Mininyaralás kastélyok és hegyek között kis kitérővel Németországba

Jelenleg ajánlatunk nem foglalható. További információért érdeklődjön munkatársainknál, nézzen körül több ezer ajánlatunk között, vagy tekintse meg hasonló utazásainkat:
Ausztria

Barangolás Tirolban és Salzburg környékén, látogatás a Neuschwanstein mesekastélyba...

Utazás alapadatai:

Utazás: autóbusszal
Típus: Csillagtúra jellegű körutazás

Szállásleírás:

Elhelyezés: Kétágyas szobákban.

A tipikusan osztrák stílusú, nem dohányzó hotelben, ingyenes wifi, étterem, bár, napozóterasz gyönyörű kilátással, fedett medence, masszázs, szauna, kis fitness terem, játszótér áll rendelkezésre.A szobákban fürdőszoba, sok szobában erkély, rádió, TV, telefon, wifi, hajszárító szolgálja a kényelmet.


Mininyaralás kastélyok és hegyek között kis kitérővel Németországba, Ausztria

Szállás: Hotel
Besorolás: 3*

Egyéb szolgáltatások:
3*, Hotel

Programleírás:

1.nap:

Csütörtök reggel 04:45 órakor találkozás Budapesten, a Népligetben, a Hell Miksa sétányon, Elnök utcával szemben, majd 05:00 órakor indulás.
A kora délutáni órákban érkezünk meg Salzburgba, a tartomány székhelyére, ahol a délutánt töltjük. A várost gyakran Mozartstadtnak is nevezik, hiszen itt született és rövid életének több mint a felét itt is töltötte Wolfgang Amadeus Mozart. A város olyan híres, hogy látnivalói a világ legismertebbjei közé tartoznak. Ezeket idegenvezetőnk bemutatja Önöknek egy séta keretében. A legfőbb érdekességek a Residenz (egykori uralkodói rezidencia), a Glockenspiel (Harangjáték), a dóm, a Ferencesek Temploma, Mozart szülőháza és lakóháza, a Pferdeschwemme (egykori lóúsztató), a Hofstallgasse (valaha az udvari istállók utcája), valamint Hohensalzburg vára. Feltétlenül megtekintésre méltó a Mirabell-kastély kertje, mely kedvelt esküvői helyszín is. 17 órakor továbbindulunk Tirolban található szállásunkra, ahová az esti órákban érkezünk meg.

Szállás, vacsora.

 

2.nap:

Reggeli után Németország felé vesszük utunkat. Az odavezető úton megtekintjük a még romosan is különleges Ehrenberg várkastélyt, mely fénykorában a völgy többi védbástyáival együtt őrizte a környéket. A várba való feljutást sikló könnyíti meg, de kényelmes sétával is elérhető. Ráadásul a völgy felett ível át a világ leghosszabb, 406 méteres gyalogos függőhídja, mely 2014-ben épült, és a főút két oldalán fekvő várakat köti össze. Akinek kedve van, és jól bírja a magasságot, átsétálhat rajta, de csupán látványnak is fenséges.

Az érdekes és különleges program után folytatjuk utunkat és ellátogatunk a Füssen városa mellett, egy sziklaszirten álló Walt Disneyt is megihlető Neuschwanstein mesekastélyhoz (magyarul Új Hattyúkő kastély). A különféle építészeti stílusokat ötvöző várkastély fő kapujához meredek, szűk út vezet, a külső falak tornyaiba csigalépcsőkön lehet feljutni. A kastély egy kapuházból, egy, az előkelő hölgyek részére épített lakórészből, a király lakhelyéből, egy négyzet alapú toronyból, és a nyugati végén két toronnyal szegélyezett Palastból, vagyis a fellegvárból áll. A látvány kifejezetten teátrális, mind kívül, mind belül. A berendezés és dekoráció román, mór, gótikus, bizánci és barokk jegyeket hordoz magán. A király hatása mindenhol érezhető, maga is lelkesen részt vett a tervezésben és a díszítésben.

