Málta egy kis sziget, ahol rengeteg elbűvölő kincs található. A lélegzetelállító, ősi helyek, bájos városok és a gyönyörű tengerpart csak a kezdet. Málta évszázadokon át vonzotta a kalandorokat...

Málta egy kis sziget, ahol rengeteg elbűvölő kincs található. A lélegzetelállító, ősi helyek, bájos városok és a gyönyörű tengerpart csak a kezdet. Málta évszázadokon át vonzotta a kalandorokat, és a modern látogatók számára is számos lehetőséget nyújt, hogy ez az elbűvölt hely az emlékeiben maradjon.

A turisták élvezhetik a pihenést a tengerparton, belekóstolhatnak a mediterrán ételek világába, vagy felfedezhetik a múlt romantikus emlékeit. Az alábbiakban felsorolt, legnagyobb turisztikai látványosságokat feltétlenül ajánljuk mindenkinek:

 

Mellieha-öböl

Mellieha-öböl (vagy más néven Għadir-öböl) a leghosszabb és a leghíresebb homokos tengerpart a máltai szigeteken. A kis kávézókban ételt és italt is felszolgálnak, ami lehetővé teszi a megszakítás nélküli pihenést. Egy 15 perces sétával a meredek lépcsőn, fel a hegyre érhetjük el Mellieħa-t, egy gyorsan fejlődő kis falut, ahol egy festői korall található a hegy gerincében. Olyan közeli látnivalók találhatók itt, mint Popeye-falu, mely az 1980-ban készült film díszletfaluja, valamint a helyreállított Szent Agatha Torony a 17. századból.
Kedvenc szállodánk: Seabank Resort & Spa****  

A Citadella

Gozo szigetén, Viktória városban található a Citadella, egy pompás emlék az ősi kultúrából. Az őslakosok legfőbb erődítménye volt évszázadokon át. Kr. e. 1500-ban az épületet megerősítették, és a föníciaiak uralma alatt folytatták a munkálatokat, a Római korra pedig egy komplex Acropolissá vált. A meglévő szerkezetek minden korosztályt felfedezni csábítanak, a bástyákon és erődfalakon át az alagutakig. A Citadellából látható panoráma kihagyhatatlan. Ennél már csak az a kilátás szebb, amikor a Citadellából nézzük a naplementét.

Hypogeum

A Ħal-Saflieni Hypogeum Paola városában az egyetlen történelem előtti föld alatti sírtemplom a világon. A templom sziklába vájt termekből, kamrákból és kanyargós folyosókból áll. Azt gondolják, hogy eredetileg egy szentély lehetett, majd a történelem előtti időkben temetkezési célokra használták. A komplexum 3 szintből áll - a felső szint (Kr.e. 3600-3300) a középső szint (Kr.e. 3300-3000) és az alsó szint (Kr.e. 3150-2500). A legmélyebb szoba az alsó szinten 10,6 méterrel (35 láb) van a föld alatt. Csak korlátozott számú látogató léphet be egyszerre, és az is lehet hogy 2-3 hetet kell várni arra, hogy valaki tudjon jegyet venni.

Kék lagúna-öböl

A Málta fő szigete és Gozo között fekvő Comino tüneményes szigetén található a Kék Lagúna-öböl, mely kitűnő pihenőhely. A jórészt lakatlan sziget olyannyira kicsi, hogy az autóforgalom nem megengedett, és csak egyetlen hotel található a területén. A legtöbben naponta közlekedő motorcsónakkal érkeznek, hogy egy napra elfoglalják saját kis homokos partszakaszukat a lagúnában. A ragyogó, türkizkék tenger és a fehér homok egy csodás hely napozáshoz, úszáshoz, búvárkodáshoz vagy egyszerűen csak élvezni a gyönyörű tájat.

Arany-öböl

Az Arany-öböl az egyik kis homokos tengerpart Málta észak-nyugati partján, és nem utolsó sorban az egyik leghíresebb is. A napozóágyak és napernyők bérlésre rendelkezésre állnak, így biztosítva, hogy kényelmes napot tölthessünk a homokban. Különböző klubok és hatalmas hotelek találhatóak a tengerpart közelében. Mivel ez egy jól ismert part és rengeteg turistát fogad, rengeteg lehetőség van bérelni felszereléseket különböző vízi sportokhoz. Az a legjobb, ha naplementekor vagy a szigeten, amikor az öböl igazán rászolgál a nevére.