Az Aquitaine gyöngyszemeként ismert várost a legutóbbi átalakítások még vonzóbbá tették. A város történelmi központja az eredeti állapotának megfelelően felújításra került, a Garonne folyó partvonala jelenleg kertekkel, parkokkal szegélyezett továbbá szabadtéri kávézókkal…

Fekete-erdő, Svájc és a Bódeni-tó

Fekete-erdő, Svájc és a Bódeni-tó  3*

Franciaország, Bajorország, Zürich
Indulások: 2020.07.10-tól
Időpontok: 6 db
Ellátás: reggeli
Besorolás: 3*
Besorolás: A kategória
Szállás: Hotel
Utazás: autóbusszal

1. nap: Indulás 06.00-kor Budapestről, a Hősök teréről, a Műcsarnok mögötti parkolóból. Folyamatos utazás Németországig, útközben rövid pihenőkkel. Kora este érkezés Ulmba, ahol rövid sétát teszünk az Óvárosban, majd tovább utazunk a tranzitszállásunkra. (1 éj)

2. nap: Reggelit követően tovább utazunk a Fekete-erdőbe. Első megállónk a kakukkos óráiról elhíresült Triberg. Látogatásunk alkalmával felkeressük a világ legnagyobb kakukkosóráját. Szabadidőben az 1000 órát tartalmazó gyűjtemény is felkereshető. Programunk során Németország legmagasabb vízeséséhez sétálunk. Majd szabadidőt követően tovább utazunk a Fekete erdő gyöngyszeméhez, a Titisee-hez. A Fekete-erdő legnagyobb természetes tavának partján teszünk egy sétát, majd szabadidőben a finom fekete-erdei sonkát és a fekete-erdő tortát is megkóstolhatjuk. Utunkat folytatva hamarosan megérkezünk szállásunkra, amely a Fekete-erdő déli részén található egy hangulatos településen. Szállásfoglalást követően fakultatív vacsorára nyílik lehetőség a szállodában. (4 éj)

3. nap: Reggeli után Svájcba indulunk. Első állomásunk Schaffhausenben, a Rajna vízesés, ahol csónakkal a sziklákhoz, a vízesés közelébe hajózunk.  Utunk innen St. Gallenbe vezet, ahol a Világörökség részét képező Apátságot és annak könyvtárát látogatjuk meg. Rövid szabadidőt követően tovább utazunk, hogy a délutánt Zürichben, Svájc legnagyobb városában töltsük. Sétánk során ellátogatunk a Miasszonyunk templomba, ahol Chagall híres festett üvegablakait tekintjük meg. Szabadidőben nyílik lehetőség vacsorázni a városban. Majd visszautazunk a szálásunkra. 

4.nap: Fakultatív kirándulás Elzászba. Reggelit követően fakultatív kirándulásra indulunk a különleges elhelyezkedésű Freiburgba. A városban 1000 méter szintkülönbség található, az utcákon csörgedeznek a freiburgi patakocskák, az utcákat, sikátorokat rajnai kavicsokkal díszítették. Rövid szabadprogramot követően a legelzászibbnak tartott francia városba, Colmarba látogatunk, amely a francia királyok kedvelt városa volt egykoron. Történelmi barangolásunk során ellátogatunk a jellegzetes elzászi vöröskőből épült Saint Matthieu templomhoz, majd Colmar jelképéhez a Maison Pfisterhez, mely egy tehetős család birtokában állt már a középkorban és őrizte meg árkádos jellegét a mai napig. Sétánk során a „fejek házát” is láthatjuk. Szabadprogramot követően Elzász egy ékszerdobozát keressük fel, Riquewihrt. A városka hangulatos utcáin sétálva megáll egy kicsit az idő, minden ház a régmúltat idézi. Sétánkat követően fakultatív vacsorára, majd fakultatív borkóstolóra nyílik lehetőség, ahol a kitűnő elzászi borok kerülnek bemutatásra. Kora este visszautazunk a szálláshelyünkre.

5. nap: Reggelit követően fakultatív program keretében Luzernbe utazunk. Egésznapos kirándulásunk alkalmával lehetőségünk nyílik a páratlan panorámát nyújtó Pilátus kilátóra (2132 m) felmenni a világ legmeredekebb fogaskerekűjével és a legdinamikusabb felvonójával. A látvány lenyűgöző, az Alpok gyönyörű hegycsúcsai és a tavak elvarázsolják az idelátogatót. Programunkat Luzern városában kezdjük. A város leghíresebb látnivalója a Kappellebrücke, a fedett fahíd, valamint a gyönyörű házak. Az UNESCO védelme alatt álló helyi nevezetességek megtekintését követően indulunk a csúcsra fogaskerekűvel, felvonóval. A hegyről leérkezvén még hajóra is szállunk. Délután visszautazunk a szálláshelyünkre. 