A kastélyban található még egy barlangszerűen kialakított szoba (a Grotto) és egy titkos, öblíthető toalett a fő hálószobában, melybe vízvezeték szállítja a vizet. A fellegvárban található a trónterem, Lajos lakrésze, az énekesek terme és a Grotto. A díszítés mindenhol az ismert német legenda főhősének, Lohengrinnek, a Hattyú-lovagnak hódol. Az egyik legpompázatosabb helyiség a gótikus stílusú királyi hálóterem: a nagyszerű freskókkal, festményekkel, mozaikokkal, faragványokkal díszített szobán mesteremberek és művészek tucatjai dolgoztak, csak az ágy elkészítése évekig tartott. Mindazonáltal sok belső szoba díszítetlen maradt, az ötemeletes palotában 360 szoba található, melyekből mindössze 14 készült el Lajos halála előtt.

A kastélylátogatás után rövid szabadidő áll rendelkezésre, élvezhetjük a kilátást, elsétálhatunk a Marienbrücke-hez.

Programunk végeztével visszatérünk szállásunkra. Vacsora.

 

3. nap:

Reggeli után Kufstein városába utazunk, ahol október elején lovagünnepet tartanak. Szombaton 10 órától a városon át felvonulnak a lovagok, de egész nap a legkülönfélébb programok várják a vendégeket: a várban, a kastélyparkban az erődnél, a gyógynövénykertnél zenészek, lovagok, tűznyelők, bűvészek szórakoztatják a közönséget.

A délután órákban visszatérünk a szállásunkra, de útközben még ellátogatunk a szomszédos faluban lévő 13.sz-i Burg Clam várkastélyhoz, ahol a „Hegyi Doktor” c. TV-sorozatot is forgatták. Ezután felkeressük a Klammbach-szurdokban lévő 25 m magas vízesést.

Szállás, vacsora.

 

4.nap:

Programunk utolsó napján reggeli után elindulunk hazafelé, de útközben még érdekes programokban lesz részünk. Először látogatást teszünk a festői szépségű Innsbruckban, az Alpok fővárosában. Villámlátogatásunk során városnéző séta keretében megnézzük a város legfontosabb nevezetességeit (Hofkirche, Hofburg, Aranytető, Mária Terézia utca), majd fájó szívvel továbbindulunk Wattens városkába, ahol felkeressük a Swarovski Kristályvilágot, ahol találkozik a kristályok szépsége a művészet és fantázia világával, így nyújtva felejthetetlen élményt a látogatóknak.

A program után hazautazás Budapestre. Útközben 3-4 óránként tartunk pihenőt. Érkezés Budapestre a késő esti, éjszakai órákban.

 

Az alapár tartalmazza: az utazást autóbusszal, a szállást 3 éjszakára reggelivel, a szervezést és a magyar nyelvű csoportkísérést.

Az alapár nem tartalmazza: a belépők árát, az idegenforgalmi adót, a kötelezően fizetendő helyi idegenvezetés és városbelépők árát, melyek a helyszínen fizetendők, a fakultatív vacsora költségét, az italfogyasztást, a biztosítást, valamint a regisztrációs díjat, mely az irodában fizetendő.

Pénzügy: Idegenforgalmi adó, városbelépők és parkolások, helyi idegenvezető díja: 24 Euro/fő/3 éj;

A belépőket a részvételi díj nem tartalmazza:

 • Salzburg városbelépő és parkolás: 5 Euro/fő;
 • Hohensalzburg vára (siklóval fel és le) 13 Euro/fő, gyermek 14 éves korig 7,50 Euro/fő;
 • Ehrenberg kastély felnőtt 8 Euro/fő, gyerek 14 éves korig 4,50 Euro/fő, nyugdíjas, diák (diákigazolvánnyal) 6,50 Euro/fő;
 • Sikló a várhoz: felnőtt 7 Euro/fő, gyerek 14 éves korig 5 Euro/fő
 • Függőhíd felnőtt 8 Euro/fő, gyerek 14 éves korig 5 Euro/fő;
 • A Neuschwanstein kastélyba a belépő, oda úti transzfer, audioguide és egyéb költségek ára 19 Euro/fő, 18 éves korig 5 Euro/fő. A kastélyból a buszhoz lefelé gyalog megy a csoport;
 • Swarovsky Kristallwelt 18 Euro/fő, audioguide (magyar nyelvű nem áll rendelkezésre) 2 Euro/fő.

