Görögország a rengeteg ősi romról, a fehérre meszelt falvakról, a napsütötte strandokról, a finom ételekről és a barátságos légkörről ismert, így nem csoda, hogy Európa egyik legkedveltebb utazási célpontja...

Görögország a rengeteg ősi romról, a fehérre meszelt falvakról, a napsütötte strandokról, a finom ételekről és a barátságos légkörről ismert, így nem csoda, hogy Európa egyik legkedveltebb utazási célpontja. Görögországot hegyvidéki szárazföld és több száz sziget alkotja, amelyek lenyűgöző tájakat, történelmi helyszíneket, éjszakai élményeket és kulturális élvezeteket nyújtanak. Íme egy áttekintés Görögország legjobb helyeiről:

 

 

Szunion-fok

Az Attika-félsziget legdélebbi csücskében található a Szunion-fok, ami a tenger istene, Poseidon ősi templomának romjairól ismert. A hegyfokon található romokat három oldalról veszi körül a tenger. A népszerű kirándulóhelyet gyakran egynapos kirándulásként keresik fel az Athénból érkező turisták, talán innen, a romok közül nézve a legszebb a naplemente látványa az Égei-tengernél.

Thessaloniki

Thesszaloniki Görögország második legnagyobb városa, és a macedón régió fővárosa Észak-Görögországban. Vidám fesztiválok, rendezvények és a nyüzsgő éjszakai élet teszi ezt a várost Görögország kultúrális fővárosává. Thessaloniki történelmi városközpontja és kereskedelmi negyede egyaránt kínál újfajta és régi látnivalókat is, a bizánci falaktól, a Fehér Toronytól és a török fürdőtől kezdve a színpompás piactereken át egészen a múzeumokig és a művészeti galériákig.

Zagori

Zagori egy nagy természeti szépségű régió, feltűnő geológiával és két nemzeti parkkal, Görögország északnyugati részén. Sűrű erdők és a sebes folyók által barázdált hegyek jellemzik, melyeket hagyományos falvak tarkítanak, jellegzetes, hatalmas kőházakkal, a 18. század végéről. A legjobb módja a környék felfedezésének a túrázás a számos falvat összekötő ösvényeken. Amit leginkább érdemes megnézni az a csodálatos Vikos Szurdok.

Halkidiki

Halkidiki egy háromágú szigony-szerű félsziget, Thessaloniki város közelében, ahol lehetőségünk van kiváló strandokon pancsolni. A három különálló félsziget nagyjából a következőképpen foglalható össze: Kassandrán zajlik az éjszakai élet, Sithonia strandolásra alkalmas és Athoson élnek a szerzetesek. A Thessalonikihez közelebbi Kassandra sűrűbben lakott terület, míg a békés Sithonia inkább sátrazóhely, rejtett kis öblökkel és kristálytiszta vízzel. Mindkét sziget nagy népszerűségnek örvend a görög és kelet-európai turisták körében egyaránt. A legkeletibb félszigethez tartozik Athosz szerzetesi közössége. A sziget csak hajóval közelíthető meg, és kizárólag férfi zarándokok látogathatják.

Peloponnészosz

A nagy levélre hasonlító Peloponnészoszt régen Morea-nak hívtak, ami eperfa levelet jelent. Európa és Görögország l egdélebbi részén helyezkedik el Peloponnészosz, a széles félsziget, melyet a Rio-Antirrio híd köt össze a szárazfölddel. Klasszikus görög templomokkal, velencei erődökkel, bizánci templomokkal és mükénéi palotákkal tarkítva, Peloponnészosz visszhangzik az ősi kultúráktól és a különböző történelmi eseményektől.