Egy mexikói utazás igen népszerű választás lehet több okból is. Az ország nagyszerű ősi romokban bővelkedik, érdekes kultúrája, kiváló konyhája van és a strandjai különösen kiválóak. Tény, hogy a strandok...

Egy mexikói utazás igen népszerű választás lehet több okból is. Az ország nagyszerű ősi romokban bővelkedik, érdekes kultúrája, kiváló konyhája van és a strandjai különösen kiválóak. Tény, hogy a strandok szerelmeseinek már ez utóbbi is elég ok ahhoz, hogy egy látogatást tegyenek Mexikóban. Kiterjedt partvidéke van, így a Mexikói-öbölben kelet felől a Karib-tenger, nyugatról a Csendes-óceán határolja. Attól függően, hogy a Mexikó melyik régiójába teszünk látogatást, a strandok és a víz élővilága is más és más lesz. A bálnák, teknősök és más nagytestű állatok néhány faja között különbség van attól függően, hogy az Atlanti-óceán vagy a Csendes-óceáni oldalán él az országnak. Az alábbiak a legjobb strandokat ismertetik Mexikóban:

 

Playa de Akumal

Playa del Carmen közelében található ez a mesés búvárkodásról híres régió, amelynek a zátonya mintegy 20-300 láb mélyen nyúlik ki a part mentén, ami csodás élményt kínál a különböző szinten úszók számára. Teknősök, trópusi halak és még több látnivaló is található itt, a víz biztonságos és elég nyugodt ahhoz, hogy fiatal vagy tapasztalatlanabb búvárok számára is élvezhető legyen. Azok számára, akik nem szeretnének merülni, a fehér homok és a hullámmentes víz fürdésre és pihenésre is kiválóan alkalmas.

Bahia Balandra

Bahia Balandra egy kiváló családi strand La Paz településen, Baja térségében. Talán a legismertebb a „Diamond rock” nevű sziklaalakzatáról. Bahia Balandra strand szépségét a homok és a szél és a víz által alakított sziklaalakzatok adják. Ezen a szinte minden irányból védett területen biztonságos az úszás, és elég sekély ahhoz, hogy a hideg Csendes-óceáni víz fel tudjon már korán melegedni. Mivel a kellemességét nem elsősorban a tengerpart szolgáltatja, gyakran nem olyan zsúfolt, mint más helyi strandok.

Playa del Carmen

Ez a strand kiváló azok számára, akik szeretnének kikapcsolódni, hiszen a Playa del Carmen tengerpart tiszta homokos partjával és nyugodt vízével várja a látogatókat. Bár gyakran tömve van a strand európaiakkal, sok szempontból a Playa del Carmen még mindig úgy tűnik, mintha az az álmos halászfalu lenne, ami egykor volt. Nagy üdülők mellett kis szállodák, luxus hajók és csónakok bérlése (Conzumelből) valamint a Közép- amerikai korallzátony teszi ezt a helyet igazán közkedveltté, így mindezek lehetőséget adnak az idelátogatóknak arra, hogy másik kikötőkbe is eljussanak, miközben továbbra is élvezhetik a mexikói homokos partokat, a vizet és a vendéglátást.

Zipolite

A hippi időszak maradványaként ez a strand a szabad szerelem központjaként volt ismert a 60-as a 80-as években, valamint egy hatalmas ellenkultúra helyszíneként. Úgy vált hírhedtté, mint Mexikó egyik nudista strandja, bár a legtöbb napfürdőző ruhát viselt. Ma, ez a hely vonzza a nap szerelmeseit a félmeztelen jóga gurukat, és a szörfősöket is szerte a világból. Bár bőven akadnak itt olcsóbb szálláshelyek, a középkategóriás szállodák és előkelő éttermek többsége a település nyugati végénél található. A sziklás földnyelvek a piros-cserepes, kerek építészeti formák kontrasztjával együtt lenyűgöző látványt nyújtanak és a nagy hullámokon való szörfölés az aktívabb vízi sportok szerelmeseinek is kikapcsolódást nyújt.

Puerto Vallarta Beach

Ebben a Csendes-óceánparti üdülővárosban egy sor strand található, amelyek szinte minden látogatónak örömet okoznak. A védett öblök miatt kiváló búvárkodási úti cél, de mindemellett a bálnalesre és a mélytengeri halászatra is kiváló lehetőségeket kínál. Ez az egyik legnépszerűbb üdülőváros Mexikóban, és egy pillantást vetve a partvonalra, világossá teszi, miért is az! A város egy érdekes keveréke a nagy üdülőövezeteknek, és a központi „Zona Romantica” résznek, ahol az óváros, valamint érdekes üzletek, és kisebb szállodák találhatók. Itt található a régebbi építészeti emlékek többsége és a helyet az óváros kellemes légköre jellemzi, míg a széleken a nagyobb, és újabb üdülőcentrumok találhatóak és a „Gringo Gulch", amely egy nagy, főként külföldi tulajdonban lévő lakónegyed.