Portugália az Ibériai-félsziget nyugati partján terül el. Európa egyik leglátogatottabb országa, melyet idilli környezetének, megfizethető utazási költségeinek és nem utolsó sorban különleges látnivalóinak köszönhet. Földrajza változatos, északon a zöldellő hegyek és szőlőskertek, a központi régióban a középkori falvak, valamint a déli part elbűvölő strandjai teszik igen sokszínűvé ezt a gyönyörű országot...

Portugália az Ibériai-félsziget nyugati partján terül el. Európa egyik leglátogatottabb országa, melyet idilli környezetének, megfizethető utazási költségeinek és nem utolsó sorban különleges látnivalóinak köszönhet. Földrajza változatos, északon a zöldellő hegyek és szőlőskertek, a központi régióban a középkori falvak, valamint a déli part elbűvölő strandjai teszik igen sokszínűvé ezt a gyönyörű országot.
Portugália részét képezik az Atlanti-óceánban fekvő Azori-szigetek és Madeira is, melyek buja tájaikról és szemet gyönyörködtető virágos kertjeikről ismertek. 

 

Fedezd fel a saját szemeddel: Kirándulás az Azori-szigeteken vagy Kirándulás Madeirán.

 

Coimbra

A bájos kis település Portugália középső részén, a Mondego folyó két partján terül el. Coimbra történelmi helyek kincsestára, gyönyörű kerteknek, élénk kultúrának és Európa egyik legrégibb és Portugália első egyetemének ad otthont. Érdemes ellátogatni a Püspöki székesegyházhoz, melynek a 12. században épült régi, erődszerű katedrálisát Portugália legszebb román stílusú épületének tartják.

Azori-szigetek

A kilenc vulkanikus eredetű szigetből álló Azori-szigetek fő látványosságait a természeti képződmények jelentik. A vulkanikus kráterek maradványai a krátertavak rendkívül izgalmas és lenyűgöző látványt nyújtanak. A közismert világszínvonalú bálna lesének, ásványvízforrásainak és különös tengerparti városainak köszönhetően minden egyes szigetnek sajátos és lenyűgöző identitása van. São Miguel a szigetcsoport legnagyobbja, melyet sokan csak „zöld sziget” néven ismernek. A csoporthoz tartozó Pico szigete ad otthont Portugália legmagasabb hegyének.

Aveiro

A Közép-Portugáliában található nyüzsgő várost gyakran nevezik Portugália Velencéjének is. Két csatorna szeli át a várost, mellettük elegáns, szecessziós épületek sokasága. A csatornán közlekedő színpompás gondolák, motorcsónakok, és a felette átívelő bájos hidak rendkívül hangulatossá teszik a városképet. Történelmi helyek, gyönyörű strandok és ízletes ételek jellemzik ezt a közkedvelt idegenforgalmi célpontot jelentő várost.

Evora

Evora egy kisváros Dél-Portugáliában, Alentejo régióban. Története több mint 2000 évre nyúlik vissza. A római uralom alatt egykor virágzó város volt, ma pedig Portugália építészeti fővárosaként emlegetik. Nem véletlenül, hiszen itt jól megfigyelhető hogyan fejlődött az évszázadok során az Ibériai-félsziget építészeti kultúrája. Figyelemre méltó a jó állapotban fennmaradt Óváros, mely menedéket jelent több korabeli építménynek, beleértve templomokat és régi római falakat is.

Porto

Portugália második legnagyobb városa, mely híres a Portói boráról és nyüzsgő városáról. A város egy dombon terül el a Duro folyó mentén. Népszerű a turisták körében a Ponte Dom Luis, amely egy fémből készült, emeletes híd. Ez köti össze a várost a borospincéiről híres Vila Nova de Gaia-val. Portó szívében található, a folyón fekvő sétáló övezet a Ribiera, mely rendkívül hangulatos helyet képez nyüzsgésével, élőzenéjével, éttermeivel és kávézóival valamint utcai árusaival.

Madeira

Madeira, vagy becenevén „az Atlanti-óceán lebegő kertje” egy termékeny oázis az Atlanti-óceánon Portugália és Afrika között. Buja tájairól, virágoskertjeiről és borairól népszerű. Legnagyobb városa és egyben fővárosa Funchal ad otthont a történelmi templomoknak, nyaralóhelyeknek és éttermeknek, valamint a fákkal szegélyezett Lido Promenade-nak, melyről lenyűgöző kilátás nyílik az óceánra.

Sintra

Lisszabontól alig 30km távolságra található Sintra városa. Gyönyörű látványt nyújtanak zöldellő dombjai melyeken elszórtam csinos villákat láthatunk.
Palotái és kastélyai miatt kedvelt turistacélpont. A hegytetőn elhelyezkedő Pena Palota egy fantasztikus kastély, mely a Németországi Neuschwanstein kastélyra emlékeztet. Ha Lisszabonban járunk, feltétlenül látogassunk el ebbe a mesés városba.

Obidos

Egy domb tetején, Nyugat-Portugáliában található Obidos városa, melyet egy régi erődített fal vesz körül. A városfalon belül egy csodálatos középkori kastély és a város történelmi központja alkotja Obidos fő vonzerejét, melyet egy könnyű sétával körbe lehet járni. A szűk, macskaköves, labirintusszerű utcák mellett forgalmas tereket, kávézókat, érdekes üzleteket és fehérre meszelt házakat láthatunk színes virágokkal.

Algarve

Az ország legdélebbi régiójában található. Napos mediterrán éghajlat, gyönyörű strandok, festői városok, történelmi helyek, mesés ételek és megfizethető költségek. Ez csak néhány oka annak, amiért Algarve Portugália egyik legjobb és legszebb kirándulóhelye. Szemet gyönyörködtető táj, csendes környezet, olajfaligetek, hagyományos fehérre meszelt falvak, a szeles partszakaszon pedig drámai sziklák tarkítják a kedvelt nyári üdülőhelyet.

Lisszabon

Portugália fővárosa és egyben legnagyobb városa. A Tejo folyó partján,Portugália nyugati peremén helyezkedik el. A város klímája mediterrán, emiatt az egyik legmelegebb európai főváros. Csábító sikátorok, furcsa üzletek, gótikus katedrálisok, lenyűgöző hidak és színes városrészek visszhangozzák a tradicionális fado zenét. Lisszabonba mindenképpen érdemes ellátogatni, gyönyörű városa, kultúrája és hangulata miatt.