Galéria

A legkedvezőbb árak alakulása:

Legjobb ár:

 

- 12 nap / 9 éj

 

 

1 196 490 Ft / fő

Foglalható indulási időpontok
12 nap / 9 éjszaka
Kiválasztott időpont
Foglalás folytatása

12 napos körutazás Dél-Kína legszebb tájain és legérdekesebb nagyvárosaiban, végig a csoporttal együtt utazó, magyar nyelvű idegenvezetővel

Utazásunkat a természet és a nagyvárosok különleges kombinációjából állítottuk össze. Hongkong és Makaó ikonikus metropoliszai mellett teraszos rizsföldek, és a Li-folyó fennséges látványa teszi körutazásunk programját felejthetetlenné. Egy Dél-Kínai utazásból nem maradhatnak ki a világszerte kedvelt pandák sem, így látogatást teszünk az egyedülálló rezervátumban, Chengdu-ban is...

Utazás alapadatai:

Utazás: menetrendszerinti járattal
Ellátás: reggeli és ebéd
Típus: Klasszikus körutazás

Szállásleírás:

Helyi besorolás szerinti 4 csillagos szállodák


Dél-Kína és a pandák, Kína, Hongkong

Szállás: Hotel
Besorolás: 4*

Egyéb szolgáltatások:
4*, Hotel

Programleírás:


1. nap: Budapest - Dubai
Elutazás Budapestről, az Emirates légitársaság járatával Dubaiba (a légitársaság és így az átszállás helye változhat).

2. nap: Dubai - Hongkong
Dubaiból a menetrend szerint tovább utazás Hongkongba. Az érkezés után vacsora egy helyi étteremben. Szállás Hongkongban, 4 csillagos, belvárosi szállodában.

3. nap: Hongkong - XingPing
Reggeli a szállodában, majd kijelentkezés a szobákból. Transzfer a vasútállomásra. Nagysebességű vonattal utazás Guilin-be (580km, 3,5 óra). A megérkezés transzfer XingPing ősi városkájának kikötőjébe, ahonnan rövid hajós utazással érjük el a Li-folyó egyik halászfaluját. A szálláshely elfoglalása után lehetőség nyílik a csodás környékről fotók százait készíteni: a panorámát uraló karszt kúpok és a hatalmas kiterjedésű pomelo ligetek. Vacsora és szállás XingPing.

4. nap: XingPing - Li-folyó
Reggeli a szállodában, majd egész napos kirándulás. Első látványosság egy ősi buddhista templom, amelyet kb. 400 évvel ezelőtt faragtak a mészkő sziklába. A vallás rejtelmeibe egy helyi szerzetes történetein keresztül nyerünk betekintést. A DaMian, vagy a XianGong hegyek egyikét megmászva madártávlatból csodálhatjuk meg a több száz mészkő csúcsot. Könnyű piknik ebéd. Majd délután egy szálloda tetőteraszáról csodálhatjuk a Li-folyó legszebb részét. Vacsora és szállás XingPing.

5. nap: XingPing - Li-folyó
Reggeli a szállodában, majd egy újabb nap a festői Li-folyó környékén. Egy helyi halász bemutatja, hogyan is zajlik a évszázadok óta a halászat a betanított kormoránok segítségével. Aztán egy helyi rizstermesztő farmer mutatja be a főzési szokásokat, itt ebédet is fogyaszt a csoport. Utána séta egy ősi városka utcáin, majd délután egy bambuszból készült tutajon hajózás a folyón. Ahonnan talán a legszebb látvány nyújtja a folyó. Vacsora és szállás XingPing.

6. nap: XingPing - Yangshuo - Chengdu
Reggeli a szállodában, kijelentkezés a szobákból, majd transzfer Yangshou-ba. A YuLong-folyó mentén különleges élményben lesz része a csoportnak, kerékpáron gurulhatunk végig a rizsföldek, vízibivalyok és a folyó képeslapszerű látványa mellett. Majd a városba visszaérve ebéd, utána pedig lehetőség nyílik egy kis pihenésre a West Street-en, ahol tradícionális negyed telis-teli van boltokkal, bárokkal és kávézókkal. Délután transzfer a vasút állomásra, nagysebességű vonattal utazás Xianba (1130 km, 8 óra). Szállás Chengdu-ban, 4 csillagos, belvárosi szállodában.

7. nap: Chengdu
Reggeli a szállodában, majd irány a világhírű panda rezervátum! A szakemberek az eredetihez nagyon hasonló élőhelyet alakítottak ki a védett állatok számára. Az elhivatott dolgozók folyamatos magyarázata teszi a látogatást garantáltan óriási élménnyé. Ebéd, majd délután látogatás a messze földön híres San Xing Dui múzeumban. Szállás Chengdu-ban, 4 csillagos, belvárosi szállodában.

