Kirándulás az Azori-szigeteken

Jelenleg ajánlatunk nem foglalható. További információért érdeklődjön munkatársainknál, nézzen körül több ezer ajánlatunk között, vagy tekintse meg hasonló utazásainkat:
Portugália

Az Atlanti-óceán egyik legszebb szigetvilága vár ránk, hogy felfedezzük az egzotikus tájait és betekintést nyerjünk a helyiek nyugodt mindennapjaiba. Fantasztikus gyarmati falvak, lenyűgöző helyoldalak, smaragdzöld vulkanikus tavak és az óceán szépsége fogja meghatározni a napjainkat.

Utazás alapadatai:

Utazás: menetrendszerinti járattal
Típus: Klasszikus körutazás

Szállásleírás:


3*-os szállodákban

Szállás: Hotel
Besorolás: 3*

Egyéb szolgáltatások:
3*, Hotel

Programleírás:

1. nap: Budapest, Lisszabon

Délután induló repülőgéppel megkezdjük az utazásunk Budapestről Portugáliába. Lisszabonba az esti órákban érkezünk, majd a repülőtérről egyenesen a szállásunkra megyünk.

2. nap: Lisszabon, Ponta Delgada

Reggeli után a Rossio-tér felé vesszük az irányt, ahol egy hangulatos bárban megkóstoljuk a híres Ginjinha nevezetű italt. Innen átsétálunk a Igreja de São Domingos templomhoz, melyet a 13. században alapítottak. Miután megtekintettük a Rua Augusta utcán sétálunk tovább, melynek végén felkapaszkodunk egy toronyba, ahonnan mesés panoráma nyílik a városra. A nap további részét az Alfama negyedben töltjük. A középkori negyed fantasztikus hangulata illetve a Lisszaboni katedrális és a Szent György vár igazán emlékezetes pillanatokat okoznak a látogatóknak. A délután további részét szabad programmal töltjük. Az esti órákban indulunk a repülőtérre, hogy megkezdjük utazásunk az Azori-szigetek felé.

3. nap: Barrosa-hegy, Lagoa do Fogo, Cha Gorreana teaültetvény

A mai nap megtapasztalhatjuk, hogy miért is hívják Sao Miguel-t a „zöld szigetnek”. A buja Barrosa-hegyen testközelből láthatjuk az Azori-szigetek egyedi növényvilágát. A kirándulásunk fénypontja egy gyönyörű kilátópont, ahonnan csodálatos panoráma tárul elénk a Lagoa do Fogo-ra, mely az egyik legszebb vulkanikus tó az egész szigetcsoporton. A tó partján pihenünk, majd a délutáni órákban ellátogatunk a Európa egyetlen klasszikus teaültetvényére a Cha Gorreana teaültetvényre. Itt megnézhetjük a tea cserjéket illetve a feldolgozási folyamatokba is betekintést nyerünk. Szállásunkra a késő délutáni órákban térünk vissza.

4. nap: Furnas-tó, Terra Nostra botanikus kert

A reggeli elfogyasztása után elindulunk, hogy a sziget legszebb természeti látnivalóit felfedezzük. A Furnas-i krátertó maga a valóságos csoda. Az egzotikus környezet látványa és a zöld minden árnyalata garantáltan el fog bennünket varázsolni. A nap további részében a sziget növényvilágával ismerkedünk a Terra Nostra botanikus kertben illetve az itteni termálvizes medencékben pancsolunk. Ponta Delgadaba a délutáni órákban térünk vissza.

5. nap: Ponta Delgada, Sete Cidades (Lagoa Azul)

A reggelink elfogyasztása után elindulunk a mai gyönyörű kirándulásunkra. Sete Cidades hangulatos kis falucskájába utazunk, mely a sziget nyugati felében fekszik. Fantasztikus hegyek, zöldellő természet veszi körbe a falucskát. Sétálunk a Lagoa Azul és a Lagoa Verde partján, majd kisebb pihenőt tartunk. A szendvicseink elfogyasztása után továbbindulunk, hogy egy fantasztikus kilátóból tekintsünk vissza erre a mesebéli tájra. A nap további részét Ponta Delgada városában töltjük.

