Számtalan hangulatos városkát számlál Marokkó, azonban szépségével kiemelkedik az Atlanti-óceán mellett elterülő Essaouira. Nem szeretnénk messze menni, de nyugodt szívvel...

Számtalan hangulatos városkát számlál Marokkó, azonban szépségével kiemelkedik az Atlanti-óceán mellett elterülő Essaouira.

Nem szeretnénk messze menni, de nyugodt szívvel kijelentjük, hogy az egész Atlanti-Afrikai partszakasz egyik legszebb városáról beszélünk, ha Essaouira nevét említjük.

A város alapítása még a karthágóiakhoz köthető, azonban kedvelt erőd volt a portugál időkben is, akik Mogador néven illették a területet. A 18. században tervezték a városkát az erőd és a kikőtő mellé, melynek jelentése “jól tervezettet” jelent, melyből ki lehet következtetni, hogy a szultán elégedett volt a francia építész munkájával.

Napjainkban a szörfösök és a hippik kedvelt városa, illetve azok látogatják, akik szeretnének egy picit más marokkói hangulatot kapni, melyet az ország belső részeiben érhetünk tetten. Déli kalandkirándulásunkon mi is meglátogatjuk az Unesco Világörökség részét képező várost.