Skócia, a legendák földje, mely az összetett történelmével és a buja tájaival a kalandvágyó természetünknek kihívást jelent. Ez a hely mindenki számára tartogat valamit, bár Skócia egy kis ország, azonban nagy hatással van azokra, akik keresztül mennek rajta.

LONDON REPÜLŐVEL - Tower, Stonehenge és Salisbury. Hajóval a Temzén

LONDON REPÜLŐVEL - Tower, Stonehenge és Salisbury. Hajóval a Temzén  1*

Egyesült Királyság, London és környéke, London
Indulások: 2024.06.20-tól
Időpontok: 25 db
Ellátás: reggeli
Besorolás: 1*
Szállás: Hotel
Utazás: menetrendszerinti járattal

1.nap: Budapest – London:

Elutazás menetrendtől függően repülővel Londonba. Érkezésünket követően transzfer a szállodába, ahol három éjszakát töltünk. Menetrend függvényében a város meghódítására indulunk metróval és gyalogosan, ismerkedünk a belváros hangulatával (Londonban a leggyorsabban metróval tudjuk a belvárost elérni a nagy távolságok miatt). Sétánkat a Parlamentnél kezdjük, melynek szomszédságában ott áll a méltán híres Westminster Apátság, de útba ejtjük a királyi lovasőrséget, a St. James’s Park pelikánjait és természetesen a Buckingham Palotát is. Betérünk a monumentális Trafalgar térre, ahonnan Nelson admirális szobra vigyázza a várost, majd folytatjuk utunkat a Piccadilly Circus óriási fényreklámjai felé. A városnézést követően szabadidő következik, ahol ellátogathat a londoni elitet már 300 éve kiszolgáló exkluzív Fortnum&Mason áruházba, a közeli exkluzív üzleteiről híres Regent Street vagy az utcai mutatványosairól híres Leicester térre. Ha kedve tartja kipróbálhat egy valódi angol pubot a Soho szívében vagy barangolhat az előkelő Mayfair negyed lenyűgöző téglaépületei között. (A repülő menetrendi változás esetén ezen programrész a 4. napon délelőtt is megvalósulhat). Vacsora a szálláson.

142 338 350 Ft/fő-től +

Skócia, a legendák földje, mely az összetett történelmével és a buja tájaival a kalandvágyó természetünknek kihívást jelent. Ez a hely mindenki számára tartogat valamit, bár Skócia egy kis ország, azonban nagy hatással van azokra, akik keresztül mennek rajta. Az ideutazás megszervezéséhez segítséget nyújthat az alábbi lista Skócia legnépszerűbb turisztikai látványosságairól...

 

 

Mousa Lakótorony- Mousa Broch

Az egyik legtekintélyesebb és jól állapotban fennmaradt lakótorony a Shetland-szigeteken található, ez egy igazán lenyűgöző építmény. Ez a köpcös torony belülről és kívülről is kővel rakott volt, annak érdekében, hogy az erős szerkezete a védelmi céloknak megfelelő legyen. A torony időszámításunk előtt 100. körül épült, és az egyetlen olyan torony, amely teljesen fennmaradt, ideértve a belsejében található eredeti lépcsőt is.

Melrose Apátság - Melrose Abbey

A Melrose Apátságot 1136-ban ciszterci szerzetesek alapították I. Dávid skót király utasítására. A pazar kőműves díszelemeikkel megépített pazar romról úgy tartják, hogy egy másik skót király, Robert Bruce bebalzsamozott szívét őrzi. A Melrose Apátság az egyik történelmileg legjelentősebb építészeti alkotás Skóciában, és valóban a legendák helye!

Cuillin Hegy

A Skye-sziget legészakibb részén található a Cuillin-hegy, amelynek szépsége tagadhatatlan. Ezek a hegyvonulatok két különböző képződményből állnak. A Vörös-Cuiillin egy vörös gránitképződés, amely lágyabb és vonzóbb megjelenést kölcsönöz a tájnak. Ezzel szemben a Fekete-Cuillin sokkal durvább megjelenést nyújt a vulkanikus sziklák éles, csipkézett csúcsaival, és elriaszthatja a hívatlan látogatókat.

Skara Brae

Az Orkney-szigeten található Skara Brae, az egyik legjobb állapotban fennmaradt kőkorszaki falu Európában. Évszázadokig homokdűnék borították, amíg, egy nagy vihar 1850-ben láthatóvá nem tette a romokat. A kőfalak viszonylag jó állapotban maradtak fenn, mivel a lakóhelyeket a homok szinte azután feltöltötte, ahogy a hely elnéptelenedett. Ez a település korábbi a Stonehenge-nél és a Nagy Piramisoknál is, és annak köszönhetően, hogy kiváló állapotban maradt fenn, a "skót Pompeii" elnevezéssel illetik.

Stirling Kastély - Stirling Castle

A Stirling Kastély az egyik leglátványosabb kastély Skóciában, amely a Castle-hegy függőleges szikla szirtjein a magasban helyezkedik el, és meredek sziklákkal körülvéve, azok védelmében található. Érdemes megismerni a kastély művészetét, a kultúráját és állapotát, amelyet Skócia XVI. századi történelmének hangulata jellemez. A történelem szerelmesei számára semmiképpen nem szabad kihagyni ezt a népszerű turisztikai látványosságot Skóciában.