A belépők árát az utaskísérő szedi össze a buszon. Az egyes programokra vonatkozó belépők árai szerepelnek honlapunkon a megfelelő utazás oldalán. A feltüntetett árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák. (foglalási díj, helyi idegenvezető, parkolás, foglalási/szervezési költség, stb). A belépőjegyek és a fakultatív programok árai tájékoztató jellegűek, a változtatás jogát fenntartjuk. Az utazási szerződés aláírásával a feltüntetett belépő árakat is elfogadásra kerül. A programváltozás jogát fenntartjuk.

Biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban könnyűszerrel megköthető.

Elhelyezés: 3* Hotelben, kétágyas szobákban. A tipikusan osztrák stílusú, füstmentes hotelben ingyenes wifi, étterem, bár, napozóterasz gyönyörű kilátással, fedett medence, masszázs, szauna, kis fitness terem, játszótér áll rendelkezésre. A szobákban fürdőszoba, sok szobában erkély, rádió, TV, telefon, wifi, hajszárító szolgálja a kényelmet.

 

Ellátás: büfé jellegű reggeli, igényelhető vacsora (felár ellenében).

 

Utazás: autóbusszal. Útközben 3-4 óránként tartunk pihenőt, általában benzinkutaknál állunk meg. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van aprópénz. A helyfoglalás az előleg-befizetés sorrendjében történik. A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson.
Amennyiben fix, Ön által kiválasztott ülőhelyet igényel a buszon (melyet végig fenntartunk, vidéki felszállás esetén is) annak díja a választott ülőhelytől függ. Részletek a Súgóban.     

 

Minimum létszám: 35 fő

 

Felszállási lehetőségek:

 • Budapest, Népliget – Könyves Kálmán krt.-Hell Miksa sétánynál (Elnök utcával szemben)
 • M7/M1-es autópálya, Budaörsi Pihenőhely, MOL benzinkút, 10-es km kő (+ 20 perc)
 • M1-es autópálya, Óbarok Pihenőhely, OMV benzinkút, 43-as km kő (+ 50 perc)
 • M1-es autópálya, (Tata) Remeteségi Pihenőhely, Shell benzinkút, 64-es km kő (+65 perc)
 • M1-es autópálya, (Bábolna) Concó Pihenőhely, OMV benzinkút, 94-es km kő (+80 perc)
 • M1-es autópálya, (Győr) Arrabona Pihenőhely, MOL benzinkút, 119-es km kő (+90 perc)
 • M1-es autópálya, (Mosonmagyaróvár) Mosoni Pihenőhely, MOL benzinkút, 162-es km kő (+120 perc)

 

Kérjük, hogy ha nem a budapesti felszállást választják, jelezzék megrendeléskor (a csatlakozás időpontját fent olvashatják. Az időpontok a budapesti induláshoz képest értendők.). A busz csak igény esetén áll meg a felszállási helyeken és csak a fent felsorolt csatlakozási pontokon van lehetőség a felszállásra!
Felhívjuk figyelmét, hogy a busz a menetiránnyal megegyező oldalon tud csak megállni az autópályák pihenőhelyein, azaz oda- és visszaúton nem ugyanazon oldalon!

 

Felszerelés:
Az útra hátizsákot hozni, mely tartalmaz némi szendvicset és vizet az útra. Ezt a városnézés alkalmával is magunkkal vihetjük, de természetesen a buszban is hagyható.

 

Az autóbuszos utazások módosíthatók, de nem lemondhatók!

Módosítási díjak:

 • Dátummódosítás díja a foglalást követően 2.500 Ft/fő, maximum utazás előtt 30 nappal lehetséges
 • Névmódosítás, felszállási hely-módosítás díja a foglalást követően 2.500 Ft/fő, maximum utazás előtt 3 nappal lehetséges

A foglalás elküldésével minden utas elfogadja az utazási iroda általános utazási feltételeit.

 

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Térkép
Hasonló utazások
Eddig megtekintett utak