Mininyaralás Olaszországban: Történelmi városok vonzásában

A legkedvezőbb árak alakulása:

Legjobb ár:

 

- 4 nap / 3 éj

 

 

117 490 Ft / fő

Foglalható indulási időpontok
4 nap / 3 éjszaka
Kiválasztott időpont
Foglalás folytatása

Látogatásunk során történelmi városokban kalandozunk: meglátogatjuk Padovát, Olaszország legrégibb városát, Veronát, Rómeo és Júlia városát, Vicenzát, 19 UNESCO örökség városát, Velencét, a vizek városát, ahol lépten nyomon építészeti remekebe ütközünk, és kikapcsolódásként a Garda-tó ikonikus városát, Sirmionét is felkeressük.

Utazás alapadatai:

Utazás: autóbusszal
Ellátás: félpanzió
Ellátás: reggeli
Típus: Csillagtúra jellegű körutazás

Szállásleírás:

Elhelyezés: 3* hotelben kétágyas szobákban (egyágyas és háromágyas elhelyezés is lehetséges)

Ellátás: reggeli. Félpanzió igényelhető.


3*-os szálloda, Padova

Szállás: Hotel
Besorolás: 3*

Egyéb szolgáltatások:
3*, Hotel

Programleírás:

1.nap: Bolzano Vicentino
Találkozás 04:45 órakor-kor a Népligetben, Hell Miksa sétány Elnök utcával szemben. Indulás 05:00 órakor. Folyamatos utazás Szlovénián keresztül, melyet 3-4 óránként megszakítunk pihenőkkel.

A délutáni órákban érkezünk meg szálláshelyünkre, ahol elfoglaljuk a szobákat.

Szabadprogram.

2. nap: Verona, Sirmione, Vicenza
Reggeli után utazás Veronába, a szerelem városába, melyet a Rómeó és Júlia felejthetetlen története tett ismertté. 2000. óta az UNESCO Világörökségi listáján is szerepel. Festői szépségű reneszánsz paloták, ódon hangulatú, szűk sikátorok, falakról sugárzó középkori történelem, évszázados legendák és operafesztivál. Meglátogatjuk a város nevezetességeit egy séta keretében, többek között természetesen a Casa di Giuliettát, a Capuleték házát, az udvarában Júlia erkélyével és szobrával. Elsétálunk az Adige folyó híres hídjához, az odavezető úton megcsodáljuk a palotákat, kastélyokat. Ezután rövid szabad program következik.

A szabadprogram után a Garda-tó déli csücskébe vezet utunk. Sirmione egy félszigeten fekvő, erődített középkori város, mégis tele élettel, nyüzsgő óvárossal, kikötővel. Látogatást tehetünk az erődben, vagy jó idő esetén motorcsónakkal a tenger felől is megcsodálhatjuk a város partvonalát.

A program után elindulunk visszafelé, de útközben még megtekintjük a “Palladio városa“-ként is ismert varázslatos Vicenzát. A mester munkássága városszerte visszaköszön, szép épületei, villái felejthetetlen élményt nyújtanak az építészetet kedvelőknek.

A látogatás végén szabadprogram, vacsorázási lehetőség.

3. nap: Velence
A reggeli után 8 órakor indulás Padovába. Azon utasaink, akik befizettek a Scrovegni-kápolna látogatására, ellátogatnak a kápolnába (csak előfoglalással lehet látogatni, ezért ennek díja foglaláskor fizetendő). Padova ékköve a Scrovegni-kápolna. Kívülről nem túl látványos, viszont Giotto káprázatos freskóit rejti magában. Az ábrázolások között szerepel Krisztus története és a pokol különösen szemléletes ábrázolása.

Többi utasunknak szabadprogram 11 óráig, ekkor részt vehetnek egy városi sétán, melyet idegenvezetőnk tart majd. Sétánk során megtekintjük a város legfontosabb látnivalóit. A városról azt tartják, hogy Olaszország legrégebbi városa, amit a római kori régészeti maradványok is bizonyítanak. Művészeti kincseknek és Galilei alma materének is otthont ad, mindezt sétatávolságra egymástól. Következő látnivaló a Palazzo del Bò, a Padovai Egyetem otthona, ahol a nagy csillagász, Galilei pulpitusa is található. A Szent Antal Bazilika a szent ereklyéit rejti, az egyetem botanikus kertje híres kutatóközpont. A padovai Szent Szűz dómban található Petrarca díszsíremléke, aki kanonokként szolgált itt. A Palazzo della Ragione, a városi tanács középkori székházának XIII. századi épülete is a kiemelt látnivalók közé tartozik.

