Srí Lanka legszebb helyei az úgynevezett Kulturális Háromszög részei, amely a felvidékeket és a nemzeti parkokat, strandokat és gyarmati városokat...

Srí Lanka legszebb helyei az úgynevezett Kulturális Háromszög részei, amely a felvidékeket és a nemzeti parkokat, strandokat és gyarmati városokat is magában foglalja, így bőven van felfedezni való a régióban. Az alábbi lista azokat a helyszíneket mutatja be, amelyeket mindenképpen érdemes megtekinteni ezen a könnycsepp alakú szigeten.

 

 

Sigiriya

Sigiriya, Kasyapa király erődjének V. századi, fennmaradt maradványa, egy sziklafennsík tetején található, ahonnan a zöldellő dzsungel és a hatalmas síkság látványa tárul a látogatók elé. Sigiriya romja a legkülönlegesebb ókori helyszínnek számít Srí Lankán. Bátorság kell a rozoga kinézetű csigalépcsőn való felmászáshoz, azonban érdemes, hiszen így közelről megtekinthetőek a hihetetlen, 1500 éves festett freskók, amelyek egy kiugró rész alatt, mintegy 90 méter magasan a sziklafalon találhatóak. Ez a régészeti lelőhely páratlannak számít Dél-Ázsiában, a Srí Lankán élők zarándokhelye, amelyet a Világörökség részének nyilvánítottak.

Polonnaruwa

A Srí Lanka középkori csodájának számító, Polonnaruwa, egy ősi kisváros, amelyet XII. századi kőszobrok jellemeznek. Itt található a buddhista szentély, a Gal Vihara, amely három óriási Buddha szobrot őriz. A fekvőszobor 13 méter hosszú, a másik két szobor álló helyzetben illetve ülő pozícióban van. A szobrokat, amelyek egy földút mentén csoportban találhatóak, az egyik legszentebb emlékként tisztelik egész Srí Lankán. Az idelátogatók megtekinthetik az egykori palota romjait, a nagy domborműveket és szegélydíszeket is.

Kandy

Kandy, egy hegyi város, a szingaléz királyok utolsó bástyájának számított és egy elragadó hely, ami káprázatos múltjával és a festői dombvidékével, mesterséges tavával kiváló kikapcsolódást kínál az idelátogatóknak. Itt rendezik meg Srí Lanka legnagyobb éves látványosságát, az Esala Perahera Fesztivált augusztusban, amelyet más néven Kandy-fesztiválnak is hívnak. Esala Perahera időszaka alatt az ország minden táján több ezer ember elefántokkal felvonul a templom udvarán. Kandy fő vonzereje a díszes Dalada Maligawa (Szent Fog Temploma), amely otthont ad egy biztonságosan őrzött szent ereklyének.

Nuwara Eliya

Srí Lanka hűvös dombvidéke kiváló ellenszeréül szolgál a tengerpartok meleg időjárásának és az alacsonyan fekvő síkságok melegének. Nuwara Eliya, a zöldellő tea ültetvények között fekszik 1990 méter magasan. Nuwara Eliya az egyik legnagyobb és legvonzóbb város Srí Lanka dombvidékén. Az angol teatermelők építették, és ez az egyik kedvenc hegyi állomásnak számított a gyarmati időkben. Nuwara Eliya büszkélkedhet a legjobb golfpályával Srí Lankán otthont ad a lenyűgöző Hakgala növénykertnek is.

Colombo

Mint Srí Lanka fővárosa, Colombo egy modern hely, amely tele van jó szállodákkal, éttermekkel, szabadtéri kávézókkal, bevásárló helyekkel és minden közlekedési lehetőség megtalálható itt. A Galle-út északi végén található a Fortí (vagyis Erőd), amely, egykor gyarmati erőd volt, jelenleg sok állami rezidenciának és irodának ad otthont. Délre tőle található a Galle Face Green, amely egy tengerparti sétány, ahol amatőr krikett játékok zajlanak a városiak körében. A Fort-tól keletre található a Pettah, amely egy hagyományos bazár, ahol az idelátogatóknak élvezhetik a vásár sokszínűségét.