Advent Szegeden

Galéria

Jelenleg ajánlatunk nem foglalható. További információért érdeklődjön munkatársainknál, nézzen körül több ezer ajánlatunk között, vagy tekintse meg hasonló utazásainkat:
Magyarország

Az adventi fények ünnepélyes felkapcsolásával és a tűzzsonglőrök varázslatos produkciójával veszi kezdetét a Szegedi Karácsonyi Hetek, melyet ezen a hétvégén mi is meglátogatunk...

Utazás alapadatai:

Utazás: autóbusszal
Típus: Ünnepi körutazás

Szállásleírás:Szeged, autóbusszal

Szállás: Szállás nélkül

Egyéb szolgáltatások:
Szállás nélkül

Programleírás:

November 27-én, pénteken az adventi fények ünnepélyes felkapcsolásával és a tűzzsonglőrök varázslatos produkciójával veszi kezdetét a december 24-ig tartó Szegedi Karácsonyi Hetek, melyet ezen a hétvégén mi is meglátogatunk.

Indulás Budapestről 9 órakor. Találkozó 08:45 órakor a Népliget – Könyves Kálmán krt.-Hell Miksa sétánynál (Elnök utcával szemben).

Első állomásunk Kiskunfélegyháza, ahol számos Petőfi emlékkel találkozunk. Városnéző sétánk során megtekintjük többek között a Hattyúházat, melyben Petőfi apjának mészárszéke is működött, a szecessziód stílusban épült Városházát, a Szt. István templomot, ahol napközben többször is megszólal a harangjáték, De betekintést nyerhetünk a Kiskunság történetébe, ha ellátogatunk a Kiskun Múzeumba.

Innen Szegedre, a „hírös” városba vezet utunk, mely sok látnivalót kínál látogatói számára. Érkezés után informatív városnézésen ismerkedhetünk ezekkel a nevezetességekkel, így pl. a Hősök kapuja, a Sóhajok hídja, az új zsinagóga, a szecessziós Deutsch Palota, és nem utolsó sorban a Dóm tér, amely a mindenki által ismert Szegedi Szabadtéri Játékok helyszíne is. A városnézés után szabad program következik, elvegyülhetünk az adventi forgatagban.

Három helyszínen, a Széchenyi téren, a Dóm téren és a Dugonics téren is élvezhetjük az adventi pavilonok kínálta ehetőségeket, A Gasztroudvarban elidőzhetünk egy-egy finom falat, vagy forralt bor mellett, újdonság idén a kastélyban felállított négy szelfibox, ahol egy mobiltelefon segítségével bárki elkészítheti a személyre szabott karácsonyi üdvözletét. Ehhez a rendezvény ideje alatt ingyenes WIFI hozzáférést biztosítanak a szervezők a Széchenyi téren és a Dóm téren.

A Dóm téren a kisebb gyerekeknek is sok programlehetőség adódik: várja őket a barokk körhinta és az óriási szalmalabirintus, de a Mesés Kastély is izgalmas meglepetéseket tartogat, mint a kézműves foglalkozások, bábkészítés, koncertek és táncházak, jégpálya is.
Szombatonként pedig egyedi fényfestést kap a Fogadalmi templom. A Dugonics téren közel hat méteres világító szarvas körül, a frissen készülő karácsonyi ételek fenséges illata, a gőzölgő tea és az illatos forralt bor teszi meghitté a hangulatot.

Miután kiélveztük az advent minden örömét, 19:00 órakor elindulunk Budapest felé, érkezés Budapestre a forgalmi viszonyoktól függően 21 óra körül.

 

A részvételi díj tartalmazza: utazást autóbusszal, utaskísérőt, ingyenes városnézést.

A részvételi díj nem tartalmazza: az esetleges belépők árát, a felmerülő személyes költségek árát, a regisztrációs díjat, mely az irodában fizetendő.

A részvételi díjon felül köthető: útlemondási biztosítás 1%.

Pénzügy: Belépő Kiskun Múzeum: felnőtt 1 200 Ft/fő, Nyugdíjas, diák: 600 Ft/Fő.

Utazás: autóbusszal. A helyfoglalás az előleg-befizetés sorrendjében történik. A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson.
Amennyiben fix, Ön által kiválasztott ülőhelyet igényel a buszon (melyet végig fenntartunk, vidéki felszállás esetén is) annak díja a választott ülőhelytől függ.

Minimum létszám: 35 fő

Időjárás: Az évszaknak megfelelően öltözzünk.

Felszerelés: kis hátizsákot vagy táskát érdemes magunkkal hozni, mely tartalmaz némi szendvicset és vizet az útra.

  • Felszállási lehetőség:
    Budapest Népliget – Könyves Kálmán krt.-Hell Miksa sétánynál (Elnök utcával szemben)
  • M5-ös autópálya, Kecskeméti Pihenőhely MOL benzinkút, 90 km-kőnél.

Általános feltételek:

  • Dátummódosítás díja a foglalást követően 2.500 Ft/fő, maximum utazás előtt 30 nappal lehetséges.
  • Névmódosítás, felszállási hely-módosítás díja a foglalást követően 2.500 Ft/fő, maximum utazás előtt 3 nappal lehetséges.

A foglalás elküldésével minden utas elfogadja az utazási iroda általános utazási feltételeit.

A belépőjegy és fakultatív programok árai tájékoztató jellegűek, a változtatás jogát fenntartjuk.

A programok időrendi sorrendje változhat.

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető!

Térkép
Hasonló utazások
Eddig megtekintett utak