11 órakor Velencébe utazunk. Buszunk leparkol Punta Sabbioniban, ahonnan behajózunk a szigetekre. Velencének számos arca van: melankolikus, ködbe burkolódzó, vidám és napsütötte, csodálatosan szép, de sok helyütt kikezdte az idő vasfoga. Ebben az egészen egyedülálló városban rengeteg hangulat fogja meg az embert. Behajózás után városnézésen vehetnek részt idegenvezetőnkkel, melynek keretben megismerhetik a legfontosabb nevezetességeket (Szent Márk teret és Székesegyházat, a Campanile néven ismert harangtornyot, a Loggetta-t, a Dózse-Palotát, Libreria-t, a Piazetta teret, a Sóhajok hídját és a Rialto hídat). A városnézés után szabadprogram. A késő délutáni órákban találkozás az idegenvezető által megadott helyen és időben, majd indulás a szálláshelyre.

4. nap: Ljubljana - Budapest
Utolsó napunkon reggeli után elindulunk Magyarország felé Szlovénián keresztül. Útközben megállunk Ljubljanában, a szlovén fővárosban, és egy séta során ismerkedünk a várossal. A Hármas-híd Ljubljana óvárosát köti össze a modern városrésszel. A keleti oldalon a piac árkádja és a barokk óváros, a túlparton egy ferences templom és két szecessziós ház várja a turistákat. A piac mögött húzódó katedrális, a Szent Miklós dóm csodálatos freskójával a XVIII. századi barokk egyik legszebb épülete. A város főtere a Presener-tér, a Hármas híd hídfőjében található, ez a város talán leghangulatosabb része. A hangulatos séta után folytatjuk utunkat hazafelé. Hazaérkezés a késő esti órákban.

Az út minden korosztály számára ajánlott és az aktuális időjárástól függetlenül indul.

 

Az alapár tartalmazza: az utazást busszal, 3 éjszakai szállást Padova kornyékén 3* hotelben, a reggelit, a szervezést és a magyar nyelvű csoportkísérést.

Az alapár nem tartalmazza: a belépők árát, az idegenforgalmi adót, a további étkezéseket és italfogyasztást, a biztosítást, valamint a regisztrációs díjat. A „Pénzügy” címszó alatt feltüntetett összegek külön fizetendők.

Elhelyezés: 3* hotelben kétágyas szobákban (egyágyas és háromágyas elhelyezés is lehetséges)

Ellátás: reggeli.

Pénzügy:

 • Scrovegni-kápolna belépő (foglaláskor fizetendő), ár: lásd. kalkuláció; minimum létszám: 20 fő
 • Sirmione hajókázás (tájékoztató ár): kb. 10-15 Euro
 • Hajójegy Velence 35 Euro/fő, Velence városbelépő: 10 Euro/fő (változhat)
 • Verona, Vicenza és Sirmione busz város belépő, ill. parkolás: 18 Euro/fő

Abelépők árát az idegenvezető szedi össze a buszon. A feltüntetett árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák. (foglalási díj, helyi idegenvezető, parkolás, szervezési költség, stb). A belépőjegyek és a fakultatív programok árai tájékoztató jellegűek, a változtatás jogát fenntartjuk. Az utazási szerződés aláírásával a feltüntetett belépő árakat is elfogadásra kerül.

A programváltozás jogát fenntartjuk.

Biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban könnyűszerrel megköthető.

Utazás: autóbusszal. Útközben 3-4 óránként tartunk pihenőt, általában benzinkutaknál állunk meg. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van aprópénz. A helyfoglalás az előleg-befizetés sorrendjében történik. A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson.

Amennyiben fix, Ön által kiválasztott ülőhelyet igényel a buszon (melyet végig fenntartunk, vidéki felszállás esetén is) annak díja a választott ülőhelytől függ. Részletek a Súgóban.

