Srí Lanka legszebb helyei az úgynevezett Kulturális Háromszög részei, amely a felvidékeket és a nemzeti parkokat, strandokat és gyarmati városokat...

India körút + Goa tengerparti üdülés a Resort Terra Paraiso***-ban

India körút + Goa tengerparti üdülés a Resort Terra Paraiso***-ban  

India, Aranyháromszög
Indulások: 2020.02.20-tól
Időpontok: 3 db

Leírás:

12 nap /10 éj

1. nap: Utazás Budapestről Indiába, átszállással.
2. nap: Kora reggel érkezés Delhi-be, transzfer a szállodába, csomagok elhelyezése. A szobákat 12:00 órától lehet elfoglalni. Városnézés Ó-Delhi-ben, melynek során megcsodálhatják kívülről az 1648-ban épített Vörös Erődöt, az egykori mogul hatalom jelképét. Nevét jellegzetes színű homokkőből épült falairól kapta. Felkeresik India legnagyobb mecsetjét, a Jama Masjid-ot. Ezután ellátogatnak Mahatma Gandhi emlékhelyéhez, a Raj Ghat-hoz. A városnézés Új-Delhi nevezetességeivel folytatódik. Ezt a negyedet angol gyarmatosítók tervezték és építették. Széles sugárutak, zöldellő parkok és elegáns épületek jellemzik. A XVI. században élt Humájun császár síremlékének felkeresése, az India Kapu, a Parlament, a Lakshminarayan templom megtekintése. Szállás Delhi-ben.
3. nap: Reggeli, majd ennek a délelőttnek a fő látványosságaként az impozáns Qutab Minar tornyot ejtik útba. A Hindusztán hetedik csodájaként ismert műemlék XI. századi mesterek remekműve. Délután továbbutazás Agra-ba (kb. 6 óra). Útközben rövid látogatás Krishna születési helyén, Mathura-ban. Szállás Agra-ban.
4. nap: Reggeli után a csoport felkeresi Agra két szentélyét, a XVI. századi erődöt és a Taj Mahal-t, melyet a szerelem emlékművének is mondanak. India talán leghíresebb épületén 1630-tól 22 éven át 20000 munkás dolgozott. Az Agra-i Erőd megtekintése után látogatás az Itmad-ud-Daulah és Akbar császár síremlékéhez. Szállás Agra-ban.
5. nap: Reggeli után utazás Jaipur-ba (kb. 6-7 óra). Útközben betérő a Világörökség részét képező Fatehpur Sikri-be, a „szellemvárosba”, mely a XVI. században a hatalmas Mogul Birodalom központja volt, majd teljesen elhagyták lakói. Itt található többek között Salim Christi sírja, mely a gyermektelen asszonyok zarándokhelye és az 1000 hívőt befogadó császári mecset. Szállás Jaipur-ban.
6. nap: Reggeli után Jaipur leghíresebb építményének, a csodálatos Amber Palotánakmeglátogatása. Az oda vezető utat elefántháton is megtehetik (helyszínen fizetendő). A palota épületei és termei lenyűgöző szépségűek. Egy fényképezés erejéig megtekintik a Hawa Mahal-t, az igazi keleti ízléssel épült Szelek Palotáját. A délutáni városnézés helyszíne a City Palace, a maharadzsa lakhelye, mely különlegesen szép ötvözete a mogul és a hindu stílus építészetének. Bejáratánál található az 1728-ban alapított obszervatórium, a Jantar Mantar, melynek precíz műszerei ma is használhatóak. Szállás Jaipur-ban.
7. nap: Reggeli után utazás Delhi-be (kb. 6 óra), délután szabadprogram, vásárlási lehetőség. Szállás Delhi-ben.
8. nap: Kora reggel transzfer a repülőtérre, utazás Goa-ra. Elhelyezkedés a kiválasztott szállodában.
9-11. nap: Tengerparti pihenés Nyugat-India festői partszakaszán. Goa az ország legkisebb állama, népszerű üdülőhely, ahol 100 kilométer hosszú, gyönyörű tengerpart fogadja a látogatókat. 450 éven keresztül tartozott a portugálok fennhatósága alá, s ennek a hazása meglehetősen szembeötlő.
12. nap: Menetrend függvényében transfer a repülőtérre, hazautazás átszállással.
13. nap: Érkezés Budapestre a délutáni órákban.

A körutazás minimum 10 fő jelentkezése esetén indul!

A körutazás más indulási időpontokban is lehetséges, kérje ajánlatunkat.

UTAZÁS: Budapesti indulással, menetrend szerinti repülőjárattal, átszállásokkal.
SZÁLLÁS: Kétágyas szobákban, a körutazás során 4 csillagos hotelekben, Goa-n pedig a választott kategória szerint (helyi besorolás).
ELLÁTÁS: Reggeli. Félpanzió felár ellenében kérhető.
IDEGENVEZETÉS: A magyar nyelvű idegenvezető Indiában, a repülőtéren fogadja az utasokat. Goa-n nincs idegenvezetés, angol nyelvű asszisztencia áll az utasok rendelkezésére.

Helyszínen fizetendő: a belépőjegyek kb. 98 USD/fő, a borravaló, kamerázási és fényképezési engedélyek.Az utazás menetrendszerinti repülőjáratokkal történik, a repülőjegy árának változása befolyásolhatja a részvételi díjat!

