Gasztrokultúrális körutazás Észak-Olaszországban: Ízek és élmények bűvöletében

Galéria

Jelenleg ajánlatunk nem foglalható. További információért érdeklődjön munkatársainknál, nézzen körül több ezer ajánlatunk között, vagy tekintse meg hasonló utazásainkat:
Olaszország

Kóstoljon bele hat napos körutazásunkkal Ravenna, San Marino és Modena pezsgő életébe, kulináris élvezeteibe!

Ez a program Emilia-Romagna olaszországi régiójába repít bennünket. Emilia Romagna a Pó folyó és az Adriai tenger között fekszik, délen pedig az Appeninek hegylánc határolja. Programunkban városnézés, paloták, templomok, ókori műemlékek, várak a kulturális vonalat képviselik, a gasztro élményeket pedig a kávékóstolás, a balzsamecet gyártás és kóstolás, látogatás egy főzőiskolában, ahol megtanuljuk, hogyan készül az olaszok híres kenyere, a piadina… És akinek még ez sem elég, San Marinoban éppen középkori lovagi ünnepség zajlik... Mindez benne van az árban, nem kell külön fakultatív költséggel számolni!

Utazás alapadatai:

Utazás: autóbusszal
Típus: Klasszikus körutazás

Szállásleírás:

A szállás 3*-os hotelben történik.

Ellátás: büfé jellegű félpanzió - reggeli és vacsora


Gasztrokulturális körutazás Olaszországban, Rimini

Szállás: Hotel
Besorolás: 3*

Egyéb szolgáltatások:
3*, Hotel

Programleírás:

1. nap: Budapest - Rimini környéke
Találkozás 04:45 órakor Budapesten, a Népligetben, Könyves Kálmán krt.-Hell Miksa sétánynál (az Elnök utcával szemben) Indulás 05:00-kor. Utunk Szlovénián keresztül vezet Olaszországba. Érkezés Rimini környékére a délutáni órákban, amikor elfoglaljuk szállásunkat. Vacsora.

 

2. nap: Modena
Reggeli után elutazunk Modenába. A város 1997. óta az UNESCO világörökség listáján található. Helyi idegenvezetőnk kalauzol majd bennünket a város látnivalói között. Modena a hagyományok és újítások városa, elbűvöl mindenkit. Szabadidőnkben sétálgathatunk a belvárosban, vagy a Piazza Grande-n, és hagyjuk magunkat elvarázsolni a dóm misiztikus szépsége által. Délután ellátogatunk egy helyi ecetgyárba, ahol a híres balzsamecetről tudhatunk meg sok mindent, és meg is kóstolhatjuk a termékeket. A késő délutáni órákban visszatérünk a hotelbe, este vacsora.

 

3. nap: Faenza – Brisighella
Reggeli után elutazunk Faenzába, mely világszerte ismert a kerámiaművészethez kapcsolódó hagyományairól. ;Itt is helyi idegenvezetőnk mutatja be a város nevezetességeit: a Piazza del Popolot az impozáns óratoronnyal és elegáns és kecses oszlopcsarnokokkal, a téren a Palazzo del Podestà és a Palazzo Manfredi palotákkal, mely a mai városháza, a Piazza della Libertàt a San Pietro Apostolo székesegyházzal, Faenza katedrálisával. Miután itt megcsodáltuk a várost, tovább megyünk Brisighellába, ebbe a középkori gyöngyszembe az Appenini hegység szívében, melyet Olaszország legszebb kis településének tartanak. A festői Brisighella falu nevezetességeit már messziről láthatjuk, szemünk elé tűnik a dombok között: a "Santuario della Beata Vergine del Monticino" zarándoktemplom, a "Rocca Manfrediana di Brisighella" középkori vár és a "Torre dell'Orologio" a kis falu fölé magasodnak. A környék nevezetes méztermeléséről, így, délután hazafelé útban Faenzában egy méhészetbe látogatunk és megízleljük az olasz mézet. A késő délutáni órákban visszatérünk a hotelbe, este vacsora.

 

4. nap: Ravenna  –  Cervia
Reggeli után ismét útra kelünk. Ravenna lesz úti-célunk, mely leginkább bizánci mozaikjairól nevezetes. Idegenvezetőnk a városban tett séta során bevezet bennünket a bizánci és gótikus idők rejtelmeibe, a mozaikok világába és az ősi keresztény építészet szépségeibe. Késő délelőtt kávét kóstolunk egy kávéüzemben, majd délután tovább haladunk Cerviába, mely sóbányászatáról híres. Itt rendkívül értékes ún. „édes sót” bányásznak, melyet értéke miatt fehér arany sónak, vagy a pápák sójának is hívnak. Ellátogatunk a só-múzeumba. Élményekkel telve visszamegyünk a hotelbe, majd vacsora.

