Spanyol királyi városok

Galéria

A legkedvezőbb árak alakulása:

Legjobb ár:

 

- 5 nap / 4 éj

 

 

348 500 Ft / fő

Foglalható indulási időpontok
5 nap / 4 éjszaka
Kiválasztott időpont
Foglalás folytatása

Utazás alapadatai:

Ellátás: félpanzió
Besorolás: 3*
Besorolás: A kategória
Utazás: egyénileg
Utazás: repülővel

·   6 fantasztikus Világörökség 5 nap alatt
·  Csillagtúrázás a 4 csillagos szállodától
·  Toledo és Cuenca festői panorámái
·  A Prado és a Királyi Palota kincsei

"A madridi királyi rezidencia pompája, Toledo történelmi belvárosa vagy az El Escorial palota páratlan szépsége mind úgy tárul elénk, mint a spanyol történelem egy-egy emléklapja. Bámulatos!"
Fleisz Tünde - Spanyol turisztikai szakértő

·   6 fantasztikus Világörökség 5 nap alatt
·  Csillagtúrázás a 4 csillagos szállodától
·  Toledo és Cuenca festői panorámái
·  A Prado és a Királyi Palota kincsei

"A madridi királyi rezidencia pompája, Toledo történelmi belvárosa vagy az El Escorial palota páratlan szépsége mind úgy tárul elénk, mint a spanyol történelem egy-egy emléklapja. Bámulatos!"
Fleisz Tünde - Spanyol turisztikai szakértő

Program:

1. NAP: BUDAPEST – VALENCIA

Délelőtt repülés Budapestről Valenciába. A csomagjaink felvétele után ismerkedés Spanyolország harmadik legnagyobb városával. A Katedrális a híres Szent Grállal és két Goya képpel is rendelkezik. Gazdagon díszített épületek, paloták, városkapu és egy pompás főtér mesél Valencia múltbéli és jelenlegi gazdagságáról. Különlegesség, hogy a folyót elterelték a városból, a mederbe modern és nagyon látványos épületeket emeltek, amelyek már a XXI. sz. építészetének mintapéldányai. Ez Spanyolország legszebb modern városrésze. A szabadidő során megízlelhetjük a város jellegzetes italát, a horchatát. A programunk végén elfoglaljuk szállásunkat, majd fakultatív vacsora.

2. NAP: VALENCIA – CUENCA – ARANJUEZ - MADRID

Reggeli után kimegyünk a vasútállomásra. Vonattal utazunk az ország közepe felé. Először a sziklára épült várost, Cuencat keressük fel. A vasútállomáson vár a buszunk, melybe bepakolunk majd elkezdjük a városnézést. A települést még a mór hódítók alapították. A szűk utcái középkori hangulatot árasztanak. Gótikus katedrálisának alapjait a XII. században rakták le. A Szent Pál Viaduktról kiváló felvételek készülhetnek a kőoszlopokon fekvő városról és a környező völgyekről. Cuencat elhagyva már busszal megyünk tovább Aranjuezbe. Királyi palotája, a XVI. századtól kezdve a spanyol király tavaszi rezidenciája volt, 2001 óta pedig az UNESCO Világörökségei közé tartozik. Belső díszítettsége lenyűgöző. A Porcelán Szalon és az Arab Csarnok ezek közül is a leglátványosabb. A kora esti órákban érkezünk Madridba, ahol (kívülről) megcsodáljuk a világ leghíresebb bikaviadal arénáját a Las Ventast. Szállás Madridban.

3. NAP: MADRID

Az egész napot a spanyol főváros megtekintésére szánjuk. A Spanyol térnél lévő Szenátusnál kezdjük programunkat. A tér közepén Cervantes szobra áll, a látványos alkotás előtt leghíresebb műve főszereplőit - Don Quijote és Sancho Panza -, is megmintázta a szobrász. Tovább sétálunk a Királyi Palotához. A Bourbon gazdagság és pompa tanúbizonysága ez az épület. Természetesen belülről is megtekintjük a lenyűgöző palotát. Mellette található az Almudena monumentális katedrálisa, melynek üvegablakai csodaszépek. Az óvárosban folytat­juk utunkat, elegáns palotákat érintve érkezünk a főtérre, a Plaza Mayor-ra. Itt régen bikaviadalokat is rendeztek. A tér közepén III. Fülöp lovasszobra látható. Városnézésünk folytatása: a Puerta del Sol, ahol szabad­idő, amikor lesz lehetőség beülni egy kis bárba és megkóstolni a madridi tapast, vagy emléktárgyat vásárolni. Ezt követően tovább sétálunk a Parlament és a Prado környékére. Programunk zárásaként lehetőség van megtekinteni Spanyolország nemzeti képtárát, a grandiózus Prado Múzeumot. A nap során közlekedés met­róval, illetve gyalog.