8. nap: Chengdu - Guilin
Reggeli a szállodában, kijelentkezés a szobákból, majd városnézés Chengdu-ban: a taoista Qing Yang templom meglátogatása, majd a Nép Parkjának felkeresése. Ebéd, majd transzfer a vasútállomásra (1066km 5,5 óra). A megérkezés után transzfer a hotelbe, szállás Guilin-ban, 4 csillagos, belvárosi szállodában.

9. nap: Guilin - Hongkong
Reggeli a szállodában, kijelentkezés a szobákból, majd városnézés Guilin-ben: a város nevezetességének számító Fubo hegy megtekintése, majd ebéd. Délután transzfer a vasútállomásra (580km 3,5 óra). A megérkezés után transzfer a hotelbe, szállás Hongkongban, 4 csillagos, belvárosi szállodában.

10. nap: Hongkong - Makaó
Reggeli a szállodában, majd egész napos kirándulás Makaóra, ebéddel. A régi portugál gyarmati város, ma már különleges státuszt élvez. A legfontosabb látnivalókat keressük fel: a Szent Pál templom romja, a tengerészeti múzeum és a halászok rakpartja, az A-Ma templom, a gyarmati idők belvárosa és persze a kihagyhatatlan kaszinó látogatás! Szállás Hongkongban, 4 csillagos, belvárosi szállodában.

11. nap: Hongkong - Dubai
Reggeli a szállodában, majd kijelentkezés a szobákból. Délután félnapos városnézés Hongkongban. Este transzfer a Hongkongi Nemzetközi repülőtérre, elutazás Dubaiba (a légitársaság és így az átszállás helye változhat).

12. nap: Dubai - Budapest
Dubaiból repülőút Budapestre, érkezés a menetrend szerint.A RÉSZVÉTELI DÍJ AZ ALÁBBI SZOLGÁLTATÁSOKAT TARTALMAZZA:

Repülőjegyet, 9 éjszaka szállást helyi 4 csillagos szállodákban, félpanziós ellátást (kivétel ez alól az elutazás napja, amikor nincs ebéd programozva, de két alkalommal vacsorát is tartalmaz a program), a nagysebességű vonatok jegyeit, transzfereket és kirándulásokat, a városnézéseket a csoporttal együtt utazó magyar nyelvű idegenvezetéssel és a programban szereplő látványosságok belépőjegyeit.

A körutazás során VOX Tourguide System segíti utasaink kényelmét, így fotózás, vagy csak nézelődés közben sem marad le az idegenvezetőnk egyetlen magyarázatáról sem!

A RÉSZVÉTELI DÍJ AZ ALÁBBI SZOLGÁLTATÁSOKAT NEM TARTALMAZZA:

Repülőtéri illetéket, útlemondási biztosítást, foglalási díjat valamint a betegség-, baleset- és poggyászbiztosítást. Az új vízum feltételek lejjebb olvashatók.


Utazás alapadatai:
Utazás: menetrendszerinti járattal
Ellátás: reggeli és ebéd
Típus: Klasszikus körutazás
Szállásleírás:
Helyi besorolás szerinti 4 csillagos szállodák

FONTOS TUDNIVALÓK A KÖRUTAZÁSUNKKAL KAPCSOLATBAN:

Kiutazás:

Terveink szerint az egyik legnépszerűbb légitársasággal, az Emirates járataival utaznak csoportjaink.

A REPÜLŐ TERVEZETT MENETRENDJE
Budapest – Dubai 15:10 – 23:20
Dubai – Hongkong 09:55 – 21:05
Hongkong – Dubai 00:35 – 05:35
Dubai – Budapest 10:35 – 13:35

A fentiekben megadott menetrendek tájékoztató jellegűek, ezek változtatási jogát a légitársaság és irodánk is fenntartja.

Pénzügyek:
Kérjük utasainkat, hogy készüljenek arra, hogy az út során fix borravaló összeget szed össze idegenvezetőnk. Ezt osztja aztán szét a helyi idegenvezetőknek, a szállodai és az éttermi személyzetnek, valamint a buszsofőröknek. Kérjük napi 7 USD / utas összeggel készüljenek erre a kiadásra (az utazás napjainak kivételével, vagyis 10 napra ez 70 USD / fő).

Étkezés:
Bőséges büféreggeli a szállodában, valamint a napi programhoz kapcsolódva, több fogásos, tradicionális kínai ebéd (kivétel ez alól az érkezés napja és a szabadnap, amikor nincs ebéd programozva).

