Bámulatos történelmével, mely visszarepít a civilizáció hajnaláig, Egyiptom a világ egyik legkedveltebb turisztikai célpontja. Az afrikai ország lenyűgöző templomai és piramisai évezredek óta ejtik rabul az utazókat...

Bámulatos történelmével, mely visszarepít a civilizáció hajnaláig, Egyiptom a világ egyik legkedveltebb turisztikai célpontja. Az afrikai ország lenyűgöző templomai és piramisai évezredek óta ejtik rabul az utazókat. Bár a legtöbb ember az ókori műemlékek miatt jön Egyiptomba, természeti látnivalói is joggal vonzzák a turistákat. A Vörös-tenger partja korallzátonyairól és tengerparti szállodáiról nevezetes.

Egy a Szaharán keresztül vezető túra alkalmával a látogatók "belekóstolhatnak" az oázisok frissítő forrásaiba is. A 2011-es forradalom és az azóta tartó ellenforradalom óta sok turista fél Egyiptomot választani utazása céljául. Ez lehetőséget nyújt arra, hogy egyedülálló élményeket szerezhessünk Egyiptom látványosságairól, zavaró tömeg nélkül. Így az, hogy egyedül találod magad egy piramis belsejében, ma már bármikor megtörténhet.

 

 

Hurghada

Hurghada egy meglehetősen kicsi és nem túl látványos halászfalu volt a Vörös-tenger partján, mely számos homokos stranddal büszkélkedhet. Ma az üdülővárosban szinte felismerhetetlen a város szegényes múltja, Egyiptom egyik leglátogatottabb turisztikai célpontjává nőtte ki magát, több mint 100 szállodával, melyek közül több közvetlenül a parton fekszik. Hurghada különösen népszerű búvárkodási lehetőségei miatt.

Alexandria

A Földközi-tenger partján található Alexandria, Egyiptom fő kikötője és közlekedési csomópontja. A várost Kr.e. 331-ben alapította Nagy Sándor, mely egykor a világ legfontosabb kereskedelmi központja volt. Alexandria több történelmi helye, a több mint 500.000 könyvnek otthont adó könyvtárral együtt, a 14. században megsemmisült egy pusztító földrengésben. Ma a város csak árnyéka egykori dicsőségének, azonban mindenképp megér egy látogatást rengeteg kulturális látnivalója miatt.

Dahab

Dahab mintegy 85 kilométerre északra található Sharm el-Sheiktől az Akabai-öbölben, a Sínai-félsziget déli csúcsának közelében. Mint egy elszigetelt parti falu, az 1980-as években Dahab egy hippi központtá vált, és létrejött az "alternatív szálloda", mely ötvözi az olcsó szálláshelyet a nyugodt életmóddal. A Vörös-tenger és a sivatag kombinációja miatt tökéletes hely szörfözésre, búvárkodásra, hegymászásra és sivatagi túrákra a beduinokkal.

Szíva-oázis

Egyiptom nyugati határán fekszik a Szíva-oázis, mely kulturálisan elszigetelt maradt az ország többi részétől egészen a 19. századig. Ma a Szíva-oázis egy hihetetlenül népszerű utazási célpont. A nyaralók szívesen keresik fel a várost, hogy élvezzék számos édesvízi forrását, sétálhassanak a hatalmas pálmaligetekben, és felfedezhessék az ókori földvárakat, valamint Szíva görög-római kori maradványait.

Sharm el-Sheikh

Sharm el-Sheikh egy jól ismert tengerparti üdülőhely a Sínai-félsziget déli csücskében, mely igen népszerű szervezett utazások során és búvárkodni vágyók számára. Ez az egyik legkitűnőbb búvárhely a világon. A legkedveltebb egynapos kirándulás alkalmával megismerhetjük Nabeq-t, ahol, dzsippel bejárhatjuk a Színes-kanyont (Coloured Canyon), vagy egy hosszabb utazás során ellátogathatunk a Szent Katalin-kolostorhoz (St Catherine’s Monastery), valamint a Sínai hegyhez.