A Ponte dei Sospiri vagy más néven a Sóhajok-hídja, az egyik leghíresebb híd Velencében. Ez az ívelt, két oldalról teljesen zárt híd fehér mészkőből épült és apró, négyszögletes ablakait rács fedi...

Velence non stop utazás  

Olaszország, Velence és környéke, Velence
Indulások: 2021.05.14-tól
Időpontok: 7 db
Ellátás: önellátás
Típus: Klasszikus városlátogatás
Szállás: Autóbusz
Utazás: autóbusszal

Velencének számos arca van: melankolikus, ködbe burkolózó, vidám és napsütötte, csodálatosan szép, de sok helyütt kikezdte az idő vasfoga. Ebben az egészen egyedülálló városban rengeteg hangulat fogja meg az embert. "La Serenissima" - a legfenségesebb -, így nevezte magát évszázadokon keresztül a büszke Velence. És joggal, mert a lagúnák városa egykoron az Adria királynője volt. Flottája uralta a tengereket. A kereskedelem és a hódítások mérhetetlen gazdagságot teremtettek számára. Mindmáig az e korból származó nemesi paloták övezik a csatornákat. 118 szigeten és szigetecskén alakult ki ez a város, az összeköttetést több mint 400 híd biztosítja. Titokzatos utcácskák nyílnak váratlanul festői terekre. 100 templomát világhírű mesterek, művészek freskói, falfestményei díszítik. Szent Márknak, a város védőszentjének szimbóluma az oroszlán, amely az egykori köztársaság hatalmi jelvényeként mindenütt jelen van. Velencében nemcsak rengeteg műkincs van, amit meg lehet nézni, itt a város maga egységes műemlék. És a város minden évben ezernyi színében ragyog fel, amikor a velencei karnevál alkalmával a maszkák drága és fantáziadús viseleteikben méltók akarnak lenni a város szépségéhez.

15 629 Ft/fő-től +

A Ponte dei Sospiri vagy más néven a Sóhajok-hídja, az egyik leghíresebb híd Velencében. Ez az ívelt, két oldalról teljesen zárt híd fehér mészkőből épült és apró, négyszögletes ablakait rács fedi. A Rio di Palazzo csatorna felett átívelő híd 1600 és 1602 között épült abból a célból, hogy összekapcsolja a Dózse-palotát az új börtönnel, a Prigioni Nuove-val.

A híd megépítésének igen konkrét célja volt. Ezen a hídon keresztül vezették a foglyokat a Dózse Palota kihallgató szobáiba. A legenda szerint, az elítélt rabok, amikor átsétáltak a hídon a börtönbe az ítélet végrehajtására vagy a kivégző kamrákba, még egy utolsó pillantást vethettek a kinti világra a rácsos ablakokon át és az ő sóhajaik miatt kapta a híd a nevét. A valóságban azonban az inkvizíció napjainak és a kivégzéseknek már vége volt addigra, amikor a híd megépült, és a cellák főként kisstílű bűnözőknek nyújtottak helyet.

Ráadásul nem volt sok minden, amit látni lehetett volna belülről a szűk kőrácsokon keresztül, amelyek az ablakokat fedték. Ma, a hídhoz a korábbiaktól jelentősen eltérő legenda kapcsolódik, mégpedig az, hogy, ha a szerelmesek a naplementében egy gondolán csókot váltanak a Sóhajok- hídja alatt, örök szerelemben és boldogságban fognak élni.