399 000 Ft/fő-től +
India felfedezése a Maharaja Expresszen

India felfedezése a Maharaja Expresszen  

India
Indulások: 2020.02.02-tól
Időpontok: 1 db

Leiras:

A Maharadzsa Expressz, mely 2010 januárja óta működik, az indiai vasút legújabb luxusvonata. 8 napon át tartó útja a során a vonat India legszebb és legprominensebb helyszíneire viszi el a vendégeit. Egy kocsiban négy lakosztály van, amelyekben a gyönyörű indiai stílusú lakberendezés mellett, alapfelszereltség a saját fürdőszoba, a plazma tévé és a wifi. Tartson velünk egy igazán felejthetetlen utazásra, melynek során felfedezheti az UNESCO Világörökség részét képező Ajantai barlangrajzokat és megfigyelheti a tevekaravánokat, miközben koktélt iszogat a naplementében a bikaneri homokdűnék között, majd Jaipurban kipróbálja az elefántpólót, azután a Ranthambori tigris rezervátumban dzsungelszafarizik és végül pezsgős reggeli mellett csodálja meg a Taj Mahal fenségességét.

A vonat útvonala: Mumbai - Ajanta - Udaipur - Jodhpur -Bikaner - Jaipur - Ranthambore - Agra – Delhi 

 [[galeria]]1206[[/galeria]]

Foglalható kabin:

Deluxe kabin: Kényelmes ágyakkal és  fürdőszobával rendelkező kabin típus.

A kabinban íróasztal, LCD TV, DVD lejátszó, gardrobe,bőröndtartó, telefon, wifi, légkondícionáló, széf található.  Az ár tartalmazza a kávét, teát, vízet és a snack-et is az utazás alatt.

[[galeria]]1152[[/galeria]]

Deluxe kabin teljes ellátássalCsomagár 7éj/fő2019.03.09-2019.03.162 100 000 Ft2019.04.06-2019.04.132 100 000 Ft2019.10.13-2019.10.202 100 000 Ft2019.11.10-2019.11.172 100 000 Ft2019.12.08-2019.12.152 100 000 Ft2020.01.05-2020.01.122 100 000 Ft2020.02.02-2020.02.092 100 000 Ft

 

2 100 000 Ft/fő-től +

Srí Lanka legszebb helyei az úgynevezett Kulturális Háromszög részei, amely a felvidékeket és a nemzeti parkokat, strandokat és gyarmati városokat is magában foglalja, így bőven van felfedezni való a régióban. Az alábbi lista azokat a helyszíneket mutatja be, amelyeket mindenképpen érdemes megtekinteni ezen a könnycsepp alakú szigeten.

 

 

Sigiriya

Sigiriya, Kasyapa király erődjének V. századi, fennmaradt maradványa, egy sziklafennsík tetején található, ahonnan a zöldellő dzsungel és a hatalmas síkság látványa tárul a látogatók elé. Sigiriya romja a legkülönlegesebb ókori helyszínnek számít Srí Lankán. Bátorság kell a rozoga kinézetű csigalépcsőn való felmászáshoz, azonban érdemes, hiszen így közelről megtekinthetőek a hihetetlen, 1500 éves festett freskók, amelyek egy kiugró rész alatt, mintegy 90 méter magasan a sziklafalon találhatóak. Ez a régészeti lelőhely páratlannak számít Dél-Ázsiában, a Srí Lankán élők zarándokhelye, amelyet a Világörökség részének nyilvánítottak.

Polonnaruwa

A Srí Lanka középkori csodájának számító, Polonnaruwa, egy ősi kisváros, amelyet XII. századi kőszobrok jellemeznek. Itt található a buddhista szentély, a Gal Vihara, amely három óriási Buddha szobrot őriz. A fekvőszobor 13 méter hosszú, a másik két szobor álló helyzetben illetve ülő pozícióban van. A szobrokat, amelyek egy földút mentén csoportban találhatóak, az egyik legszentebb emlékként tisztelik egész Srí Lankán. Az idelátogatók megtekinthetik az egykori palota romjait, a nagy domborműveket és szegélydíszeket is.

Kandy

Kandy, egy hegyi város, a szingaléz királyok utolsó bástyájának számított és egy elragadó hely, ami káprázatos múltjával és a festői dombvidékével, mesterséges tavával kiváló kikapcsolódást kínál az idelátogatóknak. Itt rendezik meg Srí Lanka legnagyobb éves látványosságát, az Esala Perahera Fesztivált augusztusban, amelyet más néven Kandy-fesztiválnak is hívnak. Esala Perahera időszaka alatt az ország minden táján több ezer ember elefántokkal felvonul a templom udvarán. Kandy fő vonzereje a díszes Dalada Maligawa (Szent Fog Temploma), amely otthont ad egy biztonságosan őrzött szent ereklyének.

Nuwara Eliya

Srí Lanka hűvös dombvidéke kiváló ellenszeréül szolgál a tengerpartok meleg időjárásának és az alacsonyan fekvő síkságok melegének. Nuwara Eliya, a zöldellő tea ültetvények között fekszik 1990 méter magasan. Nuwara Eliya az egyik legnagyobb és legvonzóbb város Srí Lanka dombvidékén. Az angol teatermelők építették, és ez az egyik kedvenc hegyi állomásnak számított a gyarmati időkben. Nuwara Eliya büszkélkedhet a legjobb golfpályával Srí Lankán otthont ad a lenyűgöző Hakgala növénykertnek is.

Colombo

Mint Srí Lanka fővárosa, Colombo egy modern hely, amely tele van jó szállodákkal, éttermekkel, szabadtéri kávézókkal, bevásárló helyekkel és minden közlekedési lehetőség megtalálható itt. A Galle-út északi végén található a Fortí (vagyis Erőd), amely, egykor gyarmati erőd volt, jelenleg sok állami rezidenciának és irodának ad otthont. Délre tőle található a Galle Face Green, amely egy tengerparti sétány, ahol amatőr krikett játékok zajlanak a városiak körében. A Fort-tól keletre található a Pettah, amely egy hagyományos bazár, ahol az idelátogatóknak élvezhetik a vásár sokszínűségét.