad otthont. A Montjuïc hegy számos sportolási lehetőséget nyújt az idelátogatóknak, az itt lévő sportlétesítmények közül számos a 1992-es olimpiára készült.

Font Magica

A Font Magica egy szökőkút, amely a Nemzeti Palotánál (Palau Nacional) található a Montjuic-hegyen, nem messze van innét a Placa d'Espanya és a Poble Espanyol de Barcelona is. A szökőkút, - mint a legtöbb környező létesítmény-, az 1929. Barcelona Nemzetközi Kiállításra épült. Egyes estéken, amikor a kút üzemel, százait vonzza azoknak látogatóknak, akik meg szeretnék tekinteni a fénysugarak, a vízjátékok és a zene együttes, látványos játékát. A kivilágított Nemzeti Palota igazán gyönyörű látványt nyújt a szökőkút fény- és vízjátéka hátterében.

Casa Batllo

A La Casa Batlló, - Gaudí sok remekműve közül az egyik -, egy felújított XIX. századi épület Barcelonában. La Pedrera épülettel (ismertebb) ellentétben, a La Casa Batllo gyakran kevesebb figyelmet kap, azonban ez az épület is éppoly lenyűgöző alkotás. Az épület egyedülálló építészeti elemekkel és a teraszra nyíló bejáratánál hírhedt két díszes pillérrel hívja fel magára a figyelmet. Az egyedülálló belső kivitelezése éppen olyan különleges, mint a mesebeli külső megjelenése az épületnek.