Ausztria gyönyörű helyekkel, változatos hagyományokkal és gazdag történelmi múlttal rendelkező ország. A szomszédos Svájccal együtt, a téli sportok európai fővárosa. Azonban nagy népszerűségnek örvend nyáron is a turisták körében...

Ausztria gyönyörű helyekkel, változatos hagyományokkal és gazdag történelmi múlttal rendelkező ország. A szomszédos Svájccal együtt, a téli sportok európai fővárosa. Azonban nagy népszerűségnek örvend nyáron is a turisták körében, akik ellátogatnak történelmi városkáiba és falvaiba, és egyúttal csodálatos kirándulást tehetnek az Alpok csodálatos tájain. Ebben a cikkben néhány közkedvelt turistalátványosságot mutatunk be, melyek biztosan különlegessé varázsolják majd az ausztriai utazását azoknak, akik kedvet kapnak és ellátogatnak Ausztriába.

 

 

Melki Apátság

A melki apátság egyike a világ leghíresebb kolostorainak. Egy magas szikla tetején pihen a nyugodt bencés apátság, kilátással a Duna nyugalmat sugárzó vizére. Korábban II. Lipót építtette, melybe a szerzetesek 1089 márciusában vonulhattak be, a nyugalom és a tanulás helyévé alakítva ezzel a kolostort. A maga idejében ez a lenyűgöző szellemi központ lett az egyik legnagyobb példája a barokk építészetnek, valamint a virágzó zene- és bölcsészettudománynak.

Bécsi Állami Operaház

A Bécsi Állami Operaház egy lenyűgöző építészeti remekmű Ausztria fővárosában, és a világ egyik leghíresebb operaháza is egyben. Zenekara az egyik legjobb, az egész világon elismert. Az ide látogatók a történelem leghíresebb operáinak és balettjeinek klasszikus és modern változata közül választhatnak.

Seefeld, Tirol

Seefeld két alkalommal nyújtott otthont a téli olimpiának, ami nem meglepő, hiszen fontos sí központ, ami egyaránt alkalmas kezdő és középhaladó síelők számára. Egy látványos természetvédelmi területen fekszik, amely nem csak a téli sportok számára tökéletes, hanem a melegebb időben kitűnő hely túrázáshoz és pihentető sétákhoz.

Hohensalzburg vára

Európa egyik legnagyobb és legjobban megőrzött középkori kastélya a varázslatos Salzburg vára. Stratégiai szempontból a Festungsberg hegy tetején álló hatalmas erődítmény, melynek tornyai Salzburg városa felé magasodnak, csodálatos látványt nyújtva. A kastély ad otthont a „Salzburgi Bika”-nak, egy orgonának, melynek több mint 200 sípja van. A Salzburg szívében fekvő Hohensalzburg vára egy igazán lenyűgöző képviselője a középkori építészetnek és egyben Ausztria egyik legnépszerűbb turisztikai látványossága.

Hofburg Császári Palota

A Bécsi Hofburg császári palota Ausztria államfőjének hivatalos rezidenciája. Régen a Habsburgok téli rezidenciája volt, majd a Német-Római Birodalom császárai és később a Habsburg-Birodalom uralkodói éltek itt 1918-ig. Gyönyörű épület, igazán impozáns látványt nyújt. Mindenképpen érdemes megtekinteni a palotát Ausztriai látogatásunk során.

Innsbruck 

Hófödte hegyekkel körülvéve, Innsbruckban az ember egészen jelentéktelennek érzi magát az Alpok feltűnő hegyláncai között. Két arca van a városnak, hiszen egyaránt megtalálhatóak az érintetlen tájak és a kifinomult modern városközpont is. Altstadt Innsbruck középkori óvárosa, egyedülálló építészetével felhívja magára a figyelmet. Amíg sétálunk az utcákon érdemes felkeresni a híres arany tetős házat, mely Altstadt leghíresebb látványossága. Ezt a házat a német-római császár, I.Miksa építtette. Több ezer aranyozott cseréppel díszítették, hogy a tiszta arany megjelenését megteremtsék.

St. Anton am Arlberg

St. Anton pedig egyike a kedvelt sí központoknak. A Tiroli falu komoly, legendás síterepet kínál azoknak, akik szeretik és keresik a kihívásokat. Vonzza a kalandos fiatalokat. A hatalmas táj télen síelők sokaságát, nyáron pedig hegymászók tömkelegét vonzza minden évben.

Grossglockner alpesi útjai

Ausztria legmagasabb hegyének alpesi útjairól kivételes panoráma nyílik a környező tájakra. Igaz, hogy az út használatáért fizetnünk kell, de a mesés alpesi táj és a mesébe illő környezet látványa kárpótol minket, hiszen maradandó látványi élményekkel leszünk gazdagabbak. Az út májustól október végéig vehető használatba.

Hallstatt

A Salzkammerguti régióban fekvő Hallstatt kedvelt turistacélpont, mely híres a világ legrégebbi sóbányájáról, ami 2002 óta múzeum. Az elbűvölő falun kívül érdemes még meglátogatni a Hörnerwerk-barlang földalatti sós tavát és megtekinteni a sóban konzerválódott ősembert. Ha Ausztriában vagyunk, feltétlenül látogassunk el Hallstattba.

Schönbrunni Kastély

A Schönbrunni kastély nagysága hasonló a Versailles-i kastélyéval. 1696 és 1712 között 1441 szobából álló palota épült meg I.Lipót császár kérésére és vált Mária Terézia kedvelt nyári rezidenciájává. A kastély parkjában rengeteg érdekesség bújik meg. Ilyen például a titkos kert, a világ legrégebbi állatkertje és a labirintus és természetesen a kastély néhány káprázatos termét is meg lehet tekinteni.