6. nap: Ponta Delgada, Lisszabon

A délelőtti órákban még Sao Miguel szigetén pihenhetünk. Érdemes az Óvárosban egy rövid sétát tenni és megnézni a helyi piacokat. Az ajándéktárgyak beszerzése után a repülőtérre indulunk, hogy megkezdjük az utazásunk az “Öreg Kontinens” felé. Portugália fővárosába a késő esti órákban érkezünk.

7. nap: LIsszabon, Sintra, Cabo da Roca

A reggelink elfogyasztása után ellátogatunk az Unesco Világörökség részét képező Sintra városkájába. A 8. században alapított város középkori lakói a mórok, gyönyörű épületeket hagytak maguk után, melyet a 19. században a portugál királyok tovább szépítgettek. Az utazás során megtekintjük a Palácio de Vila (Királyi villa) a hegytetőn magasodó Pena Palotát, mely a királyi család nyári rezidenciájaként szolgált. A nap további részében még ellátogatunk az európai szárazföld legnyugatibb pontjához. Innen ( Cabo da Roca) fantasztikus kilátás nyílik az óceánra. Lisszabonba a délutáni órákban érkezünk vissza, ahol a nap további részét szabad program keretében töltjük.

8. nap: Lisszabon, Budapest

A mai napunkon ellátogatunk a város egyik emblematikus jelképéhez, mely a Belém negyedben található. A Felfedezők emlékművének megtekintése után átsétálunk a Belém toronyhoz, mely a Tejo folyó és az Atlanti-ócán találkozásánál “magasodik”. Innen az 1501-ben épített Jeromosok kolostorát tekintjük meg. A hihetetlenül gyönyörű és fantasztikus részletességgel kidolgozott kolostor garantáltan nagy hatással lesz ránk. A Belém negyedből visszatérünk a Rossio-térre, hogy kipróbáljuk a híres 28-as villamost, mely a Bairro Alto negyedbe is felvisz bennünket. A kalandvágyóbbak még sétálhatnak egy rövidet Lisszabon városában is szabad program keretében. A késő délutáni órákban indulunk a repülőtérre, hogy megkezdjük a hazautazásunk. Budapestre a a hajnali órákban érkezünk.

Tudnivalók:

Az alapár tartalmazza: a repülőjegyeket, az utazást Sao Miguel szigetén belül busszal, Cabo da Roca és Sintra városába busszal, a szállásokat szállodákban, a helyi vezetők díját, a reggeliket, a szervezést és a magyar nyelvű túravezetést.

Az alapár nem tartalmazza: a repülőjegy illetékét (kb. 89 000 Ft/fő), a reggeliken kívüli étkezéseket, a belépők és a fakultatív programok és a biztosítás árát. Kötelező borravaló: 40 eur/fő.

Utazás: Budapestről nemzetközi repülőjárattal utazunk Lisszabonba, majd onnan Sao Miguel szigetére.

Szállás: Helyi besorolásnak megfelelő 3* szállodákban alszunk 3 éjszakát Lisszabonban, 4 éjszakát Sao Miguel szigetén. Egyedül jelentkezőket igyekszünk korra és nemre való tekintettel társítani. A szobák mérete és tájolása eltérő lehet. Egyágyas felár: 59 990 Ft/fő.

Étkezés: A reggeliket tartalmazza az alapár. A csoport általában együtt ebédel és vacsorázik. Helyi hangulatos éttermeket részesítünk előnyben az utazás során, így betekintést nyerünk Portugália és az Azori-szigetek gasztronómiai sokszínűségébe.

Pénz: A hivatalos fizetőeszköz az euró. ATM automaták találhatók a szigeten. Költőpénznek kb. 150-250 eurót ajánlunk. Belépők kb. 80 euró/fő, kötelező borravaló: 40 euró/fő.

Létszám: A csoport minimális létszáma 8 fő, míg a maximális létszám 17 fő.

Nehézség: A kirándulások könnyűek, mindenki számára teljesíthetőek.

Csomag: a légitársaság járatain fejenként egy darab kis méretű kézipoggyász vihető a fedélzetre, illetve egy 20 kg-os feladható poggyász személyenként.

Vízum: Portugália az Európai Unió és a schengeni övezet tagja. Érvényes útlevél vagy személyi igazolvány szükséges a beutazáshoz.

Biztosítás: Javasolt! Ezt irodánkban könnyűszerrel megkötheti.

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Térkép
Hasonló utazások
Eddig megtekintett utak