Spanyolországon belül Andalúzia autonóm közösségének részeként, Cádiz tartományban,Tarifa városának legdélebbi csücskében található Punta de Tarifa, mely az Ibériai-félsziget és a kontinentális Európa legdélebbi pontja...

Spanyolországon belül Andalúzia autonóm közösségének részeként, Cádiz tartományban,Tarifa városának legdélebbi csücskében található Punta de Tarifa, mely az Ibériai-félsziget és a kontinentális Európa legdélebbi pontja. Az Isla de Las Palomas szigetén fekszik, melyet a szárazfölddel egy töltés kapcsol össze.

A Gibraltári-szoros részét képezi, annak legkeskenyebb pontján található, így partjaitól Afrika csupán körülbelül 14 kilométer. Ha az idő nekünk kedvez, akár Marokkót is megpillanthatjuk a horizonton. Igazán különleges helyről beszélhetünk, hiszen partjait egyik oldalról a Földközi-tenger, míg a másik oldalról az Atlanti-óceán hullámai mossák. Az Isla de Las Palomas (vagy ahogyan még sokan nevezik, a Galambok Szigete) egykor egy katonai bázis részét képezte, és otthont nyújtott több, mint 3000 férfinak.

Később őket áthelyezték, és újoncok képzése zajlott a területén, egészen 2001-ig, ameddig a kötelező katonai szolgálat megszűnt. Ez által az Isla de Las Palomas elvesztette katonai érdekeltségét. Ugyanebben az évben a szigetet történelmi helyszínné nyilvánították, történelmi és régészeti emlékeit pedig védelem alá helyezték. Védett státusza ellenére a szigeten számos épület, valamint egy aktívan működő világítótorony is található.