Dél-Tirolban túráztunk a lenyűgöző Dolomitokban, a zöldellő völgyek és fehér sziklák birodalmában Mit kell tudni a Dolomitokban a turistajelzésekről? Miért nem hódítottuk meg végül a csúcsot? Videónkból kiderül a fentiek mellett, hogyan érdemes nekivágni e csodás hegyeknek!

Velence non stop utazás  

Olaszország, Velence és környéke, Velence
Indulások: 2019.10.25-tól
Időpontok: 1 db
Ellátás: önellátás
Típus: Klasszikus városlátogatás
Szállás: Autóbusz
Utazás: autóbusszal

Velencének számos arca van: melankolikus, ködbe burkolózó, vidám és napsütötte, csodálatosan szép, de sok helyütt kikezdte az idő vasfoga. Ebben az egészen egyedülálló városban rengeteg hangulat fogja meg az embert.

"La Serenissima" - a legfenségesebb -, így nevezte magát évszázadokon keresztül a büszke Velence. És joggal, mert a lagúnák városa egykoron az Adria királynője volt. Flottája uralta a tengereket. A kereskedelem és a hódítások mérhetetlen gazdagságot teremtettek számára. Mindmáig az e korból származó nemesi paloták övezik a csatornákat. 118 szigeten és szigetecskén alakult ki ez a város, az összeköttetést több mint 400 híd biztosítja. Titokzatos utcácskák nyílnak váratlanul festői terekre. 100 templomát világhírű mesterek, művészek freskói, falfestményei díszítik. Szent Márknak, a város védőszentjének szimbóluma az oroszlán, amely az egykori köztársaság hatalmi jelvényeként mindenütt jelen van.

Velencében nemcsak rengeteg műkincs van, amit meg lehet nézni, itt a város maga egységes műemlék. És a város minden évben ezernyi színében ragyog fel, amikor a velencei karnevál alkalmával a maszkák drága és fantáziadús viseleteikben méltók akarnak lenni a város szépségéhez.

12 990 Ft/fő-től +

Békésen legelésző tehenekkel, sőt, szamarakkal is találkoztunk a Dolomitokban, ahol harapnivaló és friss a levegő, a rétek pedig olyan zöldek, amilyet sehol máshol nem láthattok. A jellegzetes hüttékben pihenhettek és „tankolhattok” a túrák közben, itt általában a gyerekek is találnak maguknak szabadtéri játékokat. A felvonók a síszezonon kívül is működnek, a hegyről lefelé pedig akár bobbal is le lehet siklani.