Kalandkirándulás Marokkóban

Galéria

Jelenleg ajánlatunk nem foglalható. További információért érdeklődjön munkatársainknál, nézzen körül több ezer ajánlatunk között, vagy tekintse meg hasonló utazásainkat:
Marokkó

Marokkó színpompás világát nem csak a medinákban érdemes keresni, hanem a természetben is. Marrakesh élénk forgataga után ősi kashbákban sétálunk, a sivatag dűnéi közt tevegelünk míg a zöld ezer árnyalatában pompázó oázisokban feltöltődünk. A könnyebb kirándulások üde színfoltjai lesznek kalandos utazásunknak.

Utazás alapadatai:

Utazás: menetrendszerinti járattal
Utazás: repülővel
Típus: Kaland

Szállásleírás:


Marokkói szállodák

Szállás: Hotel
Besorolás: 3*

Egyéb szolgáltatások:
3*, Hotel

Programleírás:

1. nap: Budapest, Marrakes

A reggeli órákban indulunk Budapestről az Air France járatával Marrakesbe. Érkezés Marrakesbe, majd transzfer a Marrakesi szállodába. Kisebb pihenést követően belevetjük magunkat Marrakes látnivalóiba. Megnézzük a Koutoubia mecsetet, sétálunk híres Jemma El Fna téren és természetesen elveszünk a bazárban (ha aktuális menetrendünk ezt nem teszi lehetővé, akkor a 7. napon pótoljuk ezeket).

2. nap: Marrakes, Cascada D’Ouzoud-Marrakes 
A kora reggeli órákban indulunk a Magas-Atlasz hegységben található 110 méter magas Ouzoud vízesés. Utunk során bepillantást nyerünk a hegyen élő berber települések életébe. A vízesésnél kisebb kirándulást teszünk egészen a vízesés aljáig, ahol lehetőségünk lesz egy finom ebéd elfogyasztására miközben a zuhatag csobogását hallgatjuk. Marrakesbe visszatérve a délutánt a város felfedezésével töltjük, este pedig a híres Jemma El Fna téren vacsorázunk

3. nap: Marrakes, Tizi N’Tichka hágó (2260 méter), Ait Ben Haddou  
Fantasztikus utazás vár ránk a mai nap. A Magas-Atlaszon kelünk át, s végig lélegzetelállító panoráma kíséri utazásunk. Számtalan hajtűkanyart küzdünk le, némelyiknél fotószünetet tartunk vagy a mozgó berber árusoktól érdekes fosszíliákat, színes köveket vásárolhatunk. Pihenőt tartunk a Tizi N’Tichka 2260 méter magasan elterülő hágójában, ami egyben utazásunk legmagasabb pontja. Innen hasonlóan kacskaringós úton utazunk tovább az UNESCO Világörökségének nyilvánított Ait Ben Haddou felé. Szállásunk elfoglalása után mezítláb átkelünk az Ounila folyón, felmászunk a remek állapotban fennmaradt ősi kashbába, hogy itt éljük át a naplemente csodás pillanatait. 

4. nap: Ait Ben Haddou, Ouarzazate, Tinerhir 
A filmekből (Gladiátor, Nagy Sándor, Mennyei királyság, stb.) és már általunk is jól ismert kashba látványát a reggeli órákban magunk mögött hagyjuk, hogy a marokkói filmgyártás központja felé induljunk. Ouarzazate városában hosszabb pihenőt tartunk. A tajin ebéd elfogyasztása után megtekintjük a városban található kashbát, majd továbbhaladunk a Dadés-völgyén keresztül. Az eddigi kopár vidéket hatalmas pálmaligetek váltják, dús, a zöld minden árnyalatában pompázó növényekkel tarkított oázisok terülnek el a szemeink előtt. Buszunkkal több helyen megállunk fotószünetet tartani. Az esti órákban közös sétát teszünk Tinerhirben

5. nap: Tinerhir, Todra, Merzouga 
Reggeli után a sziklamászók paradicsoma a Todra-szurdok fantasztikus sziklafalai közt teszünk egy rövid kirándulást. A Magas-Atlasz keleti oldalán elterülő gyönyörű színekkel, égbetörő sziklafalakkal és szűk utakkal megáldott szurdok garantáltan elvarázsolja a természet szerelmeseit. Innen utazásunk egyik csúcspontja, a Szahara homokdűnéi irányába haladunk. A táj fokozatosan változik egyre kopárabb lesz, majd hirtelen feltűnnek a sivatag okkersárga homokdűnéi. Szállásunk elfoglalása után gyalogosan vagy teveháton indulunk a sivatag varázslatos világába, hogy itt éljük át a naplemente hihetetlen színeit, ami a lábunk előtt bontakozik ki. 

