Észtországban legérdekesebb helyei között tartják számon várakat, nemzeti parkokat és kulturális gyülekező helyeket. Tallinn csodálatos, de ez nem az egyetlen olyan hely, amit érdemes felfedezni egy észtországi kirándulás során!

Észak-Európában található Észtország, amely egy alulértékelt drágakő. Amellett, hogy megfizethető az utazók számára, Észtország középkori városokat, festői tengerpartokat és lenyűgöző történelmet kínál az idelátogatók számára. Észtországot Oroszország, Lettország, a Finn-öböl és a Balti-tenger határolja, könnyebben elérhető, mint azt az utazók többsége gondolja. Észtországban legérdekesebb helyei között tartják számon várakat, nemzeti parkokat és kulturális gyülekező helyeket. Tallinn csodálatos, de ez nem az egyetlen olyan hely, amit érdemes felfedezni egy észtországi kirándulás során!

 

Viljandi

Dél-Észtországban található Viljandi kisváros. A városnak gazdag, közel 2600 éves történelme van és rengeteg történelmi építmény maradt fenn. A XVI. századi Viljandi-kastély romjai például a fő látnivalónak számítanak. Viljandi város meglátogatásának legfőbb indoka azonban az éves népzenei fesztivál. Minden júliusban mintegy 20 000 látogatót vonz a város, akik kifejezetten a népzene miatt érkeznek ide. Koncertek tucatjait tartják meg minden elképzelhető helyszínen, ez az esemény a legnagyobb zenei fesztivál az egész országban.

Soomaa Nemzeti Park

A Soomaa Nemzeti Park lenyűgöző hely. Elsősorban egy tőzeglápos terület, amelyet több mint 10.000 évvel ezelőtt gleccserek olvadása alakított ki. A Soomaa Nemzeti Parkot számos gyönyörű folyó szeli át. A Soomaa felfedezéséhez a legmegfelelőbb közlekedési eszköznek a kenu számít. Lehetőség van kölcsönözni kenut vagy egy önszervezett túrán is részt lehet venni, evezés közben szarvasokat, hódokat, arany sasokat és még sokféle állatot lehet megtekinteni. A kenuzás igen népszerű tavasszal vagy ahogy a helyiek nevezik, az ötödik szezonban. Ebben az évszakban a vízszint jelentősen emelkedik és a hajó néha az egyetlen mód a közlekedésre.

Rakvere-kastély

Észak-Észtországban található Rakvere város, ahol már közel 1500 éve élnek emberek. A város legfőbb látványossága a Rakvere-kastély, amelyet a XVI. században építettek. A kastély egyfajta középkori vidámpark, beöltözött látogatók és személyzet barangol a kastélyban. Láthatók páncéljukat fényesítő lovagok, megtekinthető az alkimisták műhelye és meglátogatható az ősi borospince. A kastélyban található Shenkenberg-kocsmában klasszikus középkori ételeket is fogyaszthatnak az idelátogatók. A várlátogatás felejthetetlen élményt nyújt azzal, hogy életre kelti a történelmet.

Hiiumaa

Amikor a legtöbb ember Észtországot ábrázolni próbálja, egyáltalán nem gondolnak hozzá szigetet. Hiiumaa azonban csak egy a számos, tengerparttól távoli, Balti-tengeren található sziget közül. Hiiumaa szigetre Tallinnból induló repülővel vagy a többi tengerparti városból komppal lehet eljutni. A szörfösök, a tengerészek és a túrázók egyaránt szeretik a Hiiumaa szigetet, amely a békét és csendet keresők számára ideális hely. A sziget számos érdekes világítótoronnyal büszkélkedik. A XIX. századi öntöttvas Tahkuna-világítótorony a legmagasabbnak számít az országban. A Kõpu-világítótorony azonban sokkal idősebb, hiszen a XV. században épült, és a világ egyik legrégebbi világítótornya.

Narva-kastély

Narva város az ország legkeletibb városa, nem beszélve az egész Európai Unióról. A várost a II. Világháború alatt súlyosan lebombázták, de szerencsére a gyönyörű és történelmi Narva-vár még mindig áll. Ez a XIII. században épült kastély Hermann kastélyként is ismert, a dánok építették a dán király alkormányzója lakóhelyének. A kastélyban található a Narva-múzeum, a kézműves munkák gyűjteményével, amely a középkori idők tárgyait és gyakorlatát mutatja be az idelátogatóknak. A kastély tornya a folyó orosz oldalán lévő Ivangorod-kastélyra néz.