Németország egyik legérdekesebb városa a Vesztfália déli részén található középkori város, Freudenberg. A régi városrészt teljes egészében favázas házak alkotják – mintegy 50 közülük sorba rendezve...

Németország egyik legérdekesebb városa a Vesztfália déli részén található középkori város, Freudenberg. A régi városrészt teljes egészében favázas házak alkotják – mintegy 50 közülük sorba rendezve.

Ezek a közel azonos méretű, fehérre meszelt és hasonló kinézetű palatetős házikók igazán impozánsan festenek a gyönyörű zöld környezetben. Legtöbbjüket a 17. században pusztított tűzvész után, a város újjáépítésekor emelték. Freudenberg házikói Észak-Rajna-Vesztfália tartományának határain túl is ismertek.

A történelmi örökségének és a környező erdős hegységeknek köszönhetően Freudenberg erősen elkötelezett a turizmus felé. Ezen túlmenően, az enyhe és kellemes éghajlat vonzza a túrázókat és kerékpárosokat.

Nyáron egy szabadtéri színpad várja kulturális programjaival és népszerű előadásaival az érdeklődőket. Számos fogadó és szálláshely vár bennünket tárt karokkal. Ha itt járunk, érdemes felkeresnünk a Művészeti Múzeumot, valamint kellemes sétákat tehetünk a környező erdőkben.