Az Adriai-tenger északi részén az úgynevezett acqua alta, vagyis a magas vízállás miatt, a téli hónapok során rendszeresen szenved Velence, hiszen az ilyenkor keletkező árvizek periodikusan öntik el a várost. Ezen árvizek általában...

Velence non stop utazás  

Olaszország, Velence és környéke, Velence
Indulások: 2021.05.14-tól
Időpontok: 7 db
Ellátás: önellátás
Típus: Klasszikus városlátogatás
Szállás: Autóbusz
Utazás: autóbusszal

Velencének számos arca van: melankolikus, ködbe burkolózó, vidám és napsütötte, csodálatosan szép, de sok helyütt kikezdte az idő vasfoga. Ebben az egészen egyedülálló városban rengeteg hangulat fogja meg az embert. "La Serenissima" - a legfenségesebb -, így nevezte magát évszázadokon keresztül a büszke Velence. És joggal, mert a lagúnák városa egykoron az Adria királynője volt. Flottája uralta a tengereket. A kereskedelem és a hódítások mérhetetlen gazdagságot teremtettek számára. Mindmáig az e korból származó nemesi paloták övezik a csatornákat. 118 szigeten és szigetecskén alakult ki ez a város, az összeköttetést több mint 400 híd biztosítja. Titokzatos utcácskák nyílnak váratlanul festői terekre. 100 templomát világhírű mesterek, művészek freskói, falfestményei díszítik. Szent Márknak, a város védőszentjének szimbóluma az oroszlán, amely az egykori köztársaság hatalmi jelvényeként mindenütt jelen van. Velencében nemcsak rengeteg műkincs van, amit meg lehet nézni, itt a város maga egységes műemlék. És a város minden évben ezernyi színében ragyog fel, amikor a velencei karnevál alkalmával a maszkák drága és fantáziadús viseleteikben méltók akarnak lenni a város szépségéhez.

15 629 Ft/fő-től +

Az Adriai-tenger északi részén az úgynevezett acqua alta, vagyis a magas vízállás miatt, a téli hónapok során rendszeresen szenved Velence, hiszen az ilyenkor keletkező árvizek periodikusan öntik el a várost. Ezen árvizek általában 2-3 órán át tartanak, ez idő alatt pedig a csatornahálózat vize kiönt az utcára és az épületek belsejébe is bejut.

Így van ez az Acqua Alta könyvesboltban is, ahol sajátos megoldást eszeltek ki a problémára. A neve szószerinti fordításban a magas vízállás könyvtára, és egyike azon vállalkozásoknak, amely árvíz alá kerül az acqua alta idején. A könyveket különböző kádakba, hajótestekbe és gondolákba tették, így a csatorna vizének emelkedése és esetleges beömlése is ellensúlyozható, a könyvek szárazak maradnak. A könyvesboltot Luigi Frizzo alapította 2004-ben.

Azóta egyedülálló vonzereje lett a városnak mind a velenceiek mind a turisták körében. Eltekintve a környezettől és a légkörtől, a bolt hatalmas kínálattal rendelkezik, használt és új könyveket is beszerezhetünk, ami nagyban hozzájárult a vállalkozás sikerességéhez. Nem minden könyvet vehetünk meg azonban, ugyanis a régi lexikonok és hasonló vastag könyvek, melyek senkinek sem kellettek a bútorzathoz tartoznak, vagy a dekoráció részét képezik.

A régi könyvek melyeket sós víz borított megtalálhatóak a padlótól egészen a mennyezetig, ez által színes felületeket létrehozva. Egy részük pedig egy kisebb lépcsőt alkot, melyeken felmászhatnak a látogatók, így átnézhetnek a fal felett és láthatják a szomszédos csatornát. Az üzlet legismertebb része a gondolákat leszámítva a vészkijárata, mely a látogatókat közvetlenül a csatornába irányítja. Ha meg szeretnénk látogatni, akkor Velence Castello negyedében, a Calle Lunga Santa Maria Formosa 5176/B szám alatt találhatjuk meg az üzletet.