A népszerű amerikai portál, a BuzzFeed összeszedte a legérdekesebb helyeket, ahol a Trónok harca filmsorozatot forgatták. Örömmel nyugtáztuk, hogy a gyönyörű helyszínek léteznek, sőt többségük viszonylag könnyen elérhető kis hazánkból is…

A népszerű amerikai portál, a BuzzFeed összeszedte a legérdekesebb helyeket, ahol a Trónok harca filmsorozatot forgatták. Örömmel nyugtáztuk, hogy a gyönyörű helyszínek léteznek, sőt többségük viszonylag könnyen elérhető kis hazánkból is…

 

Dubrovnik, Horvátország
Dubrovnik mesés városa közvetlen az Adriai-tenger partján fekszik. A városfallal körbe vett város az egyik legnépszerűbb mediterrán célpont egész Európában. Egyedülálló épületek, bájos hangulat jellemzi a macskaköves óvárosi részeket, mely 1979 óta az Unesco Világörökség része. A hely adottságai tökéletes helyszínné teszik, hogy Királyvár a filmvásznon itt elevenedjen meg.

Vatnajökull Nemzeti Park, Izland

Európa legnagyobb gleccsere szinte az egész nemzeti park területét magába foglalja. A filmkészítők körében ez a régió már régóta ismert a látványos tájairól és gazdag élővilágáról. Ez a hely tökéletes arra, hogy a Falon túli világot megelevenítse előttünk.

Tollymore Forest Park, Észak-Írország

A nemzeti park Bryansford közelében található, mely nem messze fekszik az Észak-Írország –i Newcastle városától. Remek hegyvidéki környezet jellemzi, ahonnan pompás kilátás nyílik a tengerre. Kiváló helyszínnek bizonyult, hogy Arya hazafelé vezető útját bemutassa Deresbe.

Doune Kastély, Skócia

A legújabb kutatások szerint a kastély a 13. században épült, majd a ma is látható formáját a 14. században nyerte el. A kastély tökéletes helyszín, hogy a Deres -i jeleneteket itt forgassák...

The Dark Hedges, Észak-Írország

A filmesek által szintén már jól ismert fa alagút Armoy közelében fekszik Észak-Írországban. Ezen a szakaszon a bükkfák már közel 200 éve büszkén ágaskodnak az út mellett. Hangulata és a képernyőn megjelenő drámai látványa miatt kihagyhatatlan volt a sorozatból.

Mourne-hegység, Írország

A Down megyében található Mourne-hegység gyönyörű gránit kőzetei és elképesztő szépsége miatt méltán került be a sorozat helyszínei közé. Csodálatos utak és a Dothrakiak hordája lévén maradhatott meg az emlékezetünkben ez a táj.

Mdina, Málta

Mdina az egyik legősibb város a kontinensünkön, mely gazdag történelmi múltra tekint vissza. A legenda szerint anno Szent Pál apostol három hónapot töltött itt. El elmúlt évszázadokban Málta nemesi családjainak is lakhelyéül szolgált a város. A sorozatban Baelor szentélyét testesíti meg.

Split, Horvátország

Az Adriai-tenger partján elterülő horvát város központi része keltette fel a szerkesztők érdeklődését. Az ókori római romok remek állapotban maradtak fönn Splitben. A kellemes látvány és az tengerre nyíló csodás panoráma miatt került be a sorozatba.

Essaouira, Marokkó

Marokkó egyik leghangulatosabb városa Essaouira, mely az Atlanti-óceán partján terül el. A régi erődváros csodás helyszínéül szolgált a sorozatnak, melyben a hatalmas Astapor városát "játszotta" el. 

Gozo, Málta

Gozo szigete a szépségéről és a misztikus varázsáról ismert. Tökéletes hely a pihenésre vagy éppen a búvárkodásra, de mindenféle kaland élményszámba megy a szigeten. A Dothraki törzs egyik tábora is a szigeten tárult elénk a sorozatban. 

Grjótagjá barlang, Izland

Grjótagjá egy kis barlang a Mývatn-tó területén. Évek óta turisták százai keresik föl a kiváló termálvize miatt. A világ egyik legszebb természeti szépségei közt tartják számon a barlangot, mely Izland legszebb látnivalói közt is szerepel. A Falon túli jelenetek forgatásánál dolgozott itt a Trónok harca stábja pár jelenet erejéig.