6. nap: Merzouga, Marrakes 
A reggelink és a mentateánk elfogyasztása után hosszú buszozás következik a mai napunkon. Természetesen, fotószünetekkel és kisebb kalandozásokkal tarkítjuk majd a napunkat. Az esti órákban érkezünk vissza Marrakesbe, hogy az estét már a Jemma El Fna téren töltsük. 

7. nap: Marrakes 
Reggeli után Marrakes, a "Dél gyöngyének" megtekintése. A vörös várost a XI. században alapították az Almoravidák. Ez a dinasztia csodálatos palotákat és kerteket hagyott Marrakesre. Programunk a Szadida sírok, a Bahia palota és a Menara kert megtekintéséből áll. Megtekintjük a Koutoubia mecsetet. 

8. nap: Marrakes, Budapest
Reggeli után elbúcsúzunk Marokkótól, s a szállásról utazunk a repülőtérre, hogy megkezdjük a hazautazásunk Budapest irányába. 


A program megváltoztatásának jogát irodánk a járatok menetrendjének módosulása miatt fenntartja.

Az alapár tartalmazza: az utazást bérelt autóbusszal Marokkóban, a szállást hotelekben, vendégházakban, a szervezést és a magyar nyelvű túravezetést.

Az alapár nem tartalmazza: a repülőjegyet és illetékét, a biztosítást, az esetleges védőoltások, valamint a belépők, nemzeti park engedélyek, helyi szolgáltatóknak a borravalók árát (kb. 90 euró/fő).  


Utazás: Marokkóig repülővel, majd az országon belül bérelt autóbusszal utazunk, amit egy tapasztalt helyi sofőr vezet.

Repülős útjainkra a kiutazás egyénileg történik. Az utunkhoz csatlakozó repülőjegyet természetesen irodánkban is meg tudod vásárolni, hiszen csoportos jegyfoglalásunk van, mert célunk, hogy a csoport együtt tudjon utazni. A honlapunkon feltüntetett ár csupán tájékoztató jellegű, függ a választott légitársaságoktól, a foglalási időponttól, valamint az adott járat telítettségétől! Ha érdekel ez az utazás, akkor minél hamarabb keress meg minket! 

Az elmúlt évek tapasztalatai alapján a nemzetközi repülőjegy ára 100 - 120 000 forint / fő között alakult, illetékekkel együtt. Aki az utazáshoz a repülőjegyét nem irodánkon keresztül vásárolja meg, kérjük, feltétlenül egyeztessen előtte az ügyfélszolgálatunkkal írásban.   

Ha a program nem a repülőtérről indul, akkor a találkozási helyre (pl. szálloda) történő eljutásod, valamint távozáskor a reptér megközelítése egyénileg történik. Az itt fellépő költségeket az út ára nem tartalmazza, kivéve, ha a Budavár Tourson keresztül vásárolod meg a csoporttal történő utazáshoz a repülőjegyedet, mert ebben az esetben a transzfert ajándékba kapod. 

Csomagszállítás - azoknak akik az irodánknál vásároltak csoportos repülőjegyet a következő poggyász szállítását biztosítjuk: 

- Egy darab fedélzeti kézipoggyász (maximum 8kg / db).  

- Egy darab feladott poggyász, amely súlya nem lehet több, mint 20 kg.

- Olyan árucikkek, amelyeket a repülőtéri ajándékboltban a biztonsági ellenőrzést követően vásárolt.  

Szállás: 2-2 éjszakát töltünk Marrakesben, 1 éjszakát Ait Ben Haddouban, 1 éjszakát Tinerhirben és 1 éjszakát Merzougában. A körút során középkategóriás kétágyas szobákban alszunk, a sivatagban lehetőségünk lesz kipróbálni a berber sátrakat. Némely szállásunk rendelkezik úszómedencével vagy hangulatos tetőterasszal. Szállásaink kiválasztásánál fontos szerepet játszott elhelyezkedésük, gyakorlatilag mindig a közvetlenül a medina mellett vagy a természeti látnivalók szomszédságában alszunk. Egyedül jelentkezőket igyekszünk korra és nemre való tekintettel társítani. A szobák mérete és tájolása eltérő lehet. 

