Minden év szeptemberének első vasárnapján kerül megrendezésre Velencében a Történelmi Regatta hajósfesztivál. Ekkor velenceiek százai vonulnak fel a hosszú hajóikkal, amelyek rendszeresen...

Velence non stop utazás  

Olaszország, Velence és környéke, Velence
Indulások: 2021.05.14-tól
Időpontok: 7 db
Ellátás: önellátás
Típus: Klasszikus városlátogatás
Szállás: Autóbusz
Utazás: autóbusszal

Velencének számos arca van: melankolikus, ködbe burkolózó, vidám és napsütötte, csodálatosan szép, de sok helyütt kikezdte az idő vasfoga. Ebben az egészen egyedülálló városban rengeteg hangulat fogja meg az embert. "La Serenissima" - a legfenségesebb -, így nevezte magát évszázadokon keresztül a büszke Velence. És joggal, mert a lagúnák városa egykoron az Adria királynője volt. Flottája uralta a tengereket. A kereskedelem és a hódítások mérhetetlen gazdagságot teremtettek számára. Mindmáig az e korból származó nemesi paloták övezik a csatornákat. 118 szigeten és szigetecskén alakult ki ez a város, az összeköttetést több mint 400 híd biztosítja. Titokzatos utcácskák nyílnak váratlanul festői terekre. 100 templomát világhírű mesterek, művészek freskói, falfestményei díszítik. Szent Márknak, a város védőszentjének szimbóluma az oroszlán, amely az egykori köztársaság hatalmi jelvényeként mindenütt jelen van. Velencében nemcsak rengeteg műkincs van, amit meg lehet nézni, itt a város maga egységes műemlék. És a város minden évben ezernyi színében ragyog fel, amikor a velencei karnevál alkalmával a maszkák drága és fantáziadús viseleteikben méltók akarnak lenni a város szépségéhez.

15 629 Ft/fő-től +

Minden év szeptemberének első vasárnapján kerül megrendezésre Velencében a Történelmi Regatta hajósfesztivál. Ekkor velenceiek százai vonulnak fel a hosszú hajóikkal, amelyek rendszeresen közlekednek már évszázadok óta a Regata Storica hajófelvonuláson, amely egy történelmi felvonulás Caterina Cornaro (Ciprus krályának felesége) tiszteletére, aki férje halála után 1489-ben önként lemondott trónjáról Velence javára.

Ezt a látványos történelmi vízi látványosságot korhű kosztümökbe öltözött gondolások vezetik be, akik a Dózsét, a Dózse feleségét és a legmagasabb rangú velencei tisztviselőket szállítják hajóikon a Canal Grande csatornán az élénk, színes parádé során. Ezt négy külön hajóverseny követi. A nyertesek zászlókat kapnak érmek helyett. Néhány évvel ezelőttig a szimbolikus díjakkal együtt, volt valamilyen más díj is. A leghíresebb díj mindezek közül egy kicsi élő disznó volt, amely egy saját gondolán vonultattak fel. A disznó-felvonultatást pár évvel ezelőtt néhány állatvédelmi szervezet tiltakozása miatt eltörölték.