Kalandkirándulás Izlandon

Galéria

Jelenleg ajánlatunk nem foglalható. További információért érdeklődjön munkatársainknál, nézzen körül több ezer ajánlatunk között, vagy tekintse meg hasonló utazásainkat:
Izland

Mesébe illő kalandozás vár ránk a program során. Izland a döbbenetes gleccserek, gejzírek, vízesések, tűzhányók és az eldugott halászfalvak szigete. Az elkövetkezendő pár nap során Izland legszebb látnivalóit keressük föl.

Utazás alapadatai:

Utazás: menetrendszerinti járattal
Típus: Kaland

Szállásleírás:


Középkategóriájú szállodák és vendégházak, Izland

Szállás: Hotel
Besorolás: 3*

Egyéb szolgáltatások:
3*, Hotel

Programleírás:

1. nap: Budapest, Keflavík, Reykjanes-félsziget, Kék Lagúna

A reggeli órákban indulunk menetrendszerinti repülőjárattal Izland mesebeli szigetére. A szigetre a délelőtti órákban érkezünk, majd a szállás elfoglalása után a Reykjanes-félsziget felfedezésére indulunk. A vulkáni utóműködés számos hőforrást és kénforrást táplál a félsziget déli részén a Kleifarvatn tó környékén, melyeket saját szemünkkel is megnézünk. Innen egy lenyűgöző világitótoronyhoz utazunk, ahol újra találkozunk az Atlanti-óceánnal. Az esti órákban a híres Kék Lagúnához utazunk. A döbbenetes lávaföldek között húzódó tó hőmérséklete 37-39 Celsius fokos, így vize elképesztő látványosan gőzölög. Miután pár órát pancsoltunk és felejthetetlen élményeket szereztünk a szállásunkra térünk vissza.
Nézd meg az első napról készült videónk: itt.

2. nap: Snaefellsness-félsziget, Snaefellsjokull, Reykjavik

A mai napunkon északra kalandozunk a hegyvidéki Snaefellsness-félszigeten. Varázslatos táj fogad bennünket, hangulatos kis halászfalvakkal színesítve a lávamezők egyszínűségét. A Snaefellsness talán legismertebb nevezetessége a Snæfellsjökull vulkán, mely az 1446 méteres magasságával a félsziget legmagasabb pontját alkotja. A hegy misztikus látványa a regényírókat is megihlette pl. Jules Verne: Utazás a Föld középpontja felé című regényének a kiindulópontja is itt található. Meglátogatunk egy különleges madárfészkelő helyet, az Arnastapi-t, majd utána fóka nézőbe indulunk a part mentén. A délután további részét Reykjavik városában töltjük.

Nézd meg a második napról készült videónk: itt.

3. nap: Kerið kráter, Gullfoss-vízesés, Þingvellir Nemzeti Park,

Egész napos kirándulást teszünk az izlandi Arany Háromszögbe. Gyönyörű és egyben vad tájakkal ismerkedünk. A Kerið vulkáni krátere talán az egyik legszebb vulkáni tavacska az egész szigeten. Miután megcsodáltuk, egy másik döbbenetes látvány vár ránk a Gullfoss-vízesés. A világ egyik legszebb vízesése előtt könnyen ámulatba eshetünk. A világ első parlamentjét a közeli Þingvellir Nemzeti Parkban tartották, így itt is elidőzünk. A nap folyamán lehetőségünk lesz gejzír mezőket is fényképezni, melyek örök élményt jelentenek az utazóknak.

Nézd meg a harmadik napról készült videónk: itt.

