Srí Lanka legszebb helyei az úgynevezett Kulturális Háromszög részei, amely a felvidékeket és a nemzeti parkokat, strandokat és gyarmati városokat is magában foglalja, így bőven van...

India körút + Goa tengerparti üdülés a Resort Terra Paraiso***-ban

India körút + Goa tengerparti üdülés a Resort Terra Paraiso***-ban  

India, Aranyháromszög
Indulások: 2020.02.20-tól
Időpontok: 3 db

Leírás:

12 nap /10 éj

1. nap: Utazás Budapestről Indiába, átszállással.
2. nap: Kora reggel érkezés Delhi-be, transzfer a szállodába, csomagok elhelyezése. A szobákat 12:00 órától lehet elfoglalni. Városnézés Ó-Delhi-ben, melynek során megcsodálhatják kívülről az 1648-ban épített Vörös Erődöt, az egykori mogul hatalom jelképét. Nevét jellegzetes színű homokkőből épült falairól kapta. Felkeresik India legnagyobb mecsetjét, a Jama Masjid-ot. Ezután ellátogatnak Mahatma Gandhi emlékhelyéhez, a Raj Ghat-hoz. A városnézés Új-Delhi nevezetességeivel folytatódik. Ezt a negyedet angol gyarmatosítók tervezték és építették. Széles sugárutak, zöldellő parkok és elegáns épületek jellemzik. A XVI. században élt Humájun császár síremlékének felkeresése, az India Kapu, a Parlament, a Lakshminarayan templom megtekintése. Szállás Delhi-ben.
3. nap: Reggeli, majd ennek a délelőttnek a fő látványosságaként az impozáns Qutab Minar tornyot ejtik útba. A Hindusztán hetedik csodájaként ismert műemlék XI. századi mesterek remekműve. Délután továbbutazás Agra-ba (kb. 6 óra). Útközben rövid látogatás Krishna születési helyén, Mathura-ban. Szállás Agra-ban.
4. nap: Reggeli után a csoport felkeresi Agra két szentélyét, a XVI. századi erődöt és a Taj Mahal-t, melyet a szerelem emlékművének is mondanak. India talán leghíresebb épületén 1630-tól 22 éven át 20000 munkás dolgozott. Az Agra-i Erőd megtekintése után látogatás az Itmad-ud-Daulah és Akbar császár síremlékéhez. Szállás Agra-ban.
5. nap: Reggeli után utazás Jaipur-ba (kb. 6-7 óra). Útközben betérő a Világörökség részét képező Fatehpur Sikri-be, a „szellemvárosba”, mely a XVI. században a hatalmas Mogul Birodalom központja volt, majd teljesen elhagyták lakói. Itt található többek között Salim Christi sírja, mely a gyermektelen asszonyok zarándokhelye és az 1000 hívőt befogadó császári mecset. Szállás Jaipur-ban.
6. nap: Reggeli után Jaipur leghíresebb építményének, a csodálatos Amber Palotánakmeglátogatása. Az oda vezető utat elefántháton is megtehetik (helyszínen fizetendő). A palota épületei és termei lenyűgöző szépségűek. Egy fényképezés erejéig megtekintik a Hawa Mahal-t, az igazi keleti ízléssel épült Szelek Palotáját. A délutáni városnézés helyszíne a City Palace, a maharadzsa lakhelye, mely különlegesen szép ötvözete a mogul és a hindu stílus építészetének. Bejáratánál található az 1728-ban alapított obszervatórium, a Jantar Mantar, melynek precíz műszerei ma is használhatóak. Szállás Jaipur-ban.
7. nap: Reggeli után utazás Delhi-be (kb. 6 óra), délután szabadprogram, vásárlási lehetőség. Szállás Delhi-ben.
8. nap: Kora reggel transzfer a repülőtérre, utazás Goa-ra. Elhelyezkedés a kiválasztott szállodában.
9-11. nap: Tengerparti pihenés Nyugat-India festői partszakaszán. Goa az ország legkisebb állama, népszerű üdülőhely, ahol 100 kilométer hosszú, gyönyörű tengerpart fogadja a látogatókat. 450 éven keresztül tartozott a portugálok fennhatósága alá, s ennek a hazása meglehetősen szembeötlő.
12. nap: Menetrend függvényében transfer a repülőtérre, hazautazás átszállással.
13. nap: Érkezés Budapestre a délutáni órákban.

A körutazás minimum 10 fő jelentkezése esetén indul!

A körutazás más indulási időpontokban is lehetséges, kérje ajánlatunkat.

