Amellett, hogy megfizethető az utazók számára, Észtország középkori városokat, festői tengerpartokat és lenyűgöző történelmet kínál az idelátogatók számára. Észtországot Oroszország, Lettország, a Finn-öböl és a Balti-tenger határolja, könnyebben elérhető, mint azt az utazók többsége gondolja...

Észak-Európában található Észtország, amely egy alulértékelt drágakő. Amellett, hogy megfizethető az utazók számára, Észtország középkori városokat, festői tengerpartokat és lenyűgöző történelmet kínál az idelátogatók számára. Észtországot Oroszország, Lettország, a Finn-öböl és a Balti-tenger határolja, könnyebben elérhető, mint azt az utazók többsége gondolja. Észtországban legérdekesebb helyei között tartják számon várakat, nemzeti parkokat és kulturális gyülekező helyeket. Tallinn csodálatos, de ez nem az egyetlen olyan hely, amit érdemes felfedezni egy észtországi kirándulás során!

 

Pärnu

Ahol a Pärnu folyó találkozik a Rigai-öböllel, ott található Pärnu tengerparti üdülőváros. Pärnu-t „nyári fővárosnak” is hívják, hiszen sok észt tölti itt a nyári vakációját. A legfőbb oka ennek: Pärnu strandjai, amelyek finom, fehér homokkal és gyönyörű dűnékkel büszkélkednek. A tengerparti sétány a part mentén halad és egy hagyományos tengerparti üdülőhely érzetét kelti. Még miután lemegy a nap, akkor is világos van, mivel a sétány menti világítás biztosítja a látogatók számára a nyugodt sétát, ahonnan élvezhető a tengerparti táj. Egy esős napon érdemes csatlakozni a helyiekhez a Vee-parkban, amely egy népszerű fedett vízi park Pärnu-ban.

Saaremaa

A legnagyobb észt sziget a Saaremaa, amely a Balti-tengeren található. A szigetnek 8 ezer éves történelme van, amely során a dánok, a svédek, a németek és az oroszok is uralkodtak. Napjainkban a legtöbb látogató a Kuressaare sziget fővárosában tölti az idejét. Kuressaare-ban az idelátogatók felfedezhetnek egy teljesen érintetlen középkori várat, megnézhetik a kastélyt és a területet, amely jelenleg a Saaremaai Regionális Múzeum otthonaként is szolgál. A túrázásra illetve városnézésre vagy madárvilág fotózására is van lehetőség, amelyre Saaremaa Sõrve-félsziget kiváló lehetőségeket nyújt.

Lahemaa Nemzeti Park

Az egyik legnépszerűbb nemzeti park Észtországban a Lahemaa. Mivel csak egy óra autóútra van a fővárostól, ez ideális egynapos kirándulás. „Viru Raba”, vagy a „Viru Bog”, a park egyik legszebb részei. A fák mocsaras talajon élnek, és kiváló minőségű környezetet biztosítanak. „Viru Bog” felfedezését egy 5 km-es (3 mérföldes) sétány könnyíti meg, amely rendszerint száraz, kint van a vízből, de elég közel van ahhoz, hogy megcsodálható legyen a táj. A park közepén fekszik a Sagadi falu - egy lenyűgöző hely-, ahol a Sagadi-kastély található, amelyet mindenképpen érdemes meglátogatni, és többet megtudni a régió kultúrájáról és történelméről.

Tartu

Tartu város az ország szellemi központjának számít, köszönhetően a lenyűgöző és jól ismert Tartui Egyetemnek. Az egyetem és az a tény, hogy Tartu a nemzet legöregebb városa, ezt a várost nyilvánvalóan érdekes hellyé teszi. A szép központjában klasszikusan kialakított XVIII. századi épületek találhatóak, amelyek közül sokat innovatívan használnak. Tartu egyik legmenőbb látnivalója a „leves szomszédság”. A „leves szomszédság” -ban minden utca leves alapanyagról, például burgonyáról, babról és borsóról kapta a nevét. Régi faházak sorakoznak ezeken az utcákon, amelyek közvetlenül az Emajõgi-folyó mellett helyezkednek el.

Tallinn

Észtországban a legnépszerűbb hely Tallinn, amely a fővárosa és egyben a középkori építészet központja is. A város szívében lévő negyedet Toompeá-nak nevezik, amely tulajdonképpen egy mészkőhegy az óvárosban, amely megőrizte történelmi hangulatát a macskaköves utcáknak és a XV. századi épületeknek köszönhetően. A terület csodálatos állapotban maradt fenn és gyalogosan megközelíthető. A Toompea tetejétől az Óváros nagy része látható. Az Óváros kiemelkedő látványosságának számítanak a nyüzsgő üzletek a Viru utcában, vagy a XIV. századi Városháza és a fényűző XIX. századi Alexander Nevszkij-székesegyház.