Felszállási lehetőségek:

 • Budapest, Népliget – Könyves Kálmán krt.-Hell Miksa sétánynál (Elnök utcával szemben).
 • M7/M1-es autópálya, Budaörsi Pihenőhely, Agip benzinkút, 10-es km kő (+ 20 perc)
 • M7-es autópálya, Velencei Pihenőhely, MOL benzinkút, 45-ös km kő (+40 perc)
 • M7-es autópálya, Fehérvári Pihenőhely, Shell benzinkút, 60-as km kő (55 perc)
 • M7-es autópálya, Lepsényi Pihenőhely, Agip Benzinkút, 83-as km kő (+70 perc)
 • M7-es autópálya, Sóstói Pihenőhely, Agip benzinkút, 95-ös km kő (80 perc)
 • M7-es autópálya, Balatonlellei Pihenőhely, MOL benzinkút, 138-as km kő (100 perc)
 • M7-es autópálya, Balatonkeresztúri Pihenőhely, Shell benzinkút, 167-es km kő (120 perc)
 • M7-es autópálya, Zalakomári Pihenőhely, INA benzinkút, 194-es km kő (140 perc)

Kérjük, hogy ha nem a budapesti felszállást választják, jelezzék megrendeléskor (a csatlakozás időpontját fent olvashatják. Az időpontok a budapesti induláshoz képest értendők.). A busz csak igény esetén áll meg a felszállási helyeken és csak a fent felsorolt csatlakozási pontokon van lehetőség a felszállásra!

Felhívjuk figyelmét, hogy a busz a menetiránnyal megegyező oldalon tud csak megállni az autópályák pihenőhelyein, azaz oda- és visszaúton nem ugyanazon oldalon!

Minimum létszám: 35 fő

Felszerelés:
Programjainknál fontos a megfelelő felszerelés és öltözet: évszaknak megfelelően öltözzünk, a hegyek között lehet picit hűvösebb, vízhatlan cipő, kényelmes ruházat, esőköpeny (természetesen, ha nincs rájuk szükség, ezek a buszban hagyhatók). Ajánlott az útra hátizsákot hozni, mely tartalmaz némi szendvicset és vizet az útra. Ezt a városnézés alkalmával is magunkkal vihetjük, de természetesen a buszban is hagyható.

Az autóbuszos utazások módosíthatók, de nem lemondhatók!

Módosítási díjak:

 • dátummódosítás díja a foglalást követően 2.500 Ft/fő, maximum utazás előtt 30 nappal lehetséges
 • névmódosítás, felszállási hely-módosítás díja a foglalást követően 2.500 Ft/fő, maximum utazás előtt 3 nappal lehetséges

A foglalás elküldésével minden utas elfogadja az utazási iroda általános utazási feltételeit.


Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Térkép
Fakultatív programok
Indulási időpontok és árak

Érvényes ekkor: 2023.09.28 - 4 nap / 3 éj
117 490Ft/fő
1

FOGLALHATÓ IDŐPONTOK

A naptár segítségével válassza ki mikor kíván indulni! A naptár csak a foglalható időpontokat tartalmazza. Az idősávon jobbra-balra tud mozogni a nyilak segítségével, választását pedig a sárga szín jelöli.

2

FOGLALHATÓ ELLÁTÁSOK

Miután kiválasztotta az időpontot, kérjük válasszon az ellátás típusok közül!

MÓDOSÍTÁS
Kis türelmet kérünk!
3

FOGLALHATÓ SZOBATÍPUSOK

Kérjük válassza ki az Önnek legmegfelelőbb kombinációt a szobák közül! A lista az összes választható kombinációt tartalmazza majd.

MÓDOSÍTÁS
4

TELJES ÁR SZÁMÍTÁS

Az alábbi táblázatban összefoglalva láthatja az Ön által megadott összes választott opciónak megfelelő kalkulációt. A táblázat azonban még további opciók hozzáadására biztosít lehetőséget, mint például biztosítás, fakultatív programok stb. Ezeket a mellettük lévő kapcsolóval hozzáadhatja az eddigiekhez.

Ha mégis meggondolná magát, vagy egyszerűen más kombinációt is megnézne , akkor könnyen megteheti a módosítás gomb megnyomásával. Módosítás után a teljes kalkuláció frissül.

TÉTEL MEGNEVEZÉSE EGYSÉGÁR EGYSÉG DARABSZÁM TÉTEL ÖSSZESEN
Teljes részvételi díj:
Hasonló utazások
Eddig megtekintett utak