4. NAP: MADRID - CONSUEGRA – TOLEDO - MADRID

Erre a napra is van egy fakultatív kirándulási javaslatunk azoknak, akiket érdekel két látványos Madrid környéki Világörökség. A fővárostól délre indulunk, Consuegra körzetében tipikus Don Quijote által ismerté vált szélmalmok sora látható. Festői táj. Fantasztikus felvételek készülhetnek a szélmalmokról és a különleges tájról. Innen utazunk Toledoba. A Tajo folyó által körülölelt város rengeteg látnivalót nyújt. Ősi várfalak, kapuk, a világ 2. legrégebbi zsinagógája és meseszép templomok, amelyek közül az El Greco és más híres festő képeivel díszített katedrális nemcsak Toledo, hanem az egész keresztény világ egyik büszkesége. Gyalogos séta a zegzugos, hangulatos utcákon keresztül. Toledói programunk során lesz lehetőségünk a híres toledói acélból készített termékekből is vásárolni. Az esti órákban érkezünk vissza Madridba. Consuegra – Toledo fakultatív kirándulás (3 belépővel): 50 €.

5. NAP: EL ESCORIAL – ELESETTEK VÖLGYE – SEGOVIA – BUDAPEST

Reggel bepakolunk buszunkba és elhagyjuk Madridot. Először az San Lorenzo de El Escorialhoz megyünk. Ezt a páratlan kolos­torkastélyt II. Fülöp emeltette. Ő volt aki Madridot jelölte ki fővárosnak és saját rezidenciának pedig ezt a várkastélyt emeltette. Évszázadokig volt a spanyol uralkodók rezidenciája és Pantheonja, mindmáig a királyi család temetkező helye. A különleges épületben elcsodálkozha­tunk azon, hogy milyen szerzetesi egyszerű életkörülmények között élt II. Fülöp király, aki a fél világot uralta. Ezt követően az Elesettek Völgyét keressük fel, mely polgárháborús emlékmű. A sziklába vájt katedrálisa 2019-ig a hírhedt Franko tábornok nyughelye is volt, akkor áthelyezték felesége mellé, az El Pardo-Mingorubbioban lévő temetőbe. A sziklatemplom lenyűgöző, de építésének körülményei elgondolkodtatóak. Folytatjuk utunkat Segoviába, mely a hatalmas római vízvezeték szülővárosa. Meglátogatjuk a Real Alcazart, amely eredetileg erődítményként épült és inspirációt adott Disney Hamupipőke kastélyának. Ez Spanyolország egyik igazi szimbóluma is. Az aqueduct és az Alcazar mellett a katedrális is figyelemreméltó. Segoviat elhagyva, a kora esti órákban transzfer a repülőtérre és hazaindulunk Budapestre. A Liszt Ferenc Repülőtérre érkezés, a késő esti órákban.

Térkép
Indulási időpontok és árak

Érvényes ekkor: 2021.10.13 - 5 nap / 4 éj
348 500Ft/fő
1

FOGLALHATÓ IDŐPONTOK

A naptár segítségével válassza ki mikor kíván indulni! A naptár csak a foglalható időpontokat tartalmazza. Az idősávon jobbra-balra tud mozogni a nyilak segítségével, választását pedig a sárga szín jelöli.

2

FOGLALHATÓ ELLÁTÁSOK

Miután kiválasztotta az időpontot, kérjük válasszon az ellátás típusok közül!

MÓDOSÍTÁS
Kis türelmet kérünk!
3

FOGLALHATÓ SZOBATÍPUSOK

Kérjük válassza ki az Önnek legmegfelelőbb kombinációt a szobák közül! A lista az összes választható kombinációt tartalmazza majd.

MÓDOSÍTÁS
4

TELJES ÁR SZÁMÍTÁS

Az alábbi táblázatban összefoglalva láthatja az Ön által megadott összes választott opciónak megfelelő kalkulációt. A táblázat azonban még további opciók hozzáadására biztosít lehetőséget, mint például biztosítás, fakultatív programok stb. Ezeket a mellettük lévő kapcsolóval hozzáadhatja az eddigiekhez.

Ha mégis meggondolná magát, vagy egyszerűen más kombinációt is megnézne , akkor könnyen megteheti a módosítás gomb megnyomásával. Módosítás után a teljes kalkuláció frissül.

TÉTEL MEGNEVEZÉSE EGYSÉGÁR EGYSÉG DARABSZÁM TÉTEL ÖSSZESEN
Teljes részvételi díj:
Hasonló utazások
Eddig megtekintett utak