Dél-Németország nem csak az ország gazdaságilag legerősebb régiója, de otthona a legszebb látnivalók közül is jó néhánynak. Ebben a régióban található a Fekete-erdő, az Alpok, és számos folyó, így a Duna, a Rajna és a Rhone folyó is...

Dél-Németország nem csak az ország gazdaságilag legerősebb régiója, de otthona a legszebb látnivalók közül is jó néhánynak.  Ebben a régióban található a Fekete-erdő, az Alpok, és számos folyó, így a Duna, a Rajna és a Rhone folyó is. A régióban meseszép várak díszítik a folyópartokat, kiváló borászatok által termelt szőlőkből a világ legjobb évjáratú borai készülnek, és meredek hegyek láthatóak a horizonton. Az alábbi lista Dél-Németország számos szép helyei közül mutat be néhányat.

 

 

Garmisch-Partenkirchen

Ez a két települést rendeletileg 1936-ban egyesítették Adolf Hitler parancsára, mikor Németországban tartották meg a Téli Olimpiát. Ma a város az ország egyik legismertebb síközpontjainak egyike. A téli sportok főként a síelés és snowboardozás nagyon népszerűnek számít, míg nyáron a pályák tele vannak túrázókkal és hegyi kerékpárosokkal. Garmisch-Partenkirchen az osztrák határ mentén található, mintegy egy órányira Münchentől, így akár autóval, akár vonattal el lehet ide könnyen jutni. Garmisch-Partenkirchen és Füssen között a „Romantikus úton” tett egynapos utazás az útvonal mindkét irányába tökéletes kirándulás lehet.

Linderhof Palota

Linderhof az egyetlen palota a háromból, amelyet II. Ludwig bajor király befejezett életében. Célja az volt, hogy a már meglévő épület helyére, a Versailles-i Kis-Trianon palota mását építse fel, de végül egy kicsinyített változata lett a Versailles-i kastélynak. Különleges számít a Tükörterme és a Páva-hálószobája a palotának. A király elvonultan élt ebben a palotában, ez volt a búvóhely élete nagy részében. Wagner tiszteletére a király építetett egy fantázia-barlangot (Vénusz-barlang) -a hegyen felfelé a palota mögött-, amely Richard Wagner operájának - Tannhäuser - színpadi világát jeleníti meg a látogatók előtt.

Bodensee

Európa egyik legnagyobb tava, amely a Németország Ausztriával és Svájccal határos területén található. A tó és környéke nagyszerű lehetőséget nyújt arra, hogy mind a történelmi és természeti látványosságokat megtekinthesse az idelátogató. Szép kilátás nyílik innét a hegyekre, a gyümölcsösökre, a szőlőkre valamint a vízi élőhelyek is könnyedén felfedezhetőek a Bodeni-tó mentén, ráadásul számos kastély és kolostor is található a környéken. A tavon a nagyobb városok között három különböző komp útvonal közül lehet választani, amelyek Németországból Freidrichschafen-Konstanz vagy Freiderichschafen - Romansburg (Svájcban) között járnak, valamint Konstanz - Meersburg között. Van egy vonat is a tó körül, a fő látványosságok helyszínén vonatmegállója található.

Würzburg

Ez a bajor város fontos királyi székhelye volt évszázadokon keresztül a hercegérseknek. A palota a „Wurzburger Residence”, Európa egyik legdíszesebb épülete a barokk stílusú építészetnek, és az egyik legszebb királyi rezidencia a kontinensen. Különleges figyelmet érdemelnek a palota freskói és az épületben található bonyolult lépcsőház. Szintén érdemes meglátogatni a városban található templomot, amely Németország egyik legrégebbi temploma, és ami egy VIII. századi pogány szent helyre épült. Végül, de nem utolsó sorban az itt található pincészetek közül némely már a római idők óta működik. Mindenképpen érdemes megtekinteni a birtokot, vagy legalább vásárolni egy palack bort.

Fekete-erdő

A Grimm-mesék életre kelnek ebben a régiójában Németországnak, amely a legendáiról is ismert. Ez a kis hegység híres az óráiról, mind a karóráiról mind a kakukkos óráiról, és számos kézműves él itt, akik már generációk óta ezzel foglalkoznak. A Fekete-erdő dombos tájai, szép tavai és erdős útvonalai kiváló helyszínek nagy túrázásokhoz és hegyi kerékpározáshoz nyáron, valamint kiváló sípályák a téli szezon alatt.