A velencei városnézések során szinte mindenki csak a történelmi épületekre és a lenyűgöző panorámára összpontosít, ez által sok mindent figyelmen kívül hagyva, hiszen a lábunk alá nézve is számos csodát fedezhetünk fel...

Velence non stop utazás  

Olaszország, Velence és környéke, Velence
Indulások: 2021.05.14-tól
Időpontok: 7 db
Ellátás: önellátás
Típus: Klasszikus városlátogatás
Szállás: Autóbusz
Utazás: autóbusszal

Velencének számos arca van: melankolikus, ködbe burkolózó, vidám és napsütötte, csodálatosan szép, de sok helyütt kikezdte az idő vasfoga. Ebben az egészen egyedülálló városban rengeteg hangulat fogja meg az embert. "La Serenissima" - a legfenségesebb -, így nevezte magát évszázadokon keresztül a büszke Velence. És joggal, mert a lagúnák városa egykoron az Adria királynője volt. Flottája uralta a tengereket. A kereskedelem és a hódítások mérhetetlen gazdagságot teremtettek számára. Mindmáig az e korból származó nemesi paloták övezik a csatornákat. 118 szigeten és szigetecskén alakult ki ez a város, az összeköttetést több mint 400 híd biztosítja. Titokzatos utcácskák nyílnak váratlanul festői terekre. 100 templomát világhírű mesterek, művészek freskói, falfestményei díszítik. Szent Márknak, a város védőszentjének szimbóluma az oroszlán, amely az egykori köztársaság hatalmi jelvényeként mindenütt jelen van. Velencében nemcsak rengeteg műkincs van, amit meg lehet nézni, itt a város maga egységes műemlék. És a város minden évben ezernyi színében ragyog fel, amikor a velencei karnevál alkalmával a maszkák drága és fantáziadús viseleteikben méltók akarnak lenni a város szépségéhez.

15 629 Ft/fő-től +

A velencei városnézések során szinte mindenki csak a történelmi épületekre és a lenyűgöző panorámára összpontosít, ez által sok mindent figyelmen kívül hagyva, hiszen a lábunk alá nézve is számos csodát fedezhetünk fel. Nem csak a turisták, de a velenceiek is átsétálnak a csodás mozaikpadlókon nap mint nap, észre sem véve a lábuk alatt fekvő művészetet.

A német fotós, Sebastian Erras épen ezért mikor Velencében járt, megörökítette ezen meg nem értett műalkotásokat. Sebastian akkor fedezte fel, hogy a padló is lehet művészet, mikor Marokkóban, Marrakech-ben járt, néhány hónappal ezelőtt.

Amikor visszatért Párizsba, ahol él, elkezdte figyelni a padlózatokat.


„Fogalmam sem volt arról, hogy Párizsban is ennyiféle padlóburkolat létezik. Olyan ez, mint a kincsvadászat.”  


Ezután ellátogatott Velencébe, az ott készített képeit láthatjuk lentebb.

„Egy vízre épült városban” – ahogyan az utazási író, John Julius Norwich kiemelte – „a végtelenül csillog tükröződésekben megjelenő templomok és paloták szinte mindig vonzották a velenceiek tekintetét.”

Így nem csoda, hogy a gazdagon díszített padlókkal még vonzóbb a lábunk alá nézni. Az útburkolatoknak azonban Velencében számos más funkciójuk is van, például távol tartják a nedvességet a lagúnákban, és nem hagyják azokat felforrósodni a nyári napsütésben.

„Szerettem volna felfedezni Velence egy új oldalát, mely sokak számára ismeretlen, hiszen az emberek nem fordítanak különösebben figyelmet a padlóra. Sok ilyen kincs rejtőzik a templomokban és műemlékekben. Az ott élők azt mondták nekem: Minden nap itt megyek el, de eddig még soha nem vettem észre mi is van a lábam alatt. Ez a város felfedezésének egy teljesen más módja.” - mondta Sebastian Erras