4. nap: Seljalandsfoss-vízesés, Skógafoss-vízesés, víki lávahomokos, tengerpart, Jökulsárlón

A kora reggeli órákban indulunk Izland déli részének a felfedezésére. A csodás tengerparti úton vezet az utunk. Kisebb fotós szünetekkel tarkítjuk a mai utazásunk. A látványosságokat tekintve a mai napunk is gazdag lesz. Az út során megnézzük a festői Seljalandsfoss-vízesést, mely a 2010-es kitöréséről elhíresült Eyjafjallajökull vulkán nyugati lábainál fekszik. A nap további részében Izland legnagyobb vízesését is megcsodáljuk. Skógafoss több mint 25 méter széles és 60 méter magas. Napsütéses idő esetén akár szivárványokat is megcsodálhatunk a vízesés előtt. Délután a viki lávahomokos tengerpartnál is megállunk, majd a Földünk egyik legkülönlegesebb helyét fedezzük fel - gyönyörű és döbbenetes jéghegyeket láthatunk káprázatos színekben úszkálni egy lagúnában. Az eddig csak filmen látott jelenetek megelevenednek előttünk. A jéghegyek a tenger felé úszkálnak, miközben fókák és különböző madarak kerülgetik őket. Az egyik legcsodálatosabb túránk után, mosolyogva térünk vissza a szállásunkra a késő este térünk vissza.
Nézd meg a negyedik napról készült videónk: itt.

5. nap: Keflavík, Budapest

Várhatóan a reggeli órákban indulunk a repülőtérre, hogy megkezdjük a haza utazásunk. Budapestre a délutáni órákban érkezünk.

Az alapár tartalmazza: az utazást Izlandon belül busszal, 4 éjszaka szállást reggelivel, a helyi vezetők díját, a szervezést és a magyar nyelvű túravezetést.

Az alapár nem tartalmazza: a repülőjegyet és illetékét (kb. 110.900 Ft), a feladandó poggyászt (kb. 32.000Ft), az esetleges belépőket, kötelező borravalót és idegenforgalmi adót (kb. 180 euró/fő) és az biztosítást.

Elsőbbségi beszállás: (Ez a szolgáltatás garantálja a kézipoggyász fedélzeten történő szállítását) kb. 5000 Ft/fő-től.  

Helyfoglalás: (Ez garantálja az együtt utazóknak az egymás meletti ülőhelyeket) kb. 3000 Ft/fő-től.

Utazás: Budapestről nemzetközi repülőjárattal. Izlandon: bérelt busszal.

Létszám: A csoport minimális létszáma 10 fő, míg a maximális létszám 17 fő.

Nehézség: Könnyű és változatos világjárásnak felel meg az utazásunk. Kisebb, pár órás kirándulások lesznek a program során, ami mindenki számára teljesíthetőek.

Időjárás: Az időjárás változékony lehet, így a napsütés mellett felhőkre és záporokra is számíthatunk. Ezért érdemes magunkkal megfelelő vízálló ruházatot hozni (esőkabát, vízálló cipő, poncsó, sapka).

Szállás: 4 éjszakát töltünk Izlandon. A körút során középkategóriás, helyi besorolásnak megfelelő 3*-os szállodában alszunk. Egyedül jelentkezőket igyekszünk korra és nemre való tekintettel társítani. A szobák mérete és tájolása eltérő lehet. Egyágyas felár: 99.900 Ft.

Étkezés: Reggeliket tartalmazza az alapár. Az utazás során több alkalommal is lesz lehetőségünk élelmiszert vásárolni. A városokban több alkalommal is vacsorázhatunk éttermekben, de az is előfordulhat, hogy egy utunkba eső benzinkút önkiszolgáló éttermében ebédeljünk.

Higiénia: Egy-két alapvető orvosságot érdemes magaddal hoznod: lázcsillapítót, fájdalomcsillapítót, hasfogót, hashajtót, görcsoldót valamint fertőtlenítőszert és ragtapaszt.

Pénz: Izland hivatalos fizetőeszköze az izlandi korona (ISK). 1 izlandi korona = kb. 2 Ft. Magyarországon nem juthatunk hozzá. Célszerű eurót magunkkal vinni, és azt érkezéskor a repülőtéren beváltani. Izland magas árfekvésű ország. Költőpénznek: körülbelül 250-350 eurót érdemes magunkkal hozni.

Vám: Magyar állampolgárok érvényes személyi igazolvánnyal vagy útlevéllel utazhatnak Izlandra.

Biztosítás: Javasolt, ezt irodánkban könnyűszerrel megköthető.

 

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Térkép
Hasonló utazások
Eddig megtekintett utak