Korcula ismertségét nem csak az itt született, híres kereskedőnek és utazónak, Marco Polo-nak köszönheti. Az Adriai-tenger partján, Horvátország legdélebbi részén találhatunk rá a mindössze 50 kilométeres szigetre...

Korcula ismertségét nem csak az itt született, híres kereskedőnek és utazónak, Marco Polo-nak köszönheti. Az Adriai-tenger partján, Horvátország legdélebbi részén találhatunk rá a mindössze 50 kilométeres szigetre. A nagyobb horvát városokból, mint például Dubrovnikból és Sibenikből, komppal könnyen megközelíthető.

Festői tájak, érdekes városok, gazdag történelem és csodálatos hagyományok várják a szigetre érkezőket. Az itt lakók a tömegközlekedés helyett a gyaloglást és a kerékpározást részesítik előnyben. Buja zöld erdők, olajfaligetek, szőlők, homokos strandok, hangulatos falvak, mint például Blato, híres barokk templomok és sok más ehhez hasonló látványosság csalogatja a turistákat miden évben Korculára.

Lambarda fehér homokos tengerpartjával nem csak látványvilágában, történelmében is gazdag kincs a görög és római települések régészeti maradványainak köszönhetően.

A kék tengerben úszó kis szárazföld legnagyobb települése Korcula, egy történelmi, fallal körülvett város, mely a velencei reneszánsz építészet emlékeit hordozza magában, valamit elbűvölően színes piacaival és rengeteg turisztikai létesítményével egyaránt magára vonja a figyelmet. Egyedülálló módon, a szigeten fellelhető élénk kulturális hagyományok és fesztiválok már évszázadokkal ezelőtt is léteztek.

Leghíresebb talán ezek közöl a Kumpanija, melyen többek között lovagi táncokat és középkori fegyverekkel vívott csatákat is megtekinthetünk. Ugyanakkor egy másik esemény, a Marco Polo Fesztivál is rengeteg kíváncsi tekintetet vonz. Gasztronómiája igen változatos, ha ide látogatunk érdemes megkóstolnunk a helyi különlegességeket, a bárányt, a pácolt sonkát és a grillezett tenger gyümölcseit friss olívaolajjal és petrezselyemmel. A sziget borait szintén érdemes megkóstolnunk, főleg, ha a Posip-ról vagy a Rukatac-ról beszélünk.