Időjárás:
Hongkong átlaghőmérséklete nagyon kedvező, egész évben kellemes az idő a városlátogatásra. A nyári hónapok a legmelegebbek, de akkor is csak 25-30 C fok körüli a levegő, míg a leghidegebb téli hónapokban is kb. 15 C fokos nappalokra lehet számítani. Viszont a hőérzet magasabb lehet az egész évben, a folyamatosan magas páratartalom miatt (egész évben 70-80%-os). Komoly csapadék nyáron várható, de már áprilistól kezdődik az esős időszak, ami októberig tart.

Chengdu időjárása nagyon hasonló a Magyarországon megszokotthoz. A kontinentális éghajlat itt is érvényesül, ezért a téli hónapokban hideg, viszont nem túl csapadékos időre, míg nyáron magas hőmérsékletre és száraz hónapokra kell számítani. A tavasz és az ősz kellemesen napos, novembertől az idő hűvösebb és lehetséges a csapadék.

Vízum:
A legfrissebb információk a turista vízum kiadásával kapcsolatban:
Magyar állampolgárok kizárólag érvényes vízum birtokában kezdhetik meg utazásukat Kína felé.
2019. november 1-től lépett hatályba a Kínai Népköztársaság új vízum ügyintési rendje, amely érinti a magyar állampolgárok beutazásához szükséges vízum beszerzését is.
A legfontosabb változás, hogy minden utazónak személyesen kell megjelennie a Budapesten található Kínai Nagykövetségen. A vízum ügyintézéséhez minden segítséget és irodai dokumentumot biztosítani fogunk.

Biztosítás:
Az út teljes időtartamát lefedő BBP biztosítás megléte kötelező, a kínai vízum ügyintézéshez szükséges. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.

Egészségügyi tudnivalók:
Az program által érintett területre utazók számára nincs javasolt védőoltás, a meglátogatott városoknak nincs nagyobb egészségügyi kockázata, mint bármely zsúfolt Európai nagyvárosnak. Ami fontos, hogy az csapvizet nem szabad fogyasztani, még fogmosáshoz is palackozott ásványvizet javaslunk használni. A félpanziós ellátás során, az éttermekben és a szállodában felszolgált ételek minősége garantált, ezekkel nem volt még soha gond. Ez már nem mondható el a különböző utcai árus által készített ételre, ezeket nem javasoljuk fogyasztásra.

Különleges étkezés, étel intolerancia:
Körutazásunk során a kínai szállodákban a reggeli büfé jellegű, az ebédek pedig fix menüt tartalmaznak. A büfé reggeli esetében kiemelkedően széles választék áll rendelkezésre, míg a tradicionális kínai menüs ebédnél 10-12 fogást szolgálnak fel, amelyeknél jól elkülönülnek a párolt zöldségek és a húsok. Így a különböző étel intoleranciában szenvedő utasaink a kívánságaiknak megfelelően, ezekből tudnak választani.

Kérjük vegyék figyelembe, hogy a programunk félpanziós ellátásaként biztosított reggeli és ebéd esetén, semmilyen különleges menüt nem áll módunkban visszaigazolni.

A speciális étkezést kizárólag a nemzetközi repülőjáratok fedélzeti ellátása esetén van lehetőségünk megrendelni, ezzel kapcsolatban örömmel állunk rendelkezésre.

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.
...

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Térkép
Indulási időpontok és árak

Érvényes ekkor: 2023.11.08 - 12 nap / 9 éj
1 196 490Ft/fő
1

FOGLALHATÓ IDŐPONTOK

A naptár segítségével válassza ki mikor kíván indulni! A naptár csak a foglalható időpontokat tartalmazza. Az idősávon jobbra-balra tud mozogni a nyilak segítségével, választását pedig a sárga szín jelöli.

2

FOGLALHATÓ ELLÁTÁSOK

Miután kiválasztotta az időpontot, kérjük válasszon az ellátás típusok közül!

MÓDOSÍTÁS
Kis türelmet kérünk!
3

FOGLALHATÓ SZOBATÍPUSOK

Kérjük válassza ki az Önnek legmegfelelőbb kombinációt a szobák közül! A lista az összes választható kombinációt tartalmazza majd.

MÓDOSÍTÁS
4

TELJES ÁR SZÁMÍTÁS

Az alábbi táblázatban összefoglalva láthatja az Ön által megadott összes választott opciónak megfelelő kalkulációt. A táblázat azonban még további opciók hozzáadására biztosít lehetőséget, mint például biztosítás, fakultatív programok stb. Ezeket a mellettük lévő kapcsolóval hozzáadhatja az eddigiekhez.

Ha mégis meggondolná magát, vagy egyszerűen más kombinációt is megnézne , akkor könnyen megteheti a módosítás gomb megnyomásával. Módosítás után a teljes kalkuláció frissül.

TÉTEL MEGNEVEZÉSE EGYSÉGÁR EGYSÉG DARABSZÁM TÉTEL ÖSSZESEN
Teljes részvételi díj:
Hasonló utazások
Eddig megtekintett utak