Zürich

"Bankárok és bulizók a tó partján"

Ha úgy határozol, hogy nyugalomba vonulsz, akkor legyen annyi eszed, hogy itt teszed - írta egy vendég. Valóban? Zürich lenne az öregek lakhelye?
A 360 000 lakosú tóparti város Svájc legnagyobb és minden vonatkozásban legizgalmasabb árosa. A szépség, tolerancia, gazdagság elegye (egy graffiti szerint ZUREICH=túl gazdag), de az önelégültségé, a hatalomé és a keménységé is. Amikor az egyik zürichi polgármester betiltotta a nagy testű kutyák tartását, azonnal leváltották. De hála Istennek, ez már nagyon régen történt.
Ahogyan a Limmatnak két partja van, ugyanúgy két arca van a városnak is: a világ negyedik legnagyobb tőzsdéje, legnagyobb aranyátrakó helye- és néhány évvel ezelőttig a világ legnagyobb nyilvános drogfogyasztó helye. Magas jövedelmek és jó szociális ellátás egyfelől, az elégedetlen fiatalok tüntetései másfelől.
A bankárok és az üzletemberek hagyományokat és a megbízhatóságot képviselik, a bulizók, a techno-kidek egyfajta eksztatikus ifjúsági kultúrát.
Richárd Wagner számára Zürich sorsszerűn volt. Zürichi menedékében kezdett udvarolni mecénása feleségének, és viharos érzelmei inspirálták a Trisztán és Izolda megírására.


Városok

Kapcsolódó cikkek

Összesen 3 db a keresésnek megfelelő utazást találtunk.
A keresővel tovább szűkítheti a találati listát!

Zürich