6. nap: Reggelit követően elhagyjuk szállásunkat és a Bodeni-tóhoz utazunk, ott is tó, több ezer virággal borított szigetére, Mainau szigetre látogatunk. A sziget páratlan szépségű virágainak látványát, a gondos rendezésnek és tervezésnek köszönhetően tavasztól őszig élvezhetjük. Szabadidőben lehetőség nyílik étkezésre. Kora délutánig Mainau szigetén maradunk, majd tovább utazunk a tranzitszállásunkra, Salzburg mellé. (1 éj)

7. nap:  A mai napon a Salzkammerguti tóvidék festői látványával feltöltődve zárjuk utazásunkat. Reggeli után elutazunk a Dachsteinig. Aki szeretne, felvonóval 2100 m magasságba utazhat, majd kb. 25 perces sétát követően elérheti az 5 ujj kilátót, ahol 5 féle perspektívából élvezhetjük a látványt, a környező hegyekre, tavakra. A programot követően hazaindulunk. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.

165 598 Ft/fő-től +

Nyugodtan kijelenthetjük a bor fővárosa Bordeaux, amely egy mámorító keveréke a XVIII. századi pompának, az első osztályú múzeumoknak, az ősi templomoknak és a vibráló városrészeknek. Az Aquitaine gyöngyszemeként ismert várost a legutóbbi átalakítások még vonzóbbá tették. A város történelmi központja az eredeti állapotának megfelelően felújításra került, a Garonne folyó partvonala jelenleg kertekkel, parkokkal szegélyezett továbbá szabadtéri kávézókkal…

 

 

Pont de Pierre (Kőhíd)

A legrégebbi hídja Bordeaux-nak a Pont de Pierre, amely az 1800-as években épült Bonaparte Napóleon megrendelésére. A híd 17 boltíve a császár nevének 17 betűjét szimbolizálja. Mindegyik ívet megjelölték egy fehér domborművel Napóleon tiszteletére. A Garonne folyó erős áramlatai a hídépítést kihívássá teszik, így a Pont de Pierre volt a város egyetlen hídja 1965-ig, A kőhídról gyönyörű kilátás nyílik a Bordeaux újonnan átalakított rakpartjára.

Porte de la Grosse Cloche (Nagy harang Kapuja)

Bordeaux második megmaradt középkori kapuja a Porte de la Grosse Cloche, amely a "nagy harang" után lett elnevezve, amit 1775-ben állítottak fel a központi tornyában. Egy korábbi, XIII. századi kapu maradványai felett épült, a harangláb csak a XV. században került oda. Oldalról két torony szegélyezi, a harangláb a város egyik legkedveltebb látványossága. Az Armande-Louise-nak elnevezett, óriás harangot minden évben hatszor kondítják meg kiemelt események emlékére, így a Bastille ostroma vagy Európában a Második világháború véget érésének emlékére. Az átjáró épülete egykor börtönként is szolgált, jelenleg túrák vezetik a látogatókat a földalatti börtönbe, amely Hotel du Lion d'Or,-ként ismert, és amelynek neve az oroszlán alakú szélkakasra utal a kapubejárat központi kupoláján.

Musee des Beaux Arts de Bordeaux (Szépművészeti Múzeum)

Művészet szerelmeseit bizonyára lenyűgözi Bordeaux gyönyörű Szépművészeti Múzeuma. A közelmúltban felújított múzeumot 1801-ben alapították, állandó gyűjteménye a két szárnyában található, és amely a XV. század és a XX. század közötti mesterműveket őriz. A múzeum a napóleoni háborúk idején lefoglalt művekkel gazdagodott valamint a kiállított tárgyak között Európa legnagyobb művészeinek munkái találhatóak, így Tiziano és Veronese műveitől Renoir és Rubens alkotásai is megtekinthetőek. A francia és a holland XIX. századi művészet különösen jól képvisel a gyűjteményben. A látogatóknak a szomszédos Beaux-Arts Galéria tematikus kiállításai rövid idő alatt, alapos ismereteket nyújthatnak a múzeum széles körű gyűjteményéről.

Basilica of St. Michael (Szent Mihály Bazilika)

A XV. századi harangtorony - amely „A nyíl” néven is ismert -, a fő látványossága az elbűvölő Szent Mihály Bazilikának. Bordeaux környékén a talaj kiválóan alkalmas lehet szőlő termesztésre, azonban az altalaj elég gyenge ahhoz, hogy támogassa a nehéz szerkezetek építését, így a karcsú 37 emeletes magas tornyot a katedrális mellett építették, nem pedig tetején. A látogatóknak 230 lépcsővel kell megküzdeniük a tetejéig, ahonnan gyönyörű panoráma nyílik a városra. A gótikus templom belsejében megtekinthető a szószék, amelynek díszítése azt ábrázolja, ahogy Szent Mihály megölte a sárkányt. A közelmúltban felújított orgona a Bazilika szintén jelentős momentuma.

Porte Cailhau (Cailhau-kapu)

A Palota téren (Place du Palais) a Garonne folyó partján található a Caulhau-kapu, amely egykor a városba vezető út főbejáratának számított. Műemlékként tervezték VIII. Károly részére, a középkori átjáró nagyjából ugyanúgy néz ki most, mint 1495-ben, amikor épült. Az építmény 10 emelet magas a tornyos csúcsával, a kaput egykor összeépítették a város falaival. A kapu építészeti különlegességnek számít, mert egyaránt tartalmazza a gótikus és reneszánsz építészet jellemzőit is. Egy kiállítás bemutatja, hogy milyen típusú eszközökkel és anyagokkal dolgoztak az építése során.