Étkezés: Az alapár a reggeliket tartalmazza. Ebédet és a vacsorát helyi éttermekben fogjuk elfogyasztani, ennek nagy előnye, hogy változatosan tudunk étkezni, s végig tudjuk kóstolni a helyi specialitások sorát, illetve túravezetőink segítségével autentikus helyeken étkezünk. Az árak magyarországi színvonalúak egy átlagos főétkezés ára kb. 60-80 dirham. Alkohol beszerzése nehézkes és drága mulatság, így érdemes magunkkal hozni. 

Pénz: Marokkó hivatalos pénzneme a dirham. Mivel dirhamot hazánkban nem lehet váltani, így érdemes eurót magunkkal hozni. Egy euró általában 10 dirhamnak felel meg. Az árak európai színvonalúak. Költőpénznek legalább 90.000 forintot ajánlunk. Természetesen ez sokkal több és nyilvánvalóan kevesebb is lehet. A belépők, nemzeti park engedélyek, helyi szolgáltatóknak a borravalók ára (kb. 90 euró/fő).

Létszám: A csoport minimális létszáma 8 fő, míg a maximális létszám 17 fő. 

Nehézség: Mindenki számára teljesíthető, sőt élvezetes kalandozás Marokkó csodálatos vidékein. A helyi és a Európát jellemző körülményeknél sokszor szerényebb lehetőségekhez azonban alkalmazkodni kell. Kellő vidámsággal és pozitivitással azonban felejthetetlen és nem mindennapos kalandokban lehet részünk! 

Időjárás: Az óceánitól egészen a hegyvidéki, sőt a sivatagi éghajlatokat is érintjük az utazásunk során. Tavasszal és ősszel is kellemes időre lehet számítani 20-25 C fok körüli hőmérséklet várható, minimális csapadékkal. Azonban az esték hűvösek lehetnek, illetve az óceánnál erős szelek is fújhatnak. 

Ország: Északnyugat-Afrikában fekszik az ország az Atlanti-óceán partján. Felszínét az Atlasz-hegység hálózza be, illetve kis mértékben a Szahara nyugati dűnéi. Marokkó lakosai főként arabok és a helyi őslakos berberek. Marokkó iszlám ország, ám az arab tavasz nem érintette ezt a területet. Az ország lakosai mosolygós kedves emberek az európaitól eltérő mentalitással. Sajnos esetenként a turistában a pénzt látják, így mindenre érdemes alkudni. Kellő vidámsággal és nyitottsággal azonban csak élvezhetjük az 1001 éjszaka meséire emlékeztető országot. 

Felszerelés: Érdemes egy nagy utazótáskát és egy kisebb táskát (mindennapi kirándulások, városnézések) magunkkal hozni. A réteges ruházkodást ajánljuk, pár melegebb ruhát mindenképp pakolj a nagy táskába. Napszemüveg és napkrém se maradjon otthon, bár Marokkóban lényegében minden beszerezhető. 

Higiénia: A csapvíz fogyasztása szigorúan tilos. A kézmosás és kézfertőtlenítés étkezések előtt nagyon fontos, ezért javasoljuk, hogy hozz magaddal kézfertőtlenítőt. Kötelező védőoltás Marokkó területére nem szükséges, ám ajánljuk a Hepatitis A és B vakcinák beadatását ez sokszor Európában is jól jöhet. Túravezetőink gyógyszereket nem adhatnak ezért némi lázcsillapítót, fájdalomcsillapítót, görcsoldót, hasfogót érdemes magaddal hozni. A mindennapi fertőtlenítés végett a pálinka jó szolgálatot tehet! 

Kommunikáció: Marokkóban a legelterjedtebb idegen nyelv a francia, ezt szinte bárhol használhatjuk. Angolul sajnos kevesen beszélnek. Az internetet wifin keresztül majdnem minden szállodában elérhetjük.

Vám: Magyar állampolgárok részére vízumkötelezettség nincs. Az országba érvényes útlevéllel lehet belépni, amibe a határon pecsételnek. Fontos, hogy az útlevelünk a kilépéstől számított fél évig még érvényes legyen, valamint szükség van elegendő helyre a marokkói hatóságok pecsétjei számára. Két üveg alkohol és két karton cigaretta vámmentesen behozható az országba. Kis mennyiségű ajándéktárgyak kivitele természetesen szintén vámmentes. 

Biztosítás: Javasolt, ez irodánkban könnyűszerrel megköthető.

Tervezett menetrend:
Budapest 09:45 - Párizs 12:10 

Párizs 21:05 - Marrakes 23:25

Marrakes 10:20 - Párizs 14:40

Párizs 16:45 - Budapest 18:55

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető!

Térkép
Hasonló utazások
Eddig megtekintett utak