Amikor szóba kerül az afrikai nyaralás a legtöbben szafari túrára, ókori egyiptomi műemlékek meglátogatására, esetleg Fokváros vagy Marrakesh felfedezésére gondolnak. Azonban Afrika partjainak közelében néhány csodálatos sziget is található. Elsőként nyilvánvalóan Madagaszkárra, a világ negyedik legnagyobb szigetére gondolunk, azonban több olyan kisebb szigetre is bukkanhatunk, amelyek megérnek egy utazást...

Amikor szóba kerül az afrikai nyaralás a legtöbben szafari túrára, ókori egyiptomi műemlékek meglátogatására, esetleg Fokváros vagy Marrakesh felfedezésére gondolnak. Azonban Afrika partjainak közelében néhány csodálatos sziget is található. Elsőként nyilvánvalóan Madagaszkárra, a világ negyedik legnagyobb szigetére gondolunk, azonban több olyan kisebb szigetre is bukkanhatunk, amelyek megérnek egy utazást. Ezek a szigetek lenyűgöző történettel, egyedülálló élővilággal és meseszép homokos tengerparttal büszkélkedhetnek, gyakorlatilag a Karib-térséggel vetekedve ezáltal. Két részes sorozatunkban járjunk utána, hogy melyek is ezek a szigetek?! 

 

 

Sao Tomé
Sao Tomé Afrika nyugati partjainál, a Guineai-öbölben fekszik. Sao Tomé és Príncipe szigete önálló, független köztársaságot alkotnak. Mivel nem túl sok turista látogatja a szigetet, a pihenni vágyók alámerülhetnek és búvárkodhatnak a nyugalom szigetének ismeretlen vizeiben, vagy felfedezhetik az álmos halászfalvakat, saját tempójukban. Továbbá meglátogathatják a csokoládégyárat és élvezhetik a világ legjobb kávéjának zamatát.

Sal

A Zöld-foki Köztársaság legnépszerűbb szigete, Sal egy tíz szigetből álló afrikai szigetcsoport része az Atlanti-óceánon. Sal szigete, melynek neve portugál nyelven só-t jelent, impozáns homokos tengerpartjairól vált népszerűvé. Legfontosabb városa Santa Maria, éttermeknek, bároknak, valamint pezsgő éjszakai életnek ad otthont. Pasztellszínű házak és üzletek sorakoznak utcáin.

Mohéli

Mohéli, vagy másik nevén Mwali a három szigetből álló Comore nemzetnek otthont adó szigetek legkisebbike. Vad, fejletlen és ritkán lakott sziget, ahol kevés a modern technológiai felszerelés. Comoros egyetlen nemzeti parkjának, a Mohéli Marina Park-nak otthona. A szabadtüdős merülők, akik színpompás korallzátonyokat keresnek, biztosan nem fognak itt csalódni. A parkban a tengeri teknősök, a delfinek és a bálnák egyaránt védettséget élveznek.

Nosy Be

A kis sziget Madagaszkár első számú turisztikai célpontja, mely egész évben turisták ezreit vonzza a világ minden tájáról. Habár nem minden part néz ki olyan tökéletesnek, mint az Indiai-óceán tengerpartjai, bőven akadnak olyan helyek a tenger mellett, ahol nyugalomra lelhetünk. Ezeken a területeken a víz tiszta és türkizkék, a kiváló tengeri étteremben elkészített vacsoránkat pedig a homokos parton szolgálják fel. Felejthetetlen élményt nyújt a parton vacsorázni, háttérben a tenger és a naplemente meseszép látványával.

Djerba

Djerba Észak-Afrika legnagyobb szigete, mely Tunézia déli partjainál fekszik.
A sziget gyönyörű homokos strandokkal és békés, csendes vidékekkel büszkélkedhet. Egyike Tunézia azon kevés területének, ahol berber nyelvet is beszélnek. Az első Star Wars film néhány külső jelenetét itt, Ajim városában forgatták, 1977-ben.