Ausztrália tengerpartján található a 12 apostol elnevezésű sziklaformáció. A turisták között nagy népszerűségnek örvendő látványosság a Port Campbell Nemzeti Park területén fekszik.

12 apostolnak az Ausztráliában lévő, a tengerből magányosan kiálló sziklatornyok csoportját nevezik. A Déli-óceánban található, a turisták között nagy népszerűségnek örvendő látványosság a Port Campbell Nemzeti Park területén fekszik. Az apostolokat az erózió formálta: a Déli-óceán extrém kemény időjárása alakította ki a tetszetős tornyokat a partmenti mészkősziklákból. Kezdetben a víz barlangokat alakított ki a parton, majd ezek beomlásával boltívek alakultak ki, később leszakadtak, így alakultak ki a mostani 45 méteres magasságot is elérő tornyok. A helyet 1922-ig a helyiek Sow and Piglets-nek, vagyis nyersfordításban a Koca és a kismalacoknak nevezték. Egy közeli sziget, a Muttonbird Island volt a koca és a tornyok a kismalacok. Később ezt nevezték át, főleg marketing okokból a 12 apostolra, annak ellenére, hogy összesen csak 9 torony volt.

Az erózió a mai napig kifejti hatását, 2005. július 3-án az egyik torony, az 50 méteres Júdás összeomlott, így már csak 8 torony maradt az eredeti 9-ből. Mivel a hullámzás folyamatosan mossa a partot, így újabb tornyok kialakulására is lehet számítani.