Horvátország csendes, nyugodt, barátságos mivolta miatt igen népszerű célpont a nyaralni vágyók körében. Zlatni Rat egyike a legegyedibb strandoknak, hiszen egy keskeny földnyelven helyezkedik el Brac szigetén. Tiszta, kavicsos partját a tenger csendes...

Horvátország csendes, nyugodt, barátságos mivolta miatt igen népszerű célpont a nyaralni vágyók körében. Zlatni Rat egyike a legegyedibb strandoknak, hiszen egy keskeny földnyelven helyezkedik el Brac szigetén.

Tiszta, kavicsos partját a tenger csendes hullámai mossák. Az Adriai-tenger "szelének" köszönhetően a szörfösök körében is igen népszerű. Sokan csak „Aranyszarv”-ként ismerik a különleges formájú partszakaszt. A parton napágyakat és napernyőket egyaránt találhatunk, azonban sok turista kihasználja fák sűrű ligete által nyújtott árnyékosabb részeket, közel a tengerparthoz.

Útnak indulásunk előtt azonban érdemes egy kicsit informálódnunk, hiszen az egyes részeken, mint például Paklina, nem kötelező a fürdőruha viselése így igen népszerű a nudisták körében. Népszerűsége talán a nyár közepén a legnagyobb, így azoknak, akik júniusban vagy szeptemberben keresik fel partjait, nagyobb esélyük van háborítatlanul élvezni a meleg napsütést a tengerparton, mint azoknak, akik főszezonban látogatnak el ide.

A strandokat egész évben felkereshetjük, azonban bizonyos létesítményeken, mint például a vízi mentő bázisokon csak májustól októberig teljesítenek szolgálatot. Partszakasza inkább kavicsos, ezért vízi cipő viselése ajánlott. Zlatni Rat a sziget legrégebbi városához, Bol-hoz közel található, így nem kell messzire mennünk a kávézókért és éttermekért. Búvárkodni és windsurfözni egyaránt van lehetőségünk a helyi vállalkozásoknak köszönhetően.