UTAZÁS: Budapesti indulással, menetrend szerinti repülőjárattal, átszállásokkal.
SZÁLLÁS: Kétágyas szobákban, a körutazás során 4 csillagos hotelekben, Goa-n pedig a választott kategória szerint (helyi besorolás).
ELLÁTÁS: Reggeli. Félpanzió felár ellenében kérhető.
IDEGENVEZETÉS: A magyar nyelvű idegenvezető Indiában, a repülőtéren fogadja az utasokat. Goa-n nincs idegenvezetés, angol nyelvű asszisztencia áll az utasok rendelkezésére.

Helyszínen fizetendő: a belépőjegyek kb. 98 USD/fő, a borravaló, kamerázási és fényképezési engedélyek.Az utazás menetrendszerinti repülőjáratokkal történik, a repülőjegy árának változása befolyásolhatja a részvételi díjat!

399 000 Ft/fő-től +
India felfedezése a Maharaja Expresszen

India felfedezése a Maharaja Expresszen  

India
Indulások: 2020.02.02-tól
Időpontok: 1 db

Leiras:

A Maharadzsa Expressz, mely 2010 januárja óta működik, az indiai vasút legújabb luxusvonata. 8 napon át tartó útja a során a vonat India legszebb és legprominensebb helyszíneire viszi el a vendégeit. Egy kocsiban négy lakosztály van, amelyekben a gyönyörű indiai stílusú lakberendezés mellett, alapfelszereltség a saját fürdőszoba, a plazma tévé és a wifi. Tartson velünk egy igazán felejthetetlen utazásra, melynek során felfedezheti az UNESCO Világörökség részét képező Ajantai barlangrajzokat és megfigyelheti a tevekaravánokat, miközben koktélt iszogat a naplementében a bikaneri homokdűnék között, majd Jaipurban kipróbálja az elefántpólót, azután a Ranthambori tigris rezervátumban dzsungelszafarizik és végül pezsgős reggeli mellett csodálja meg a Taj Mahal fenségességét.

A vonat útvonala: Mumbai - Ajanta - Udaipur - Jodhpur -Bikaner - Jaipur - Ranthambore - Agra – Delhi 

 [[galeria]]1206[[/galeria]]

Foglalható kabin:

Deluxe kabin: Kényelmes ágyakkal és  fürdőszobával rendelkező kabin típus.

A kabinban íróasztal, LCD TV, DVD lejátszó, gardrobe,bőröndtartó, telefon, wifi, légkondícionáló, széf található.  Az ár tartalmazza a kávét, teát, vízet és a snack-et is az utazás alatt.

[[galeria]]1152[[/galeria]]

Deluxe kabin teljes ellátássalCsomagár 7éj/fő2019.03.09-2019.03.162 100 000 Ft2019.04.06-2019.04.132 100 000 Ft2019.10.13-2019.10.202 100 000 Ft2019.11.10-2019.11.172 100 000 Ft2019.12.08-2019.12.152 100 000 Ft2020.01.05-2020.01.122 100 000 Ft2020.02.02-2020.02.092 100 000 Ft

 

2 100 000 Ft/fő-től +

Srí Lanka legszebb helyei az úgynevezett Kulturális Háromszög részei, amely a felvidékeket és a nemzeti parkokat, strandokat és gyarmati városokat is magában foglalja, így bőven van felfedezni való a régióban. Az alábbi lista azokat a helyszíneket mutatja be, amelyeket mindenképpen érdemes megtekinteni ezen a könnycsepp alakú szigeten.

 

 

Anuradhapura

Anuradhapura Srí Lanka egyik legérdekesebb úti céljának számít, hiszen tele van ősi romokkal és a rejtéllyel. Az ie. III. században alapított település eldugva a sűrű dzsungelben található és elérhetetlen volt több száz évig, mígnem visszanyerte az őt megillető helyet a térképen. Egy idelátogatás során mindenképpen érdemes megcsodálni a három fő dagobát, amelyek az ókori világ valaha épült legnagyobb építményeinek számítottak. Egy másik kihagyhatatlan látványosság a rémisztő Sri Maha Bodhi, amely, a világ egyik legelismertebb, szentként tisztelt fügefája. Azt mondják, hogy ez a fa, az eredeti Bodhi fa hajtása, amely alatt Buddha megvilágosodott Indiában. Azonban a városban nem minden a komor imádkozásról szól, hiszen a gyakori szertartások és ünnepségek az utcákat élettel és vibrálással töltik meg.

