Eger, a barokk ékszerdoboz, Szépasszony-völgy látogatással

Galéria

Jelenleg ajánlatunk nem foglalható. További információért érdeklődjön munkatársainknál, nézzen körül több ezer ajánlatunk között, vagy tekintse meg hasonló utazásainkat:
Magyarország

Buszos utunk során felfedezzük Eger legszebb és legérdekesebb látnivalóit.

Utazás alapadatai:

Utazás: autóbusszal
Típus: Klasszikus városlátogatás

Szállásleírás:Eger, autóbusszal

Szállás: Szállás nélkül

Egyéb szolgáltatások:
Szállás nélkül

Programleírás:

Találkozás: 7.00 órától a Blaha Lujza téri parkolóban. Elutazás reggel 7.30 órakor a Blaha Lujza térről, a Corvin Áruház parkolójából.

Ezen a napon Egerbe látogatunk, ahol először a legendás egri várral ismerkedünk meg, a Dobó István vármúzeum kiállításainak segítségével. A vár történetének megismerése mellett egy fegyver gyűjteményt, és a kazamata kiállítást is lehetőség lesz megnézni. Láthatjuk a Hősök termét Dobó István vörös márvány síremlékével, valamint egy börtön kiállítást is. Nem utolsó sorban Gárdonyi Géza sírja előtt is leróhatjuk tiszteletünket. Majd a belváros területén teszünk egy sétát, érintve legismertebb épületeit, látnivalóit. Szabadidő alatt további sétákra is nyílik lehetőség, vagy megebédelni valahol. Utána folytatjuk közös programjainkat az egri líceum impozáns épületével, ahol a gyönyörű Főegyházmegyei könyvtár található Európa hírű berendezésével, Kracker páratlan freskóival. Itt található az egyedülálló Varázstorony is, ahol interaktív kiállítások mellett a Hell Miksa csillagászati múzeumot is megnézzük, ahol eredeti műszerek, eredeti helyszínükön láthatóak. A múzeum magába foglalja a Camera Obscurát és a Panoráma teraszt is.

A nap végén ellátogatunk Eger legnagyobb kiterjedésű, összefüggő borpincés területére, a Szépasszony – völgybe, ahol közel 200 pince várja a látogatókat, hogy megismerkedhessenek a méltán híres egri borokkal is. Hazaindulás 19 óra körül, Budapestre érkezés 21 óra körül.

Belépő: kb. 4.100,- Ft/fő

Program változtatás jogát fenntartjuk!

Az autóbuszos utazások módosíthatók, de nem lemondhatók!

  • Dátummódosítás díja a foglalást követően 2.500 Ft/fő, maximum utazás előtt 30 nappal lehetséges.
  • Névmódosítás, felszállási hely-módosítás díja a foglalást követően 2.500 Ft/fő, maximum utazás előtt 3 nappal lehetséges.

A foglalás elküldésével minden utas elfogadja az utazási iroda általános utazási feltételeit.

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Térkép
Hasonló utazások
Eddig megtekintett utak