Augusztus 24-én nem csak a föld remegett meg Amatricében, hanem az összes olasz szíve is szerte a világban. Az olasz embernek nagyon fontos a hazája, bárhol is éljen. Ezért, ha valami jó történik Olaszországban...

Velence non stop utazás  

Olaszország, Velence és környéke, Velence
Indulások: 2021.05.14-tól
Időpontok: 6 db
Ellátás: önellátás
Típus: Klasszikus városlátogatás
Szállás: Autóbusz
Utazás: autóbusszal

Velencének számos arca van: melankolikus, ködbe burkolózó, vidám és napsütötte, csodálatosan szép, de sok helyütt kikezdte az idő vasfoga. Ebben az egészen egyedülálló városban rengeteg hangulat fogja meg az embert. "La Serenissima" - a legfenségesebb -, így nevezte magát évszázadokon keresztül a büszke Velence. És joggal, mert a lagúnák városa egykoron az Adria királynője volt. Flottája uralta a tengereket. A kereskedelem és a hódítások mérhetetlen gazdagságot teremtettek számára. Mindmáig az e korból származó nemesi paloták övezik a csatornákat. 118 szigeten és szigetecskén alakult ki ez a város, az összeköttetést több mint 400 híd biztosítja. Titokzatos utcácskák nyílnak váratlanul festői terekre. 100 templomát világhírű mesterek, művészek freskói, falfestményei díszítik. Szent Márknak, a város védőszentjének szimbóluma az oroszlán, amely az egykori köztársaság hatalmi jelvényeként mindenütt jelen van. Velencében nemcsak rengeteg műkincs van, amit meg lehet nézni, itt a város maga egységes műemlék. És a város minden évben ezernyi színében ragyog fel, amikor a velencei karnevál alkalmával a maszkák drága és fantáziadús viseleteikben méltók akarnak lenni a város szépségéhez.

15 629 Ft/fő-től +

Augusztus 24-én nem csak a föld remegett meg Amatricében, hanem az összes olasz szíve is szerte a világban. Az olasz embernek nagyon fontos a hazája, bárhol is éljen. Ezért, ha valami jó történik Olaszországban, lehet otthon vagy épp Amerikában, éppúgy örül neki. Ha pedig tragédia történik, ugyanúgy megtörik, mindegy hol és merre jár éppen. Az augusztus 24-i földrengés minden honfitársamban örök nyomot fog hagyni. - írta Riedl Annamária a Rozmaring és Csokoládé gasztroblog szerzője.

Ezért szeptember 24-én déli 12 órától Spaghettit és Bucatini all’amatriciana-t árulnak majd az Arany János utcai Trattoria Pomo d'oro Étteremben, de nem paradicsomosat, hanem a „gricia”-t, azaz az Amatriciana Bianco-t. Mert amikor a gasztroblogger felhívta Amatrice polgármesterét a tervéről, csak annyit kért cserében, hogy a magyaroknak a helyi alapanyagokból készülő eredeti receptet mutassák be. Ugyanis a földrengés után közvetlen az olasz városban is egyből szervezkedni kezdtek a helyi éttermek, és megegyeztek abban, hogy az igazi támogatás az lesz, ha minden olasz étterem, aki főzéssel akar segíteni a városnak, az Amatriceből szerzi be az alapanyagokat. Ezen a napon tehát az Arany János utcai étterembe betérő vendégek is annyit fizethetnek az amatricei alapanyagokból készülő szósszal leöntött tésztáért, amennyivel segíteni szeretnék a több száz halálos áldozatot követelő földrengés sújtotta várost. Az étterem a jótékonyságból összegyűlt pénzt Amatrice polgármesterének utalja át.

Forrás: Travelo.