Yala Nemzeti Park

A sziget délkeleti oldalán található a Yala Nemzeti Park, amely egyike Srí Lanka legnépszerűbb, vadvilágot felfedező úti céljainak. Ahogy Kipling, A dzsungel könyve című művében is van, jöjjön a kis meglepetés: Ez a hatalmas vadvilág hemzseg az egzotikus állatoktól, amelyek közül sok már annyira hozzászokott az emberek látványához, hogy nem probléma számukra, hogy a safari-látogatók közelébe menjenek, és akár személyes kapcsolatba kerüljenek a safari-járókkal. Elefántok, majmok, medvék, lajhárok, vaddisznók és még többfajta állat barangol a parkban szabadon -a fotósok és állatok szerelmeseinek örömére. Azonban az igazi látványossága a Yala Nemzeti Parknak, a leopárd. Ez a különleges leopárd Srí Lankán honos, és igazán fenséges látványt nyújt. A legjobb időszak a park meglátogatására február és júliusa között van, amikor a víz szintje a legalacsonyabb, így az állatok koncentráltabban megtalálhatóak vizes területek környékén.

Ádám-csúcs

Drámaian emelkedik ki Srí Lanka buja dzsungeléből a délnyugati régióban található Ádám-csúcs, vagy más néven Sri Pada, ahogy a helyiek nevezik. Ez az egyik legszentebb hely az országban. Sok évszázadon keresztül sok különböző vallású (ideértve a kereszténységet, a buddhizmus és az iszlám) emberek zarándokhelyének számított. A kirándulók útjukat általában az éjszaka közepén kezdik , amikor a tetőhöz vezető utat fények sora világítja meg. A világítástechnikának a különleges hatására nincsenek befolyással a túrázok és a megfigyelők árnyékai, így az úgy hat, mintha az út a mennyországba vezetne. Ennek a korai, hihetetlen kirándulásnak az a célja, hogy a csúcsra való megérkezés egybeessen a napfelkeltével. Kevés látnivalók szebb, mint nézni, ahogy a nap megjelenik a horizonton, és fényével megvilágítja a vidéket, és a táj meleg, arany fényben úszik.

Udawalawe Nemzeti Park

Srí Lanka déli síkságain nyúlik keresztül az Udawalawe Nemzeti Park, amely az utazók körében a rezervátumban kalandozó, több helyen fellelhető nagy elefántállományról vált híressé. Az Udawalawe Parkban az erdőtakaró hiánya tapasztalható, amely miatt a táj meglehetősen kopár száraz évszakban - így tökéletes az élővilág megtekintésére, és nem csak a nagy állatok (például elefántok) tekintetében. Az esős időszakban a park élénkzöld színű, csillogó lagúnákkal, tavakkal tarkított oázissá alakul át. Bár a fő vonzereje a parknak az elefántok, számos más állat is található itt, beleértve a bivalyokat, a majmokat, leopárdokat, szarvasokat, számbárszarvasokat és a krokodilokat. Ez a park otthont ad egy Elefántmenhelynek (Elephant Transit Home), ahol a felügyeletre szoruló árva elefántok növekednek és fejlődnek, mindaddig, míg vissza nem engedik őket a vadonba. A visszaengedésük után továbbra is ellenőrzik őket egészen addig, amíg teljesen alkalmazkodnak az új élőhelyükhöz.

Galle

Srí Lanka nyugati partján az Indiai-óceán mellett található a fallal körülvett bájos történelmi város, Galle. A település hemzseg a lenyűgöző gyarmati épületektől és egzotikus fűszerek illata lengi be a várost. Galle a különböző kultúrák keveréke, ahol egyensúly van a modernitás és az antikvitás között, így ez egy egyedülálló kulturális kincs, amely elbűvöl és lenyűgöz minden idelátogatót. A leghíresebb része a városnak az Erőd, amelyet három oldalról a tenger vesz körül, és magában foglalja a teljes virágzó közösséget a butikokkal, kávézókkal és az irodákkal. Eredetileg a hollandok építették az a 1600-as években. Az erődben érdemes kicsit elkóborolni, élvezni annak légkörét, és a forgalom hiányából fakadó nyugalmat. Galle álmos utcái, amelyek egykor búvóhelyet nyújtottak a bohémok vagy az excentrikus áttelepültek számára, köszönhetően a külföldi készpénznek és érdeklődésnek lassan életre kelnek.

Srí Lanka legjobb strandjai

Srí Lanka sok látnivalóval büszkélkedhet, így a városnézők számára bőven nyújt elfoglaltságot, azonban mivel ez egy sziget, így végtelen mennyiségű strand is rendelkezésre áll ahhoz, hogy tökéletes kulturális és tengerparti élményeket nyújtson egy nyaralás során. Érdemes ellátogatni Srí Lanka legjobb strandjaira is, hogy az itt töltött pihenés tökéletes legyen.