Egyik kedvenc időtöltésünk Funchal városában, hogy gyönyörű virágokra „vadászunk” a fényképezőgépünkkel. Erre az egyik legalkalmasabb helyszín...

Egyik kedvenc időtöltésünk Funchal városában, hogy gyönyörű virágokra „vadászunk” a fényképezőgépünkkel. Erre az egyik legalkalmasabb helyszín a felvonó végállomásánál található Jardim de Monte Palace.

Az 1700-as években Charles Murrey madeirai angol konzul vásárolta meg az ingatlant, elsősorban remek panorámája miatt. Gyönyörű villát épített, melyet Quinta do Prazer néven kezdtek el emlegetni.

Később, 1897-ben Alfredo Guilherme Rodrigues vásárolta meg a birtokot, aki a Rajna partján látott mintára alakította át a villát és hozta létre a Monte Palace Hotelt.

Jelenlegi tulajdonosa José Manuel Rodriguez Berardo, aki Portugália egyik leggazdagabb embere. Rengetek pénzt és erőforrást áldozott a Trópusi kertre, mely jelenlegi Édenkerti szépségét a fent említett úrnak köszönheti.

A park különlegességei a fokföldi és ázsiai cikászok (páfránypálmák), amiknek számos faját összegyűjtötték itt illetve az ezeréves olajfák is a különleges növények  sorát bővítik.

Nyitvatartás: 

Mindennap (kivéve december 25):

9:30-tól 18:00-ig

Belépő: 10 euró/fő.