 

5. nap: Látogatás a San Marino Köztársaságba és Santarcangelo di Romagnaba
Reggeli után ellátogatunk a San Marinoi Köztársaságba, mely 61 km2 területével a világ legrégebbi és legkisebb önálló állama, és az UNESCO világörökség része. Érkezés után sétára indulunk helyi idegenvezetőnkkel, meglátogatjuk a nevezetességeket, majd szabadidő következik. Legfontosabb látnivalói a San Marino bazilika, a főtéren található Kormányzói Palota, a sziklás Titán hegy csúcsán épült 11. és 13. századi erődítmények. Április 1-én és október 1-én a helyiek középkori ruhákba öltözve ünneplik meg az államfő választáshoz kapcsolódó beiktatási ünnepséget. Délután ellátogatunk Santarcangelo di Romagnaba, ebbe a kis középkori városkába, ahol vulkáni barlangot és egy ősi nyomdagépet is láthatunk a látogatás során. Késő délután egy főzőiskolában megmutatják nekünk, hogy is készül az olaszok kedvelt lepénykenyere, a piadina. Nem csak elkészítjük, hanem meg is kóstoljuk a különböző töltelékkel készült lepényt. A késő délutáni órákban visszatérünk a hotelbe, este vacsora.

 

6. nap: Rimini – Budapest
Reggeli után indulás Budapest felé. Hazaérkezés az esti órákban.

 

 

Az alapár tartalmazza:

 • az utazást autóbusszal
 • a szállást 3*-os hotelben kétágyas szobában
 • a félpanziós ellátást
 • a szervezést
 • a magyar nyelvű idegenvezetést
 • fél napos városnézést Modenában
 • fél napos városnézést Ravennában
 • városnézést San Marinoban
 • városnézést Santarcangelo di Romagnaban
 • balzsamecet kóstolást Modenaban
 • látogatást Faenzában, a Palazzo Milzettiben
 • látogatást egy főzőiskolában és tipikus helyi termékek kóstolását Santarcangelo di Romagnaban
 • látogatást egy kávéüzembe és kávékóstolást Ravennában
 • látogatást a só-múzeumba Cerviában

A programváltozás jogát fenntartjuk!

Az alapár nem tartalmazza: az üdülőhelyi díjat, az italfogyasztást, az esetleges felárakat, az előzőekben felsoroltakon kívüli esetleges belépők árát, az idegenforgalmi adót, a biztosítást, valamint a regisztrációs díjat, mely az irodában fizetendő.

Utazás: Autóbusszal, útközben 2-3 óránként tartunk pihenőt, általában benzinkutaknál állunk meg. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van nálunk aprópénz. A helyfoglalás az előleg-befizetés sorrendjében történik (fix választott ülőhelyfoglalás az autóbuszon az út teljes időtartamára kérhető). A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson. Amennyiben fix, Ön által kiválasztott ülőhelyet igényel a buszon (melyet végig fenntartunk, vidéki felszállás esetén is) annak díja a választott ülőhelytől függ. Részletek a Súgóban.       

Csoportkísérő / idegenvezető: A csoportot az egész út folyamán magyar idegenvezető kíséri, és minden városban helyi idegenvezetőt biztosítunk.

Pénzügyek: Városbelépők és városi parkolás: 5 Euro/fő

Idegenforgalmi adó:      15 Euro/fő

 

Felszállási helyek:

 • M7/M1-es autópálya, Budaörsi Pihenőhely, MOL benzinkút, 10-es km kő (+20 perc)
 • M7-es autópálya, Velencei Pihenőhely, MOL benzinkút, 45-ös km kő (+40 perc)
 • M7-es autópálya, Fehérvári Pihenőhely, Shell benzinkút, 60-as km kő (+55 perc)
 • M7-es autópálya, Lepsényi Pihenőhely, MOL Benzinkút, 83-as km kő (+70 perc)
 • M7-es autópálya, Sóstói Pihenőhely, MOL benzinkút, 95-ös km kő (+80 perc)
 • M7-es autópálya, Balatonlellei Pihenőhely, MOL benzinkút, 138-as km kő (+100 perc)
 • M7-es autópálya, Keresztúri Pihenőhely, Shell benzinkút, 167-es km kő (+120 perc)
 • M7-es autópálya, Zalakomári Pihenőhely, INA benzinkút, 194-es km kő (+140 perc)

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Térkép
Hasonló utazások
Eddig megtekintett utak